Govert Metaal wint WPT High Roller in Montreal voor $184.688!

Govert Metaal wint WPT High Roller in Montreal voor $181.000!

Onze landgenoot en professioneel eindbaas Govert Metaal maakte deze week de oversteek naar Noord-Amerika voor een nieuwe editie van de World Poker Tour in het Canadese Montreal. Het Main Event werd voor de Hagenees geen succes, maar dat gaf hem wel de kans om zich in te schrijven voor de $10.000 High Roller. Dat pakte fantastisch uit, want afgelopen nacht wist hij het toernooi op zijn naam te schrijven voor $181.000!

In totaal hadden 56 spelers zich drie dagen geleden ingeschreven voor dit toernooi en dertig van hen wisten de eerste dag door te komen. Voor Govert Metaal liep het toen allemaal al gesmeerd, hij eindigde de openingsdag als derde in chips met 136.725 punten. Ook de tweede dag verliep uitstekend voor Metaal en met nog negen spelers in het toernooi nam hij de vijfde plaats in beslag op het leaderboard.

Aan de finaletafel had hij concurrentie van onder andere Michael Watson, Martin Jacobson en Matt Marafioti:

SeatSpelerChips
1Govert Metaal214.000
2Matt Marafioti125.000
3Connor Drinan217.000
4Pratyush Buddiga232.000
5Timothy Reilly130.000
6Martin Jacobson351.500
7Mark Radoja63.000
8Michael Watson106.000
9Gregory Marcus236.500

Mike Watson was de eerste speler die het strijdtoneel moest verlaten, hij ging met {a-Diamonds}{q-Clubs} ten onder tegen de {q-Diamonds}{q-Hearts} van Jacobson. Door de uitschakeling van Watson bleven er nog acht spelers over, waarvan er slechts zes in het geld zouden komen. Ook Mark Radoja haalde het geld niet, zijn {a-Spades}{j-Clubs} kon niet winnen van Marcus' {a-Diamonds}{k-Hearts} op {7-Diamonds}{4-Diamonds}{10-Clubs}{9-Spades}{k-Clubs}.

Op de bubble besloot Martin Jacobson optimaal druk te zetten op de andere spelers, maar zijn 5-bet shove met {a-Clubs}{q-Diamonds} tegen Connor Drinan was verkeerd getimed. Drinan maakte meteen de call met {k-Spades}{k-Diamonds} en stond er uitstekend voor om te dubbelen. De flop {5-Hearts}{5-Diamonds}{10-Diamonds} was perfect, maar de {q-Clubs} op de turn en {q-Hearts} zorgden er alsnog voor dat Drinan de bubbleboy werd. De overige zes spelers waren vanaf dat moment verzekerd van $38.024.

Martin Jacobson zorgde vervolgens ook voor de uitschakeling van Gregory Marcus op plaats zes met {k-Diamonds}{k-Clubs} tegen {a-Hearts}{j-Hearts}. Ook Pratyush Buddiga hield het niet veel langer vol, hij moest genoegen nemen met de vijfde plaats voor $48.888 nadat zijn {a-Clubs}{5-Hearts} verloor van {8-Diamonds}{8-Clubs} van Reilly. Bij de laatste vier kwam ook Govert Metaal in actie, hij had zich in de eerste uren rustig gehouden samen met de andere shortstack; Matt Marafioti.

Het waren dan ook deze twee spelers die alsnog de confrontatie met elkaar aangingen en die leek fataal te worden voor de Nederlander. Hij had namelijk {q-Diamonds}{q-Spades} tegen de {k-Clubs}{k-Spades} van Marafioti en de flop leek de beslissing te brengen; {3-Diamonds}{k-Diamonds}{q-Clubs}. Op de turn viel de {6-Spades} en plots verscheen daar de {q-Hearts} op de river waarmee Metaal quads maakte om Marafioti uit te schakelen!

Vanaf dat moment nam Metaal het heft in handen en dat zorgde ervoor dat hij ook Tim Reilly uit kon schakelen met {j-Spades}{j-Hearts} tegen {7-Hearts}{7-Diamonds} op {6-Clubs}{9-Hearts}{4-Diamonds}{2-Diamonds}{2-Clubs}. Heads-up moest de Nederlandse eindbaas het opnemen tegen Martin Jacobson en dat duurde slechts vijf handen. Jacobsen leek meteen een belangrijke dubbel te pakken toen hij het er preflop in kreeg met {q-Hearts}{q-Diamonds} tegen {a-Spades}{9-Hearts}, maar de dealer dacht er anders over. Metaal flopte meteen twee paar op {a-Diamonds}{9-Diamonds}{6-Diamonds}, maar moest nog wel vrouwen en ruiten ontwijken.

Govert Metaal wint WPT High Roller in Montreal voor 4.688! 101

Dat lukte doordat er op de turn een {4-Hearts} kwam en ook de river {5-Spades} geen hulp gaf aan de Zweed. Metaal wist zich hierdoor verzekerd van een geweldige titel plus de bijbehorende hoofdprijs van $184.688!

De uitslag:

PlaatsSpelerPrijs
1Govert Metaal$184.688
2Martin Jacobson$124.936
3Tim Reilly$81.480
4Matt Marafioti$65.184
5Pratyush Buddiga$48.888
6Gregory Marcus$38.024

Govert Metaal wint WPT High Roller in Montreal voor 4.688! 102

Comments

Lees 27 reactie(s) op dit artikel
Wat denk jij?

Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen