High Stakes Revealed: Verdachte "SallyWoo" onder het vergrootglas

High Stakes Revealed: Verdachte "SallyWoo" onder het vergrootglas

Op 26 december had Gus Hansen het eventjes helemaal gehad met zijn tegenstander "SallyWoo" aan de Omaha 8-or better tafels van Full Tilt Poker. Op 6 januari pikte PokerNews.com het op en op 7 januari schreven wij hier op PokerNews.nl erover. Beter laat dan nooit toch? De discussie was toen echter natuurlijk al lang en breed gaande met threads op onder andere HighStakesDB.com en 2+2.

Een kort stukje uit de conversatie voor diegenen die het niet hebben zien langs komen:

Gus Hansen:since this was probably last time we played - I just wanna add it was funny you were so offended of me saying you have an O8 computer program - since obviously you do
SallyWoo:ohh lord gus, i dont cheat. i did nothing wrong here, ill ask ft for our conversation about our deal and send it to u on twitter or something
Gus Hansen:lol - I guess you are trying to start a career as a politician, since you like to answer in east when the question came from west

Opmerkelijk

Het eerste wat opvallend is aan deze conversatie is dat Gus zijn vermoedens uit in de chatbox, maar geen hard bewijs heeft. Je zou verwachten dat hij wat discreter was met het uitten van dit soort vermoedens, zeker aangezien hij door Full Tilt Poker gesponsord wordt en gezien kan worden als verlengstuk van de website.

Het tweede wat opvalt is dat "SallyWoo" niet ontkent een computer programma te gebruiken, hij geeft alleen aan dat hij niet vals speelt. Een conclusie die je daar uit kan trekken is dat hij inderdaad een programma gebruikt maar dat deze de TOC van Full Tilt Poker niet breekt. In de Terms & Conditions staat het volgende:

5.5 EXTERNAL PLAYER ASSISTANCE PROGRAMS (EPA).
Full Tilt Poker prohibits those External Player Assistance Programs ("EPA Programs") which are designed to provide an "Unfair Advantage" to players. Full Tilt Poker defines "External" to mean computer software (other than the Software), and non-software-based databases or profiles (e.g. web sites and subscription services). Full Tilt Poker defines an "Unfair Advantage" as any instance in which a User accesses or compiles information on other players beyond that which the User has personally observed through the User's own game play. We encourage you to read the Prohibited Programs page of the Site.

Hoe dit onderdeel van de licentie is geschreven wordt er voornamelijk gedoeld op het gebruik van sites die data van andere spelers verzamelen en inzichtelijk maken als je ervoor betaalt. Hold'em Manager is dus bijvoorbeeld wel toegestaan aangezien je al deze data zelf verzamelt, maar een site als PokerTableRatings.com is dan weer niet toegestaan omdat je die data niet zelf hebt vergaard.

Andersoortige software wordt niet beschreven, behalve dan dat deze je niet een oneerlijke voorsprong mag geven. Als een programma direct mee zou lopen en je exact zou vertellen wat je moest doen, dan is dat niet toegestaan. Als je zelf je conclusie trekt uit data die een programma je geeft dan mag het wel. Een klein maar heel belangrijk verschil.

Eén tafel en uitsluitend Heads-Up

Doordat Hansen zo zeker van zijn zaak lijkt, maar zijn tegenstander niet heeft aangegeven bij zijn baas (Full Tilt Poker) en "SallyWoo" niet ontkent software te gebruiken, zou je kunnen concluderen dat hij inderdaad een programma gebruikt maar dat deze niet in strijd is met de TOC.

Opvallend is dat "SallyWoo" het liefst maar één tafel tegelijkertijd speelt van Omaha Hi/Lo en bijna alleen maar Heads-Up. Nou is dit een spelletje waar je bij moet opletten maar veel spelers kunnen toch wel meer tafels aan. Het volgende is pure speculatie maar met de informatie die we tot op heden hebben zou je je kunnen voorstellen dat hij handmatig een situatie in software moet ingeven om vervolgens zelf te kunnen concluderen wat zijn beste (meest optimale) beslissing is vanaf dat moment. Dat zou verklaren waarom hij maar 1 tafel speelt. Ik zelf ben niet op de hoogte hoe Omaha Hi/Lo op te lossen is, maar misschien heeft hij wel een programma ontwikkelt dat het allemaal heeft uitgerekend en het spel heeft opgelost. De heads-up variant van een pokerspel kent minder variabelen dan een 6-max of fullring versie waardoor het gemakkelijker op te lossen is. Dat zou dan weer verklaren waarom hij bijna alleen maar heads-up speelt.

Meer aanwijzingen
"SallyWoo" heeft als een van de weinigen bij trackingsite HighStakesDB.com ervoor gekozen om zijn resultaten te verbergen:

High Stakes Revealed: Verdachte "SallyWoo" onder het vergrootglas 101

Er zijn eigenlijk maar twee spelers die "SallyWoo" nooit speelt: Kyle "KPR16" Ray en Kyle "cottonseed1" Hendon. Deze twee Kyle's zijn vrienden van hem en ze wonen nog samen ook. "SallyWoo" zei dit nog onlangs in de chat bijvoorbeeld:

SanIker:could u perhaps call kpr if he can play another tab vs me?
SallyWoo:call? he right next to me obvi, sleeping in hammock on other side of room
SanIker:lol

Niet zo heel raar dat ze niet tegen elkaar spelen dan natuurlijk en ook niet bij elkaar in de games zitten. Wel opvallend is dat ook deze twee heren hun HighStakesDB statistieken hebben laten afschermen. Volgens een van de reageerders op HighStakesDB.com was de grafiek van Hendon in ieder geval opvallend toen die nog wel te bekijken was:

MusicalJustice: And cottonseed1's graph was so weird---just going up up up and no downs, that it makes him that much more suspicious. Then he yanks down his long term graph because he's paranoid it's going to look unnatural and he'll get buste dfor cheating.

Dit zijn allemaal zeer indirecte aanwijzingen, of (zoals ze in Amerika zo mooi zeggen) 'circumstantial evidence), het bewijst niets. Toch is het opvallend en zullen veel tegenstanders en railbirds hun bedenkingen hebben bij "SallyWoo" en de twee Kyle's. Hoewel we geen statistieken hebben is in ieder geval wel duidelijk dat de drie accounts heel erg veel up staan en behoren tot de grootste winnaars online.

1 miljoen freeze-out?

De namen van de heren achter het "KPR16" en "cottonseed1" account zijn al een tijdje bekend maar "SallyWoo" blijft vooralsnog anoniem. Toen we gingen zoeken of we aanwijzingen konden vinden wie "SallyWoo" was vonden we wel een chatbox snippet van een jaar geleden (7 januari 2013) waar hij Phil Ivey uitdaagt voor een 1 miljoen freeze-out:

SallyWoo:what do u mean?
Polarizing:don't want to chat on here, get my number. we can play higher if u like
SallyWoo:ok, i will do that
Polarizing:ok 200 freezeout
SallyWoo:not sure we have any mutual friends, no way of getting your number. brb, maid trying to talk to me in spanish, google translate time
Polarizing:ha
SallyWoo:im up for a 1 million freezeout at 2/4k if you want in the future

No-Limit Hold'em

Als je dat zo allemaal leest is het gemakkelijk direct te concluderen dat "SallyWoo" een heel handig programmatje heeft gemaakt/gebruikt en daardoor zo lekker aan het verdienen is. Maar "SallyWoo" speelt niet alleen maar Omaha Hi/Lo, hij heeft ook diverse keren zich gewaagd aan H.O.R.S.E., 8-game en limit hold'em. En van de week pakte hij nog $200.000 van "SanIker" op de No-Limit Hold'em tafels.

Zijn de beschuldigingen van Gus Hansen dan gewoon die van een gefrustreerde vis? Hansen blijft in ieder geval tegen anderen in de chat nog behoorlijk joviaal:

taktloss47:are you in for 40 or 80?
Gus Hansen:I am in for 13 Million and 40K
taktloss47:lol
Gus Hansen:that was pretty funny
taktloss47:i even reallife laughed
Gus Hansen:I believe you
taktloss47:(Y)
Gus Hansen:running hot
taktloss47:that was the skype smiley for thumbs up
Gus Hansen:ahh ok, not so strong in my skype smileys
taktloss47:its serious business!
Gus Hansen:I like the Emo
taktloss47:you should get that emo haircut, would look amazing on you
Gus Hansen:been thinking about it
taktloss47:with black hairs
Gus Hansen:but then again if I did that I would get all the chicks
taktloss47:dont you get them already?
Gus Hansen:nope
taktloss47:i would take your seconds
Gus Hansen:they all think I am too slutty
taktloss47::( tough life
Gus Hansen:yes very tough
taktloss47:i need a short rage break, 5min
Gus Hansen:sorry you only winning small ;-)
taktloss47:lol you are up in total, i am allowed to whine :)
Gus Hansen:of course, we both are
taktloss47:loser high five

Die 13 miljoen die hij in de eerste chat noemde is trouwens wat outdated, inmiddels staat Hansen ruim 15 miljoen in de min.
De drie grootste potten van de eerste week van 2014:

 • "Trueteller" wint een $99.615 pot van "urubu111" (Pot-Limit Omaha - $200/$400)

De Braziliaan "urubu111" houdt wel van een gokje op zijn tijd. Sterker nog, het is een totale degenerate (zie ook de derde Google hit). Hoewel je op een blinde allin preflop niet achter zou moeten staan, heeft het allemaal niet al te goed uitgepakt voor de man tot op heden.

In High Stakes Revealed kwam hij vaker voorbij. Zo las je in februari 2011 al dat hij een half miljoen weg geflipt had en ook mei vorig jaar kwam hij nog langs met een pot van $131.000 waar het geld er preflop in ging.

Deze week was het weer raak. De grootste pot was tussen hem en (vaste flip opponent) "Trueteller". "urubu111" liet de powerhouse {k-Hearts}{9-Hearts}{8-Hearts}{6-Hearts} zien en had het op te nemen tegen de {10-Clubs}{5-Hearts}{5-Clubs}{3-Spades} van "Trueteller". Preflop stond "urubu111" er aardig voor met 54,46 procent kans op de overwinning. Na de {3-Hearts}{4-Diamonds}{6-Clubs}-flop had hij 43,17 procent. De {a-Clubs} deed bijna niets, "urubu111" had 47,5 procent. De {7-Spades} op de river was echter killing, "Trueteller" maakte een straat en won zo de hand.
 • "fish2013" wint een $84.005 pot van "LhhmMaoly" (No-Limit Hold'em - $100/$200)

"LhhmMaoly" opende under-the-gun voor $600 en alleen buurman "fish2013" ging mee. {4-Clubs}{9-Spades}{6-Diamonds} op de flop en "LhhmMaoly" continuation-bette $1.000. "fish2013" raisede naar $3.000 en kreeg een call. $7.500 in de pot op dat moment en de turn was de {10-Diamonds}. "LhhmMaoly" check-callde een $6.800 bet. De river was de {9-Clubs} en met $21.100 al in het midden bette "LhhmMaoly" de helft van zijn stack uit: $15.000. "fish2013" schoof allin voor $31.452,27 en kreeg een call. "LhhmMaoly" kon de {6-Clubs}{6-Hearts} niet verslaan en moest reloaden.
 • Viktor "Isildur1" Blom wint een $81.000 pot van Ben "Bttech86" Tollerene (Pot-Limit Omaha - $500/$1.000 capped)

Ben "Bttech86" Tollerene opende naar $2.300 in deze three-handed game. Viktor "Isildur1" Blom driebette vanuit de kleine blind naar $7.900 en David "POKERBLUFFS" Eldar (terug van weggeweest?) folde zijn grote blind. $16.800 dan in de pot en {7-Hearts}{j-Clubs}{2-Diamonds} verscheen op tafel. Blom bette ter grootte van de pot uit en callde toen Tollerene raisede naar $32.100 om de cap te bereiken. Blom liet {a-Hearts}{j-Hearts}{q-Clubs}{8-Clubs} zien, Tollerene stond achter met {a-Spades}{10-Spades}{9-Spades}{9-Hearts}. Ze draaiden de turn en river twee keer maar beide keren ({3-Diamonds}{k-Diamonds}, {5-Hearts}{6-Clubs}) wist Tollerene niet te verbeteren.Resultaten 1 tot en met 8 januari 2014

  (gebruikers)naamhandenwinst/verlies periodewinst/verlies alltime
      
  Winnaars   
1
High Stakes Revealed: Verdachte "SallyWoo" onder het vergrootglas 102
Ben "Bttech86" Tollerene3.712+$316.580+$3.797.468
2
High Stakes Revealed: Verdachte "SallyWoo" onder het vergrootglas 103
mikki6963.601+$245.914+$820.516
3
High Stakes Revealed: Verdachte "SallyWoo" onder het vergrootglas 104
Doorbread2.615+$225.817+$8.518
4
High Stakes Revealed: Verdachte "SallyWoo" onder het vergrootglas 105
Cort "thecortster" Kibler-Melby1.668+$221.124-$26.948
5
High Stakes Revealed: Verdachte "SallyWoo" onder het vergrootglas 106
2Ari Gold3.720+$220.763-$107.222
6
High Stakes Revealed: Verdachte "SallyWoo" onder het vergrootglas 107
Dan "jungleman12" Cates1.113+$187.599+$7.593.616
7
High Stakes Revealed: Verdachte "SallyWoo" onder het vergrootglas 108
Bryn "BrynKenney" Kenney914+$180.354+$453.000
8
High Stakes Revealed: Verdachte "SallyWoo" onder het vergrootglas 109
4588541.400+$160.912+$272.326
9
High Stakes Revealed: Verdachte "SallyWoo" onder het vergrootglas 110
n0d1ceb4by693+$134.217+$343.420
10
High Stakes Revealed: Verdachte "SallyWoo" onder het vergrootglas 111
Alexander "joiso" Kostritsyn1.303+$116.267+$381.779
      
  Verliezers   
1
High Stakes Revealed: Verdachte "SallyWoo" onder het vergrootglas 112
Viktor "Isildur1" Blom14.224-$587.584-$2.261.474
2
High Stakes Revealed: Verdachte "SallyWoo" onder het vergrootglas 113
Patrik "FinddaGrind" Antonius853-$303.590+$3.803.014
3
High Stakes Revealed: Verdachte "SallyWoo" onder het vergrootglas 114
taktloss471.589-$237.833+$76.883
4
High Stakes Revealed: Verdachte "SallyWoo" onder het vergrootglas 115
no_Ola3.962-$225.789+$2.122.656
5
High Stakes Revealed: Verdachte "SallyWoo" onder het vergrootglas 116
Niklas "ragen70" Heinecker1.031-$202.337+$5.988.263
6
High Stakes Revealed: Verdachte "SallyWoo" onder het vergrootglas 117
SanIker2.328-$163.641+$80.345
7
High Stakes Revealed: Verdachte "SallyWoo" onder het vergrootglas 118
Gus Hansen8.964-$153.922-$15.026.667
8
High Stakes Revealed: Verdachte "SallyWoo" onder het vergrootglas 119
tyme2gamb0l1111.005-$126.929+$15.889
9
High Stakes Revealed: Verdachte "SallyWoo" onder het vergrootglas 120
Isaac "luvtheWNBA" Haxton794-$102.930+$322.449
10
High Stakes Revealed: Verdachte "SallyWoo" onder het vergrootglas 121
pummelfee1232.333-$93.034+$113.830

Bij de verliezers enkel Full Tilt Poker accounts, PokerStars heeft het onmogelijk gemaakt deze gegevens op te vragen.
Als we dan toch aan het chatten zijn

We kwamen de volgende chat ook nog tegen toen we de actie langsliepen. Doe er mee wat je wil, heeft Cates ze allemaal wel op een rijtje ?

jungleman12:Doorbread RETURNS
jungleman12:ive got
jungleman12:what would have been
jungleman12:the greatest Doorbread story of all time
Doorbread:plz share
jungleman12:too many details
jungleman12:also
jungleman12:kind of intimate
jungleman12:youre so lucky
Doorbread:wouldnt be the greatest story you have about me if not
jungleman12:you know about okcupid right? :)
Doorbread:yea yea
jungleman12:well basically
jungleman12:made a fake profile there
jungleman12:for the lulz
jungleman12:to see what guys would say to this ridic profile
jungleman12:AND GUESS WHO MESSAGED IT
Doorbread:wot???
Doorbread:wot did i say?
jungleman12:yeah
jungleman12:some trolly stuff
jungleman12:was ages ago
jungleman12:i was going to
Doorbread:am i a creep?
jungleman12:make you get "my" number
jungleman12:and then text you
jungleman12:but i guess okcupid figured me out
jungleman12:nah you werent
jungleman12:certainly not in comparison to the other weirdos out there
Doorbread:need to see screenshots of best msgs later
jungleman12:it didnt last long before i was shutdown
Ingenious89:get a room
jungleman12:f u white boy
jungleman12:the profile was really absurd if you remember
jungleman12:i copied/pastied from what was prob also a fake profile
Doorbread:doubtful ive msgd thousands of gurls

Comments

 • [user252618] [user252618]

  GodsFamousG schreef

  Nutter17 schreef

  Leuke post wel, is natuurlijk wel inderdaad vreemd dat niemand van de 3 zijn grafiek wil blootstellen...

  Wat zou dat suggereren dan? Als je toevallig een winnende highstaker bent, heeft iedereen ineens het recht om je resultaten te zien?

  Dom van Gus dat hij blijft spelen tegen spelers die hij verdenkt van cheaten.

  Pokersites scannen toch welke andere programma's er op je pc draaien? Misschien dat iemand binnen FTP dat voor hem heeft gechecked, maar kan hij dat niet zomaar openbaar maken. Dan moet hij een vage argumenten verzinnen om ze er mee te confronteren.

  -Edit: Dat van dat eentafelen had ik over het hoofd gezien. Dat is wel raar. Maar ook gewoon zijn goed recht. Is toch niet zo'n aanpassing om die software multitable-proof te maken. En desnoods log je op 4 verschillende pc's in, installeer je de software, in en zet je de schermen bij elkaar.

  Gewoon hoe alles inderdaad wat bij elkaar komt, beetje analoog met 9/11 theorieën imo... Smile

 • Thomasbies Thomasbies

  geinig stukkie

 • Quadchrazs Quadchrazs

  echt een programma nodig om vis hansen te verslaan ja

Lees 15 reactie(s) op dit artikel

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen