Jurist Pepijn Le Heux over de uitspraak in de zaak Mengerink van het gerechtshof

[SoundBites] Jurist Pepijn Le Heux over de uitspraak in de zaak Mengerink van het gerechtshof

Op 4 augustus 2013 kwam het nieuws naar buiten dat het Gerechtshof Amsterdam de uitspraak van de rechtbank in de zaak Mengerink heeft overgenomen. Daarmee heeft dus ook deze rechter gezegd dat poker wliswaar een kansspel is, maar dat de manier waarop de Nederlandse Belastingdienst belastingen int over pokertoernooien in andere landen binnen de Europese Unie anders dan Nederland, in strijd is met het Europees recht. Een .pdf document van de uitspraak is te vinden op de website van de Nederlandse Pokerbond. De uitspraak is ook op rechtspraak.nl te vinden.

De uitspraak is redelijk duidelijk, maar toch hebben we jurist Pepijn Le Heux weer gevraagd zijn licht er op te laten schijnen. Want wat betekent het nou daadwerkelijk voor ons pokerspelers? Moeten we nog steeds belastingen betalen over in landen binnen de Europese Unie gemaakte cashes in live pokertoernooien? En zo ja, moeten we nog steeds bezwaar indienen? En moet dat specifiek op dit punt, of mag je ook een algemeen bezwaar of beroep indienen? En als je op dit moment nog geen belastingen betaalt, wat moet je dan doen? En wat is de volgende stap voor de belastingdienst? En hoe lang gaat het allemaal nog duren?

Genoeg vragen dus, die Le Heux allemaal beantwoord:

download de mp3 (25:58/24,9mb)

Nog meer vragen? Le Heux staat diverse pokerspelers bij en heeft veel ervaring wat betreft de kansspelbelasting. Pepijn Le Heux is bereikbaar via pepijn@leheux.com, of bezoek zijn website LeHeux.com. Pepijn gaf eerder al zijn visie bij een soortgelijke gebeurtenis:

Comments

 • the_game10 the_game10

  Popie schreef

  Zal eens op zoek gaan naar de brief die ik had gekregen van hun als ik weer thuis ben. Uit mijn hoofd stond erin dat ze binnen 6 weken uitspraak zouden doen, waarna ik nooit meer iets gehoord heb.

  Hebben ze de beslistermijn niet verlengd? Zo niet een igs de deur uit doen. Mochten ze dan alsnog niet beslissen dan begint er ook nog een dwangsom te lopen.

 • MiniMe MiniMe

  Wel apart om te zien dat de BD een ogenschijnlijk kansloze missie eeuwig rekt en steeds maar blijft vechten. Dinsdag heb ik een belafspraak met een KSB inspecteur. Ik ben benieuwd wat zijn standpunten zijn.

  Ondertussen ga ik een brief sturen aan de BD dat ik de door mij betaalde KSB terug wil ontvangen. Heb wel netjes bezwaren ingediend en tot tweemaal toe een aanvulling op mijn bezwaar naar de BD gestuurd.

  Herzieningsverzoek lijkt mij ook niet kansloos, zeker nu blijkt dat de BD een onwinbare strijd blijft vechten.

 • joeriwestland joeriwestland

  Nalsa schreef

  goedhandje schreef

  dat taxand schiet ook lkkr op

  ja, die hebben het tempo er wel lekker inzitten ja

  Top, bedankt voor de uitleg pepijn! je hebt een goede en duidelijke manier van uitleggen. Gunstige uitspraak ook, dus zeker weer een gunstig signaal!

  Ik zit in het bestuur van de stichting pokerprocedure (taxand doet deze) en wilde even melden dat er hoogstens in het begin vertraging is opgelopen. Toen moesten geschikte kandidaten worden gevonden en moest er met de bd gesteggeld worden over deze info van deze kandidaten. Sindsdien (laatste 2 jaar ofzo) is het tempo vanuit onze kant telkens zo snel mogelijk geweest en is het de bd die elke keer om uitstel vroeg (en kreeg van de rechtbank).
  Ter info; Binnen de komende 2 maanden krijgen wij in de 1e zaak ook de uitspraak van het hoger beroep en binnen 2 maanden staat de zitting van de 2e zaak gepland.

Lees 17 reactie(s) op dit artikel

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen