2014 Aussie Millions $25.000 Challenge: Max Altergott wint na 5-way deal

2014 Aussie Millions $25.000 Challenge: Max Altergott wint na 5-way deal

In het verslag van de openingsdag van de AU$25.000 Challenge bij de Aussie Millions schreven we al over het dominerende groepje Duitsers met onder andere Fabian Quoss, Tobias Reinkemeier, Max Altergott, Niklas Heinecker en Philipp Gruissem. De dominantie viel dit keer mee door een deal bij de laatste vijf spelers, maar alsnog was het de Oostenrijker Max Altergott die uiteindelijk het toernooi op zijn naam wist te schrijven voor AU$241.785.

Bij aanvang van de tweede dag van het toernooi zaten er nog dertig spelers in het toernooi en het doel van de organisatie was om door te spelen tot een winnaar. Dat leek weleens een moeilijk verhaal te worden, maar mede dankzij het verloop van de finaletafel lukte het alsnog. Joe Hachem, Zachary Clark, Jeff Rossiter, Angel Guillen en Daniel Negreanu hadden op dat moment allang het toernooi verlaten, want zij behoorden bij de eerste spelers die richting de rail moesten vertrekken.

Ook Max Lehmanski en Justin Bonomo vonden hun Waterloo nog voordat we bij de laatste twaalf waren aanbeland. Voor voormalig chipleader Fabian Quoss was dat het hoogst haalbare, hij werd uitgeschakeld door Team PokerStars Pro Jason Mercier:

Mercier raised from the cutoff seat to 8,000, Quoss three-bet to 20,000 from the big blind, Mercier moved all in for effectively 90,000, and Quoss made the call.

Quoss had the dominating hand with {a-}{q-} off suit, and Mercier had the {a-Diamonds}{j-Diamonds}. The board ran out {10-Diamonds}{10-}{3-}{k-}{q-}, and Mercier made a Broadway straight to win the pot.

De uitschakeling van [Removed:17] (elfde) en Ole Schemion (tiende) zorgde ervoor dat het toernooi aankwam bij de bubble, want slechts acht spelers zouden zich verzekeren van minimaal $55.000. Uiteindelijk duurde het niet lang voor de bubble barstte, doordat Benny Spindler zijn landgenoot dubbelde met pocket negens tegen pocket tienen en zelf achterbleef met twee big blinds. Hij wist zich door een triple en een dubbel nog op te werken naar elf big blinds, maar hij kon niet voorkomen dat hij als negende eindigde:

From the button, Spindler raised all in for 88,000. Max Altergott called from the big blind with the {k-Spades}{10-Diamonds}. Spindler had the {6-Hearts}{4-Hearts}. The {j-Clubs}{7-Diamonds}{6-Diamonds} flop put Spindler in the lead with a pair of sixes, but the {q-Diamonds} on the turn and {9-Spades} on the river landed Altergott with a king-high straight to give him the victory.

Na het bereiken van het geld werden Tobias Reinkemeier (achtste, AU$55.000), Marvin Rettenmaier (zevende, AU$70.000), Dan Shak (zesde, AU$100.000) uitgeschakeld en vond er iets plaats wat we nauwelijks zien in de High Rollers; er werd een 5-way deal gemaakt.

Max Altergott deed nog even moeilijk, maar Jason Mercier had hem al vrij snel overgehaald om akkoord te gaan met de volgende cijfers:

SpelerPrijs
Martin Jacobson$285.921
Dan Smith$278.414
Scott Seiver$265.538
Jason Mercier$263.342
Max Altergott$241.785

Er werd verder niet meer om geld gespeeld, dus het enige waar de spelers nog om speelden was de eer van de toernooioverwinning. Altergott dubbelde meteen met pocket boeren tegen aas-vrouw van Scott Seiver en zag vervolgens Seiver (vijfde), Jacobson (vierde) en Mercier (derde) naar de rail vertrokken. Heads-up moest hij het hierdoor opnemen tegen toernooisloper Dan Smith, maar die kon zowaar deze titel niet op zijn palmares zetten:

On the first and only hand of 100,000/200,000/40,000, the money instantly went into the middle. Max Altergott quickly tabled {a-Spades}{2-Spades}, and Dan Smith blurted an expletive. The American then grinned and showed {6-Spades}{6-Clubs} for a pair of sixes.

The two shared a laugh along with the spectators, and the laughter increased when the flop came {a-Clubs}{8-Diamonds}{8-Clubs}. "Karma!" Altergott exclaimed. The German locked up the win when the turn and river bricked {k-Diamonds}, {9-Diamonds} respectively, and Smith was eliminated in second place.

All five players started pushing the chips around the table jokingly before posing for a group winner's photo.

De uitslag:

PlaatsSpelerPrijs
1Max AltergottAU$241.785
2Dan SmithAU$278.414
3Jason MercierAU$263.342
4Martin JacobsonAU$285.921
5Scott SeiverAU$265.538
6Dan ShakAU$100.000
7Marvin RettenmaierAU$70.000
8Tobias ReinkemeierAU$55.000

Comments

 • Jeweetwelwie123 Jeweetwelwie123

  Goed bezig de laatste tijd met die Soundbites Frank.

 • Webjoker Webjoker

  LittleGoliath schreef

  DANIEL SHAK
  @daniel_shak
  Finished 6th in the #aussiemillions 25k challenge @CrownPoker and after they got rid of the fish the other 5 superstars did a five way chop

  heerlijk Big Grin

  Heb hem gesproken naar aanleiding van een rant op twitter, maar heb hier ook nog even naar gevraagd natuurlijk. LINK

 • Rock-City-King Rock-City-King

  Haha, mooie vent

Lees 7 reactie(s) op dit artikel
Wat denk jij?

Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen