Slechte November Nine generale repetitie voor Michiel Brummelhuis

De November Nine naspelen met Michiel Brummelhuis

Nog niet zo heel lang geleden kwam het bij de finaletafel van het Main Event van de World Series of Poker naast op skills en geluk, ook gedeeltelijk aan op stamina. Na vele dagen van pokeren kon je conditie het verschil maken bij de belangrijkste fase van het toernooi; die laatste tafel.

Als je de beelden terug kijkt van 2008 dan valt er genoeg te zeggen. Jerry Yang's Goddelijke interventie om hem van de second shortstack naar de uiteindelijke winnaar te loodsen, de als een idioot gedragende Hevad Khan én Phillip Hilm's blow-up. Vooral die laatste leek niet optimaal te spelen. Waren het de zenuwen? Ongetwijfeld. Was hij vermoeid en daardoor niet meer in staat optimale beslissingen te maken? Zeker weten!

Jerry Yang is vooralsnog de laatste WSOP winnaar geweest die het toernooi in één stretch uitspeelde. In 2008 werd het concept van de November Nine voor het eerst in het leven geroepen waarmee er dus een periode van rust werd ingelast tussen de rest van het toernooi en de final table.

Met de maanden rust na het bereiken van de finaletafel kan ESPN live verslag doen van de finaletafel waardoor het voor iedereen even spannend is. Een finaletafel bekijken waarvan de winnaar al maanden bekend is, is toch net even minder interessant. Tegelijkertijd kunnen de spelers sponsoren zoeken en werken aan hun spel.

Het stamina aspect is dus gedeeltelijk komen te vervallen en heeft plaats gemaakt voor een andere manier voor de spelers om een edge te krijgen of te vergroten. In de maanden rust kunnen ze namelijk niet alleen met online pokersites praten over deals, maar ook met andere pokerspelers over wat ze te wachten staat. Een totaal andere speelstijl aanmeten is niet wenselijk, maar je voorbereiden op de situatie die gaat komen kan geen kwaad. En dus praat Brummelhuis met bevriende pokerspelers en treft hij alle mogelijke voorbereidingen om in november zo goed mogelijk voor de dag te komen.

Als onderdeel van zijn voorbereiding speelde Michiel gister voor het eerst de finaletafel na met een groep bevriende Amsterdamse (voormalig) pokerspelers. De opstelling was als volgt:

SeatSpeler LandChipsBB
1Sylvain LoosliDominik KulickiFrankrijk19.600.00049
2Michiel BrummelhuisMichiel BrummelhuisNederland11.275.00028
3Mark NewhouseSijbrand MaalVerenigde Staten7.350.00018
4Ryan RiessBas FaessenVerenigde Staten25.875.00065
5Amir LehavotJasper WetemansIsraël29.700.00074
6Marc McLaughlinRuben VisserCanada26.525.00066
7JC TranDaniel ReijmerVerenigde Staten38.000.00095
8David BenefieldSven PolarskiVerenigde Staten6.375.00016
9Jay FarberArthur van der MeerenVerenigde Staten25.975.00065

Jasper Wetemans was zo vriendelijk om zijn huis ter beschikking te stellen. Rond de klok van acht verzamelden de spelers zich dan ook en gingen ze aan de grote keukentafel zitten om met authentieke Paulson chips de situatie op 4 november te simuleren.

Slechte November Nine generale repetitie voor Michiel Brummelhuis 101

Alle spelers hadden vooraf de opdracht gekregen zich in te lezen op hun speler. Ruben Visser vertelde bijvoorbeeld alle handen van Marc McLaughlin nagelezen te hebben op PokerNews.com en zich verdiept te hebben in zijn spel. Dat de man met jongens als Jonathan Duhamel omgaat zou bijvoorbeeld ook al van invloed kunnen zijn. Daniel Reijmer paste precies in de rol van J.C. Tran en foldde nog minder op driebets dan normaal gesproken al het geval was. Ook was hij plotseling heilig overtuigd van het bestaan van goede streaks aan kaarten en speelde hij dan ook vaak de hand nadat hij een potje had gewonnen.

En zo liet iedereen zijn eigen stijl even voor wat het was en werd er gespeeld zoals zij dachten dat hun alter ego zou spelen. Grootse hero calls kwamen bijna niet voor, de heren gisteravond dachten dat maar weinig spelers aan de finaletafel in de spotlights zo zouden spelen. Het aantal grote blufs was op een hand te tellen.

Achtste?

Als Michiel zou busten zou de situatie opnieuw beginnen, maar dat duurde heel erg lang. Niet dat Brummelhuis in de eerste sessie het wist te schoppen tot de Heads-Up maar hij was enorm kaartdood. Er was genoeg actie aan tafel maar Brummelhuis kwam in het spel niet voor. De frustratie was bij tijden van zijn gezicht af te lezen. Terwijl Daniel Reijmer/J.C. Tran zijn 38 miljoen stack swings als geen ander zag beleven, daar bloedde Brummelhuis langzaam dood. Van 28- zakte hij al snel af naar 18 big blinds en na nog meer gefold te hebben kwam hij zelfs in de absolute shortstack modus terecht. Polarski/Benefield bustte op een gegeven moment waarna Brummelhuis achtste leek te gaan worden toen Maal/Newhouse enkele keren succesvol kon reshoven. Voordat het daar van kwam werd echter al besloten opnieuw te beginnen aangezien Brummelhuis zijn ranges voor een dermate kleine stack wel in zijn hoofd had zitten.

Ook de tweede sessie verliep niet al te voorspoedig voor Brummelhuis. Ook nu wist hij niet vroeg chips te vergaren, en bleef hij hangen rond de 25 blinden. Ondertussen had Visser/McLaughlin wel een grote river checkraise bluf tegen Tran/Reijmer gemaakt waar die laatste uiteindelijk toch maar foldde. Reijmer zelf had tegen Visser nooit opgegeven maar foldde voor eens in zijn leven top-pair en top-kicker om het serieus te houden.

Rond de klok van 1 kwam er een einde aan de simulatie. Brummelhuis had zich geen een keer aan de shortstack kunnen ontworstelen maar had tal van situaties meegemaakt waar hij ook tijdens de echte finale voor zou kunnen komen te staan. Iedere hand ging uiteindelijk open en werd besproken door een groep spelers met allemaal eigen inzichten en strategieën. Wat opviel was dat Kulicki/Loosly in alle sessies veruit het beste presteerde. Het werd alle aanwezigen duidelijk dat de in Londen woonachtige Fransman de ideale positie aan tafel heeft aanstaande november en het iedereen heel erg moeilijk kan gaan maken. Brummelhuis zijn positie bleek verre van ideaal: met zijn stack en de twee kleinere stacks in het spel was al snel duidelijk dat hij het target van spelers als McLaughlin en Riess kon gaan worden.

Naast leerzaam was het ook vooral gezellig. Michiel had voor €140 aan pizza's laten komen, Jasper had toastjes en kippetjes uit de oven geregeld en de alcohol vloeide na afloop rijkelijk. Laten we hopen dat het in Vegas net zo gezellig gaat worden, maar dan met iets betere kaarten voor Brummelhuis en iets minder goede voor de rest!

Slechte November Nine generale repetitie voor Michiel Brummelhuis 102
Brummelhuis wordt op de achtergrond geïnterviewd voor een nieuw televisie programma.

Slechte November Nine generale repetitie voor Michiel Brummelhuis 103
Brummelhuis en Maal/Newhouse

Slechte November Nine generale repetitie voor Michiel Brummelhuis 104
Faessen/Riess, Wetemans/Lehavot, Visser/McLaughlin en Van der Meeren tijdelijk in de rol van dealer

Slechte November Nine generale repetitie voor Michiel Brummelhuis 105
Reijmer/Tran

Slechte November Nine generale repetitie voor Michiel Brummelhuis 106
Kulicki/Loosly

Slechte November Nine generale repetitie voor Michiel Brummelhuis 107
Een journalist en fotograaf van De Volkskrant waren aanwezig om een artikel te schrijven over Michiel zijn voorbereidingen

Comments

 • [user252508] [user252508]

  Spannend. Thumb Up
  Dan horen we het nog wel.
  suc6 morgen.

 • Webjoker Webjoker

  SimplyRed schreef

  Webjoker schreef

  Ajax4Life222 schreef

  Leuk Frank! Hoop dat het een beetje een serieus programma is.
  Kun je een tipje van de sluier oplichten?

  Ik zal de producent morgen eens vragen wat er bekend mag worden over het programma. Misschien heb ik nu al mijn mond voorbij gepraat haha. Wordt in ieder geval interessant.

  Stiekem al meer nieuws frank?

  Heb morgen een bespreking dus zal dan eens vragen wat er bekend gemaakt mag worden al.

 • [user252508] [user252508]

  Webjoker schreef

  Ajax4Life222 schreef

  Leuk Frank! Hoop dat het een beetje een serieus programma is.
  Kun je een tipje van de sluier oplichten?

  Ik zal de producent morgen eens vragen wat er bekend mag worden over het programma. Misschien heb ik nu al mijn mond voorbij gepraat haha. Wordt in ieder geval interessant.

  Stiekem al meer nieuws frank?

Lees 58 reactie(s) op dit artikel

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen