EPT10 Deauville Dag 1B: Van Leeuwen, Brader & Van den Bijgaart uitstekend van start

EPT10 Deauville Dag 1B: Van Leeuwen, Brader & Van den Bijgaart uitstekend van start

Iedere pokerspeler zal het ongetwijfeld weleens hebben gehad; het gevoel dat je dagenlang geen pot kunt verliezen. Dit gevoel zal onze landgenoot Niels Van Leeuwen momenteel ook hebben, nadat hij dit weekend het France Series Poker Main Event op zijn naam schreef voor €175.000 om vervolgens in het €5.300 EPT Main Event een fantastische eerste startdag te hebben. Met een stack van 141.000 punten keert hij vanmiddag op Dag 2 terug, goed voor de negende plaats op het algehele leaderboard.

De European Poker Tour in Deauville lijkt dit jaar een stuk minder populair dan vorig jaar, want in totaal schreven zich voorlopig 'slechts' 667 spelers zich in. Dat is ruim honderd spelers minder dan in 2013 toen er 782 deelnemers waren, al kunnen spelers zich nog tot de start van Dag 2 inschrijven. Hierdoor zal er ook geen seatdraw beschikbaar zijn voor de tweede dag, waarop vandaag zes levels van 75 minuten worden gespeeld zonder dinnerbreak.

Niels Van Leeuwen was niet de enige Nederlander die een succesvolle startdag had, ook laatkomers Thomas Brader en Paul Berende hadden weinig reden tot klagen. Zij kwamen pas aan in Deauville rond het zesde level, maar konden in twee levels hun startstack van 30.000 alsnog uitbreiden naar respectievelijk 94.600 en 80.400 punten. Helaas kwamen we de twee Nederlanders niet tegen in de Live Reporting van PokerNews.com, dus hoe zij precies hun stack bij elkaar hebben gespeeld is vooralsnog niet bekend. Joep "Pappe_Ruk" van den Bijgaart kwam wel voorbij en hij had een prima dagje:

On the other end of the tournament room his friend Joep van den Bijgaart is playing. Van den Bijgaart, who made the EPT final table in Berlin the year Ben Wilinofsky won (seventh for €100,000), three bet a player with {k-}{9-} off suit. His opponent made the call and open shoved for about two and a half times the pot on {k-}{10-}{3-} with two clubs. Van den Bijgaart called with his top pair and was up against {a-Clubs}{q-Clubs}.

According to the PokerNews Poker Odds Calculator Van den Bijgaart was actually slightly behind with his top pair, but he managed to dodge his opponents outs and won the hand. Van den Bijgaart now plays 50,000.

In het laatste level van de dag schakelde hij ook nog de Brit Praz Bansi uit met pocket vieren tegen aas-vrouw, waardoor hij de dag uiteindelijk afsloot met 93.200 punten.

De meest gelukkige Nederlander op Dag 1B was ongetwijfeld Eduard Bhaggoe, die bij de EPT Barcelona nog zevende werd voor €143.000. Preflop kreeg hij al zijn chips naar het midden met pocket koningen, maar zijn tegenstander draaide netjes pocket azen om. Bhaggoe flopte echter een koning en wist zo alsnog in het toernooi te blijven om de dag te eindigen met 55.900 punten. Zo'n zelfde stack neemt Jasper Wetemans ook mee naar Dag 2:

Was er dan ook slecht nieuws uit het Nederlandse kamp? Helaas wel, want Govert Metaal behoorde tot de spelers die vroegtijdig werden uitgeschakeld. De belangrijkste hand van de dag vond plaats toen hij twee paar flopte met koning-vrouw en bijna al zijn punten verloor:

Metaal told us he had limped in under the gun with {k-}{q-}. Someone had isolated to 550 and two player called before action was back on Metaal again. He limp squeezed to 1,900 and just the player who had isolated him made the call. Metaal flopped gin on {k-}{q-}{8-} rainbow and made a 2,000 continuation bet. His opponent made the call and the {j-Hearts} popped up on the turn. Metaal bet 4,100 and called the raise to 8,400 that followed. The river was a complete blank and Metaal check called a 12,000 bet.

Metaal's opponent had {a-Diamonds}{10-Diamonds} for the nuts and Metaal had to forfeit his cards. That left the Dutch regular with just 6,600 in chips. Not much later we saw him heading for the exit. No comeback for Metaal is seems.

Gelukkig waren er maar liefst zestien Nederlanders die Dag 1B wisten te overleven en zij komen samen met Mateusz Moolhuizen vanmiddag weer in actie:

SpelerChips
Niels Van Leeuwen141.000
Thomas Brader94.600
Joep van den Bijgaart93.200
Paul Berende80.400
David Boyaciyan64.600
Tobias Peters63.100
Jasper Wetemans57.500
Eduard Bhaggoe55.900
Wladimir Stepanian43.800
Antoine Vranken35.000
Pascal Vos18.500
Pieter Schrijver17.400
Mateusz Moolhuizen16.000
Jochum Weenink15.600
Freerk Post14.500
Roland Van Den Endt12.400
[Removed:39]3.800

Ook de Belgische enclave wordt nog door veel spelers vertegenwoordigd, zij staan er als volgt voor:

SpelerChips
Jonathan Abdellaif76.700
Gaetano Dell'Aera75.500
Vincent Verdickt70.700
Pierre Neuville63.600
Guy Goossens61.500
Jean-Yves Malherbe50.000
Kenny Hallaert46.500
David Kahan41.200
Anthony Faisca34.600
Walter Van Camberg32.300
Vincent Gabel23.100
Walter Buss20.500
Michael Gathy20.200
Juri Zaprudnov17.100

Comments

 • Webjoker Webjoker

  -ej- schreef

  mm niets over Peters, was op een gegeven moment muntjesbaas en nu alles weg?

  Peters had op een gegeven moment 90.000 en sluit af met 63.100. Met die 90.000 was hij niet chipleader op dat moment denk ik trouwens, hij stond wel bovenaan het lijstje van .com.

  Ik heb daarna niet meer gecheckt maar hij heeft dus nog wat ingeleverd. Peters kwam aan die 90.000 door de volgende twee handen op het juiste moment:

  Two Sets for Peters
  EPT regular Tobias Peters had been running well so far today. He made sets in two big hands, and got paid of.

  In the first hand JP Kelly opened for 600 and the player on the button made the call. Peters found pocket jacks in the small blind and squeezed to 2,000. Both opponents called and a flop appeared: {a-}{9-}{4-} rainbow. Peters continued for 2,700 and just the button made the call.

  The {j-} on the turn meant gin for Peters and he checked. His opponent checked behind and the dealer put a {q-} to complete the board. Peters bet around the size of the pot and received a call. His opponent mucked seeing Peters' turned set.

  In another hand Peters opened with pocket deuces. His next door neighbor, who Peters played with in Belgium before, made it 1,150 and the player on the button made the call. Peters came along as well and the three of them saw a flop: {2-}{a-}{10-} with two clubs. Peters check called 1,800, the button had folded by that time.

  The {6-Hearts} on the turn made Peters check and his opponent bet 2,500 with a total stack of 11,000. Peters check raised to 5,350 and called the shove that followed. With his set of deuces Peters couldn't lose anymore, his opponent was drawing dead with {a-}{k-}.

 • -ej- -ej-

  mm niets over Peters, was op een gegeven moment muntjesbaas en nu alles weg?

Lees 2 reactie(s) op dit artikel
Wat denk jij?

Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen