Unibet Open Cannes: Dylan Gessel doet het goed op dag 1A

Unibet Open Cannes: Dylan Gessel doet het goed op dag 1A

Met 145 spelers was het op dag 1A van de Unibet Open Cannes allemaal prima te overzien. Het merendeel der Nederlanders had er voor gekozen om op dag 1B in actie te gaan komen dus het was relatief rustig. Toch hoefden we ons niet helemaal te vervelen want er kwamen genoeg memorabele handen langs.

Bust-outs

De dag begon goed voor Peter Gutker die voor de derde keer tijdens een Unibet Open direct naast Hans de Hond plaats nam. Die laatste gaf al vroeg op de dag al zijn chips aan Gutker die sprak van een klein cadeautje. Gutker opende under-the-gun naar 225 met {a-}{j-}. De speler op de button maakte de call en vanuit de grote blind legde ook De Hond de benodigde chips bij. {k-}{10-}{8-} op de flop en na een check van De Hond bette Gutker 625. De button folde direct zijn hand maar De Hond maakte de call. Hans check-callde nog eens een bet van 775 toen een {q-} op de turn verscheen. De river was de {9-} en nu bette De Hond plotseling 4.000 uit. Gutker controleerde zijn kaarten nog eens om te zien of hij daadwerkelijk de nuts had, en schoof toen allin. De Hond maakte de snapcall en dus dacht Gutker dat er een splitpot zat aan te komen. Niets was echter minder waar want De Hond draaide {q-}{j-} open voor de net kleinere straat.

Dat deed Gutker stijgen naar bijna 40.000 maar de rest van zijn dag was minder florissant. In de uren die volgden wilde maar niets lukken eigenlijk. Iedere flop werd gemist, c-bets kwamen er niet doorheen en langzaam maar zeker bloedde hij dood. In het laatste level van de dag schoof hij allin voor tien big blinds met aas-vijf. Zijn tegenstander callde met boer-vrouw en wist op de turn een flush te maken om Gutker uit te schakelen.

Tegen die tijd waren diverse andere bekende spelers al lang en breed naar huis. Tobias Peters was er daar eentje van. Iemand in vroege positie opende en nadat twee spelers hadden gecallt, squeezede Peters met {10-Diamonds}{6-Diamonds}. Alleen de eerste caller betaalde nog en Peters flopte de wereld: {10-}{7-}{6-}. De speler check-callde 1.175 van Peters en check-callde nog eens 2.275 toen er een {a-} op de turn verscheen. De river was een {7-} en Peters zette zijn hand om in een bluf en bette 4.375. Zijn tegenstander callde met tegenzin met zijn {a-}{10-} maar dat bleek dus toch gewoon de winnende hand.

Daarna had Peters nog wel wat over. Na een open-raise en een driebet van Johnny Østbjerg, cold-vierbette Peters met {5-}{5-}. Østbjerg min-vijfbette door Peters zijn inzet te verdubbelen en Peters maakte uit positie de call. {7-}{6-}{3-} op de flop en Peters checkte naar Østbjerg toe. Die bette 3.300 en callde de shove voor 8.500 totaal die Peters maakte. Østbjerg had {k-}{k-} en Peters wist zijn vijf of vier niet te hitten.

Ook voor Govert Metaal werd het geen diepe run hier in Cannes. Metaal, die even verderop in Monte Carlo woont en dus bijna een thuiswedstrijd speelde, kreeg net als Gutker niets gedaan vandaag. Omdat hij niet al vroeg had gedubbeld, was zijn dag een stuk eerder afgelopen. In zijn laatste hand liep hij met pocket zessen op tegen pocket vrouwen.

Bo Wilsterman ging ten onder in een redelijk opvallende hand. Zijn tegenstander bette 700 tegen Wilsterman in op {7-}{6-}{4-}. Toen Wilsterman allin pushte voor 7.000 volgde de call van de man met {j-}{5-}. Wilsterman had aas-koning en kon opstaan toen er een vijf op de river verscheen.

Unibet Open Cannes: Dylan Gessel doet het goed op dag 1A 101
Govert Metaal

Jan De Cooman, die zich tijdens de Unibet Open in Troia had gekwalificeerd voor dit toernooi in een van de PokerNews freerolls, wist ook geen potten te breken op dag 1A. Uiteindelijk ging hij ten onder met aas-tien tegen twee spelers die pocket koningen hadden. Een aas hitten zou hem doen verdriedubbelen maar zo mooi werd zijn dag niet.

De opvallendste bust-out kwam op naam van de Belg Van den Broeck. Op een {a-Spades}{5-Spades}{10-Spades} | {a-Hearts} | {q-Spades} board kreeg hij alle chips naar het midden om een 70.000 pot te vormen. Met {10-}{10-} had hij een fullhouse maar zijn tegenstander toonde {k-Spades}{j-Spades} voor een royal flush.

Door naar dag 2

Pasquale Nitz haalde het einde van de dag wel, hoewel short. Met 20.500 mag hij terug komen op dag twee na een zware eerste dag. Hij dubbelde nog eens met negen-tien suited preflop allin tegen aas-koning, maar verder zat het niet mee.

Beter verging het zijn maat Dylan Gessel (zie foto bovenaan) die juist alles zag lukken op de eerste dag. Hij kende de nodige swings maar sloot af op zijn hoogtepunt: 123.800. Gessel, die tijdens zijn eerste livetoernooi (de Unibet Open in Troia) elfde werd, had een goed begin. Hij steeg al snel naar 60.000 maar zakte weer helemaal af naar net meer dan de beginstack van 20.000. Daarna liep alles juist weer lekker en schakelde hij de ene speler na de andere uit. Met aas-boer hitte hij twee boeren tegen iemand met azen, met aas-vrouw betrapte hij een merkwaardig spelende kleine blind die vrouw-tien had, en ga zo maar door.

En dan hadden we nog Pieter de Korver in actie. Hij sleet meerdere uren aan de feature-table en de kijkers van de livestream konden weer genieten. De Korver was uitbundig en zorgde voor het nodige entertainment. Een paar keer zat het ook juist tegen maar De Korver bleef lachen. Zo verloor hij met boeren de main pot van iemand met aas-vijf, maar werd hij alsnog iets rijker door de grotere side-pot die hij won van pocket drieën. Een keertje betaalde hij zijn Poolse tegenstander af en aan het begin van de dag werd hij een keertje groot gebluft door iemand met koning-hoog. De Korver nam echter sportieve wraak op iedereen door geconcntreerd de dag uit te spelen. Hij sluit af met 46.100.

Unibet Open Cannes: Dylan Gessel doet het goed op dag 1A 102

Dylan Gessel123.800
Pieter de Korver46.100
Pasquale Nitz20.500

Op dag 1B gaan er ook weer genoeg bekende Nederlandse spelers in actie gekomen. Jasper Wetemans is in ieder geval van de partij en ook Unibet Open winnaars Peter Harkes en Mateusz Moolhuizen zullen aanwezig zijn. Om 13:00 zijn we aanwezig om van hun verrichtingen verslag te doen. Later op de ochtend verschijnt het Unibet Open Journaal dat we maakten over dag 1A.

Freeroll

Zowel zaterdag als zondag organiseert Unibet een speciale freeroll voor volgers van de live-reporting. Op 21 september en 22 september om 20:00 kan je meedoen aan de PokerNews Unibet Open Riga FREEROLL. In de freeroll begin je met 5.000 aan chips en er wordt gespeeld met levels van 10 minuten.

Je vindt de toernooien onder het tabje "Special" en dan "Private". Je kan ook de toernooinummers gebruiken om de toernooien te vinden:

  • Zaterdag 21 september: 10681588
  • Zondag 22 september: 10681687

De prijzen als volgt:

  • 1) Unibet Open pakket voor het toernooi in Riga dat van 5 tot en met 8 december gehouden zal gaan worden. Het pakket bevat naast de €1.500 + €150 buy-in ook 4 hotelovernachtingen inclusief ontbijt en dinner, en €300 om je vlucht te kunnen boeken.
  • 2) Ticket voor de Unibet Open Sunday Final (€255 + €20) waar acht pakketten gegarandeerd zijn.
  • 3) Ticket Unibet Open Online Final.

Het wachtwoord voor de freeroll van zaterdag is UORiga1. Het wachtwoord voor de freeroll op zondag is UORiga2.

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen