Unibet Open Riga 2013 dag 2: Drie Nederlanders aan de finaletafel, Feenstra chipleader

Unibet Open Riga 2013 dag 2: Drie Nederlanders aan de finaletafel, Feenstra chipleader

Met nog 92 spelers in het toernooi was de eerste opgave om down te spelen naar 24 om in het geld te geraken. De Unibet Open Riga had een duidelijke taak en ging rap op zoek naar een in-the-money lijst.

Al snel vielen de eerste Nederlanders af. Dat hadden we een beetje zien aankomen want diverse heren begonnen short aan de dag. Forumfavoriet Wouter Nijland was de eerste die moest gaan. Tijdens de Unibet Open in Cannes wist Wouter Nijland een van de twee freerolls te winnen die we in samenwerking met Unibet organiseerden. De eerste prijs was een geheel verzorgd pakket naar deze Unibet Open hier in Riga en Wouter maakte er een mooie trip van. Hij verkocht procenten op het forum, haalde zijn mooiste zonnebril uit de kast en liet een speciale trui maken met zijn lijfspreuk "Bonsjans" erop.

De ervaring van het naar Riga vliegen voor een €1.500 toernooi zal er eentje zijn die hij ongetwijfeld zich nog lang zal heugen. Helaas heeft hij het niet weten om te zetten in een financieel voordelige trip want hij is zojuist aan het begin van de tweede dag uitgeschakeld. Met een totale stack van 18.000 opende hij vanuit vroege positie naar 2.400 bij blinden 600/1.200. De actie foldde snel richting de speler in de grote blind maar die speler, de chipleader, gaf zijn kaarten niet zo vlug terug aan de dealer. Die zette Nijland allin en de Nederlander maakte de snapcall.

De grote blind had {9-}{9-} en ging dan ook een coinflip tegemoet aangezien Nijland {k-Spades}{j-Spades} speelde. De flop bracht een boer maar aangezien er een negen achter zat was dat bij lange na niet genoeg. Na een blank op de turn was het al gedaan, dat de river Nijland twee paar gaf met een koning was dan ook voor niets.

Wouter Nijland moet genoegen nemen met een mooi verhaal in plaats van een dikke cheque. Morgen avond heeft hij, en alle overige Nederlanders en Belgen, een kans om zich te kwalificeren voor de Unibet Open Kopenhagen van 13 tot en met 16 maart 2014. Om 20:00 begint dan een freeroll met alweer een Unibet Open pakket voor de winnaar.

Ook voormalig Unibet Open Riga winnaar Peter Harkes ging al spoedig onderuit. Harkes had al drie keer kunnen reshoven en kreeg drie keer geen call. Dat was maar goed ook want alle drie de keren had hij niet al te goede handen vertelde hij achteraf. Uiteindelijk vond hij wel een goede hand maar die zou juist zijn ondergang betekenen. Met een weer naar meer dan 20.000 opgewerkte stack schoof hij allin met pocket boeren na een raise voor hem. Helaas voor Harkes vond de grote blind pocket koningen. "Geen suckout helaas" merkte hij nuchter op ter verduidelijking.

Ook Hanz de Vries en Rob Strong gingen al spoedig naar de rail. TIm Verbon sprak in derde persoon over zijn aas-vrouw tegen aas-koning hand om zich te distantiëren van zijn ongeduldige helft. Thierry de Groot, die zo goed aan het toernooi begonnen was, kon ook al niet met aas-vrouw winnen en acteur Frank Lammers ging ook ruim voor het geld onderuit.

Gelukkig hadden we ook wat heren die wel de belangrijkste fase van het toernooi in gingen. Marco de Jong en Hans de Hond overleefden de bubble maar net terwijl Rens Jansen juist 200.000 erbij pakte in die gespannen fase. Terwijl Rens iedere hand opende en de bubble in de meest extreme vorm gebruikte konden De Hond en De Jong helemaal niets gedaan krijgen. De Hond overleefde met 1,5 big blind en wist nog enkele plaatsjes op te schuiven. Ook Marco de Jong overleefde de bubble maar net en wist nog wat treden op de payout ladder op te schuiven.

Na een succesvolle bubble-periode nam Feenstra geen gas terug. Hij bleef de druk erop houden en verzamelde in ongekend tempo chips. Ook Imro Sendar bleef potten winnen en Rick Jansen kende helemaal een ongekende run. Op een gegeven moment was hij down naar 1,5 big blind maar door twee triple-ups en nog meer gewonnen potten had hij zijn stack weer naar respectabele hoogten.

En daarmee hadden we drie Nederlandse finalisten om 2 uur 's nachts. De heren staan er als volgt voor:

Seat 1:Anders Kjellerup146.000
Seat 2:Rens Feenstra895.000
Seat 3:Jens Hansen500.000
Seat 4:Imro Sendar400.000
Seat 5:Kristaps Bertulis526.000
Seat 6:Rick Jansen330.000
Seat 7:Nicolas Storm71.000
Seat 8:Jarko Mämmelä841.000
Seat 9:Damian Mizinski477.000

Om 14:00 Nederlandse tijd begint de reporting. Volg de Nederlanders dan in de live-reporting sectie van PokerNews.nl.

Rens Feenstra chipleader aan de finaletafel van de Unibet Open Riga 2013

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen