Tweet Tweet Bad Beat - Twitter Fights!

Tweet Tweet Bad Beat - Twitter Fights!

"Ohhhh snap!", "Daaammmmnnnn!" - af en toe zie je het op twitter langs komen en je weet dat het daarna over en weer zal gaan qua tweets. Ik heb het over online twitter ruzies. Lekker stoer van achter de computer dingen roepen en dan maar kijken hoe er gereageerd gaat worden. De volgende keer dat je diegene in het echt tegenkomt natuurlijk ofwel niets zeggen, ofwel zeggen dat het niet zo bedoeld was. Want bij twitter kan iets helemaal uit de hand escaleren door gebrek aan context en intonatie.

Kinderachtig! Maar het is wel genieten voor ons buitenstaanders. Eens kijken wie er wint:

Round 1: Joshua Seeley versus William Reynolds

Op de volgende tweet van Josh Seeley werd door William Reynolds nog niet gereageerd:

Het zit Seeley blijkbaar nogal dwars dat de door Ultimate Poker gesponsorde William Reynolds geen games start en telkens sitting out gaat. Op Ultimate Poker, een van de twee legale online pokerrooms in Nevada, is er al niet zo enorm veel actie, en dan is een gesponsorde speler ook nog lafjes bezig. In Sweeney zijn ogen dan.

Dus toen Reynolds reageerde op een tweet van Scott Yeates (Director of Poker Operations at Ultimate Poker) waarin die laatste een artikel aanhaalt over gesponsorde pro's door pokersites, was het zijn uitgelezen kans om het nog eens onder de aandacht te brengen:

Als keurige gesponsorde speler, het uithangbord van de site immers, reageerde Reynolds puur professioneel:

En na zo'n over en weer kan er natuurlijk alleen maar een grudgematch uitgeroepen worden. Fight!

Daarop gooide ook Seeley zijn voorhanden cash op tafel:

Round 2: Jay Farber versus Duane Timothy Knab

Het is nogal een stelling maar ik durf het toch te zeggen: Jay Farber ziet er niet uit als slimste der November Niners. Ook op het uiterlijk vertoon van de uiteindelijke winnaar Ryan Riess in zijn American Footbal t-shirt valt nogal wat aan te merken, maar Farber spande toch wel de kroon. Niet dat het er toe doet, maar het lijkt me sterk dat Farber in zijn vrije tijd wiskundige berekeningen doorrekent voor zijn plays aan de pokertafel.

Anyway, hij heeft veel centjes gewonnen en mag daardoor zelfs omgaan met Dan Bilzerian (over wie uiteraard later);

DB: Yeah, I’ve known Jay for awhile. Obviously if he had got me $1.7 million we’d be better friends (laughs). I mean, I don’t associate with people because they have money or whatever. But I try not to associate with people who don’t have a lot of money because I feel they are always looking for something…Unless I have been friends with someone for a long time, I am not looking to make any new poor friends. [Jay] did well in the main event, so he can afford to do fun shit and hang out.

Farber heeft meteen maar wat auto's en een huis gekocht en gaat dus met Bilzerian om. Er zijn nog wel wat manieren om sneller je geld er doorheen te jagen, maar dit staat toch zeker op nummer drie na coke en hoeren. Het is dan ook een niet enorm overdreven om te zeggen dat Farber niet echt een strikt bankrol management er op na houdt. Living the life! Zo speelt hij ook nog lagere stakes af en toe, puur voor de fun:

Dat kon rekenen op tal van reacties natuurlijk:

Farber, niet gehinderd door een sponsor waardoor hij lekker vrijuit kan reageren, had daarop het volgende te zeggen:

Maar soms speelt Farber ook nog hogere stakes. En dat ging laatst behoorlijk goed:

Iemand uitte daarna op twitter dat hij niet het beste voor had met meneer Farber:

De verver reageerde daar weer op geheel eigen wijze op:

Round 3: Oliver Gill versus Daniel Laidlaw en Dominykas 'Domcee' Karmazinas

Oliver Gill is een Australiër die zijn handjes online speelt als "Talerric" op PokerStars en als "SwoopAE" op Full Tilt Poker. Hoe goed hij exact is weet ik niet, maar hij heeft wel wat cashes in toernooien.

Hij is in ieder geval nogal een blaaskaak, zo iemand die continu praat aan tafel. Ik vind dat soort figuren wel vermakelijk, het zorgt voor afleiding tijdens een soms lange en verder saaie dag. Maar mensen als Gill (niet te verwarren met Carter Gill, over wie later meer) kunnen je ook op de zenuwen werken.

Dominykas 'Domcee' Karmazinas zat bij hem aan tafel tijdens de eerste dag van het Aussie Millions Main Event wat momenteel gaande is. De twee konden het niet al te goed vinden met elkaar en Karmazinas vertelde Gill op een gegeven moment dat hij zijn smoel moest houden.

Terwijl "Domcee" zelf alleen maar hand histories tweette (met zijn hole cards, wel zo makkelijk voor de rest aan tafel als ze wilden weten wat hij had), had Daniel Ladlaw wel wat te vertellen:

En dat was het vonkje dat Gill nou net even nodig had om los te gaan:

En nog wat olie op het vuur dan:

Ignition!

De Australische Phil Hellmuth? Geuzennaam voor Gill!

Round 4: Stapleton versus McEachern

Niet alleen pokerspelers, ook pokercommentatoren gaan af en toe los op twitter. Jammer dat het volgende gekissebis een grapje was:

Round 5: Dan Bilzerian versus Carter Gill

Dan trakteerde zijn volgers ook weer eens op een fotootje:

Dan Bilzerian is helaas too cool for school om te reageren op Gill. Voor Bilzerian is twitter en InstaGram een medium om zijn wondere wereld met de rest te delen, niet voor communicatie in beide richtingen. Zolang dit soort foto's voorbij blijven komen vinden wij die invulling prima trouwens:

Comments

 • LittleGoliath LittleGoliath

  Genieten dit Thumbs Up

  Die oliver gill heeft ook een 2+2 thread btw, daar ging die ook al los

 • Webjoker Webjoker

  GeorgeLuz schreef

  Frank kennende was dat een grapje, lennart. Kan me niet voorstellen dat hij die fout zou maken.

  Ja was een grapje, gebruiken we met opzet in mijn vriendengroep. Om het er nog wat meer bovenop te leggen had ik er zelfs een link van gemaakt naar een ander artikel waar de zinsnede werd gebruikt als grap.

 • GeorgeLuz GeorgeLuz

  Frank kennende was dat een grapje, lennart. Kan me niet voorstellen dat hij die fout zou maken.

Lees 12 reactie(s) op dit artikel

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen