Life after Poker – Koen de Bakker beheert nu een baby-website

Life after Poker – Koen de Bakker beheert nu een baby-websiteRuim vier jaar geleden was Koen de Bakker één van de tien gelukkigen die na een selectieprocedure "Live the Dream" won, een promotie van Everest Poker waarmee hij een sponsorpakket in de wacht sleepte. De Bakker ging de wereld over en mocht verder voor Everest toen zijn contract na een jaar werd verlengd en hij werd opgenomen in Team Everest Poker.

2010 was met afstand De Bakker zijn beste jaar op het live circuit. Hij cashte in een EPT- en MCOP-event, ging heel diep in een $3.000 WSOP-toernooi, en werd derde in de Spanish Poker Tour in Lloret de Mar.

De laatste tijd is het echter angstvallig stil rondom de pokerspeler Koen de Bakker. De laatste keer dat we over hem schreven op PokerNews was vorig jaar toen hij één van de spelers was die Nederland vertegenwoordigde op de IFP European Nations Cup op Cyprus.

Sindsdien is hij vooral in de weer met baby's en websites als we zijn Facebook moeten geloven. Tijd om Koen eens aan de tand te voelen over zijn nieuwe leven na poker waar hij eigenaar en beheerder is van 24baby.nl, de site die tracht het online thuis te worden voor iedereen met een kinderwens, dames die al zwanger zijn, en alle ouders van een baby.

Waar ben je tegenwoordig exact mee bezig?
Ik heb een hele mooie website Frank. Ik had het al lange tijd met een vriend erover dat we ooit samen iets wilden gaan doen in de zin van ondernemen. We gingen vaak hardlopen en dan hadden we allemaal ideeën, meestal nog een stuk commerciëler dan wat we nu zijn gaan doen.

Begin 2012 stonden we al een beetje op dat punt maar toen werd hij vader, dus toen ging het niet door. We zijn toen een jaar later toch maar begonnen. Met een babysite ja, we hadden eerst nog heel andere ideeën maar uiteindelijk leek dit ons vooral ook heel leuk om te doen. Zijn vriendin werd zwanger en zei dat de sites die op dat moment al bestonden niet echt waren wat ze wilde zien, en dat wij dat vast beter konden.

Jij hebt zelf geen kinderen toch? Hoe is dat voor jou dan? Wat is jouw rol?
We doen alle twee een beetje alles eigenlijk. Ik doe net iets meer de technische dingen, zeker de laatste tijd ben ik daar veel mee bezig. We hebben nu de mogelijkheid gemaakt dat je een account kan aanmaken en kan inloggen. Je kan ook vrienden met elkaar worden et cetera, de site is nu zo ingericht dat je elkaar echt kan ontmoeten. Dat was veel technisch werk. We gebruiken Wordpress, dat wordt gebruikt door zo'n beetje de helft van de websites ter wereld. Maar we hebben er wel vrij heftige aanpassingen aan gedaan. Je kan er van alles mee. Je kan er dingen aan toevoegen, veranderen.

Maar daarvoor heb ik ook gewoon artikeltjes geschreven. Over zwangerschap et cetera. Dat is verrassend leuk allemaal.

Had je al ervaringen met het maken van websites?
Ik ben mijn hele leven al een beetje bezig geweest met websites. Toen ik veertien was had ik al een paar websites en verdiende ik daar ook wel wat geld mee. Dat ben ik altijd een beetje blijven doen, maar dan in opdracht. Dus die overstap was op zich niet heel erg gek.

Waarom ben je iets anders dan poker gaan doen?
Poker werd op een gegeven moment minder leuk, ik werd er relatief minder goed in. En op een gegeven moment had ik het ook wel een beetje gehad met het 's nachts wakker zijn.

Life after Poker – Koen de Bakker beheert nu een baby-website 101

Relatief minder goed betekent dat je minder ging verdienen?
Ja echt veel minder. Het werd gewoon heel zwaar. Het is natuurlijk altijd een combinatie; doordat je minder gaat verdienen vind je het minder leuk en daardoor speel je minder en doe je minder je best en krijg je nog minder discipline. In 2012 was het een stuk lastiger verdienen voor me en toen ben ik naar andere dingen gaan kijken.

Dit was wat dat betreft de perfecte opvolger. Het leek me heel erg leuk en het kwam ook aardig uit. Ik kwam Armijn Meijer nog wel eens tegen en die had ook altijd al mooie verhalen over de community die hij met PokerInfo had. Het bij elkaar brengen van mensen en het laten uitkomen van dromen vond hij het mooiste vertelde hij. Dat vond ik toen al heel erg leuk. Ik had voor ogen dat wij ook mensen bij elkaar zouden kunnen brengen met onze site.

Ik kan me voorstellen dat zwangere vrouwen precies dé groep zijn die ervaringen willen delen ja.
Ja dat gaat wel ver soms ja.

Je bent onder andere gestopt doordat poker steeds moeilijker werd. Denk je dat poker steeds moeilijker zal blijven worden?
Toen ik begon zei ik al tegen mensen dat het belachelijk was dat je zoveel geld kon verdienen met iets wat redelijk eenvoudig is, heel veel mensen zouden moeten kunnen wat ik deed. Ik denk dat het niet meer zo gemakkelijk is om héél veel te verdienen met het spelletje vandaag de dag. Of je moet een trucje kennen. Bumhunten bijvoorbeeld ja, die verdienen wel het meeste van iedereen. Natuurlijk zullen er altijd mensen zijn die om hogere bedragen spelen en daardoor meer kunnen verdienen, maar het is maar een heel klein groepje denk ik.

Maar ik denk dat het vanaf nu niet heel veel meer zal veranderen. Het is nu wel zo moeilijk om te winnen, en dat blijft het. Een paar jaar geleden kon je als matige speler al heel goed winnen, nu zal je echt heel serieus je best moeten gaan doen als je meer dan een ton wilt winnen.

Hoe is het om een "normale baan" te hebben? Was het een grote aanpassing voor je om plots om 8 uur 's ochtends te moeten beginnen?
Dat aanpassen is nog wel te doen. De grootste verandering is de hoeveelheid tijd die ik heb. Jarenlang heb ik het idee gehad dat ik zeeën van tijd had, en dat was ook gewoon zo natuurlijk. En dan opeens moet ik dingen gaan inplannen, dat was een rare gewaarwording. Het veranderde dag en nachtritme is alleen maar lekkerder, daar voel ik me alleen maar beter bij.

Life after Poker – Koen de Bakker beheert nu een baby-website 102

Hoe gaat het met de site?
Goed. Dat wil zeggen; er bezoeken heel veel zwangere vrouwen onze site. Dus dat is heel leuk. We krijgen iets van 100.000 bezoekers per maand. Dat is wel aardig.

Dat levert financieel nog niet heel veel op, maar we zijn nu een beetje bezig om dat op te krikken. We hebben wel echt gezegd we een jaar lang ons alleen zouden focussen op het verkrijgen van zoveel mogelijk bezoekers, daarna zouden we wel kijken hoe we wat konden verdienen. Met poker heb ik de buffer opgebouwd waardoor we dat konden zeggen. Maar dat houdt ook een keertje op natuurlijk. We zijn nu een jaartje bezig dus het moet nu wel een beetje gaan komen.

We kijken nu naar het verdienmodel. We hebben gewoon bannertjes, maar dat levert niet zoveel op. Maar daarnaast kunnen we best wel getargete advertenties zetten en affiliate-dealtjes sluiten bijvoorbeeld. Dat zijn we nu een beetje zelf aan het uitzoeken.

De whatsapp aanpak zeg maar, zoveel mogelijk gebruikers krijgen en dan verkopen.
Ja, als iemand 19 miljard biedt dan gaan we erover denken om het te verkopen ja.

Speel je nog wel eens poker?
Bijna nooit meer, echt bijna nooit. Als ik een beetje gaar ben op een zondagmiddag dan doe ik een paar Sit & Go'tjes of zo, maar ik doe het echt niet meer serieus.

Ik mis poker niet nee. Bij poker vond ik het erover nadenken ook altijd leuker dan het daadwerkelijke spelen. Mijn kennis is nu ook niet meer helemaal bij de tijd en dan is het gelijk een stuk minder leuk om erover na te denken. Dat achter raken gaat heel snel. Ik denk dat er de afgelopen acht jaar op theoretisch vlak heel serieuze ontwikkelingen zijn geweest, dat is echt een stroomversnelling geweest. Nou ja, als je dan twee jaar mist dan lig je een stukje achter ja.

Je raakt er gewoon een beetje uit, het leeft niet meer voor me. Af en toe kijk ik nog op PokerNews maar ik lees nooit meer 2+2 of zo. Ik heb er een beetje afstand van genomen waardoor het ook minder leuk is allemaal.

Dus een comeback zit er niet in?
Ik denk het niet nee. Ik zit er ook niet zo op te wachten.

Ga je puur voor de fun nog wel eens een toernooitje spelen?
Ik denk het wel, ik denk wel dat ik nog een keertje ga spelen. Dit jaar had ik zoiets van 'het hoeft nog niet zo', maar ik denk dat ik volgend jaar op de Master Classics er wel bij ben voor een toernooitje. Puur voor de gezelligheid dus.

Life after Poker – Koen de Bakker beheert nu een baby-website 103
Koen de Bakker met Tony G en Sam Trickett in de London Eye voor de eerste IFP Nations Cup (november 2011)

In 2013 ben je nog wel naar Cyprus gegaan voor de IFP European Nations Cup.
Ja, maar toen heb ik ook wel gezegd dat ik niet meer zoveel pokerde hoor. Je kent Rolf hè, die zei dat het ook om de uitstraling van het team ging en ik was bij de vorige Nations Cup ook al lid van het team. Voor dat toernooi was ik nog wel goed genoeg hoor.

Nee, het klopt dat we inderdaad niet zo goed presteerden. Nou moet ik wel zeggen, zonder namen te noemen, dat de betere pokeraars het daar wat minder hebben gedaan dan de op papier mindere spelers.

Eigenlijk heb ik voortdurend met Jorryt (van Hoof, red.), en ook wel met Rob (Hollink, red.) over tactiek zitten praten. Het was vanuit tactisch oogpunt best wel een interessant toernooi. Dat vind ik altijd heel leuk om over na te denken, en die twee gasten ook natuurlijk. Daar kwamen heel erg verhitte gesprekken uit wat hartstikke lachen was. Uiteindelijk bakten we er niet veel van, en dan moet je risico gaan nemen om het alsnog te halen. Toen ging het helemaal de mist in.

Nadenken erover vind je leuker dan het daadwerkelijk doen zeg je. Heb je hetzelfde bij 24baby.nl?
Ja, maar het leuke hierbij is dat ik op nul moest beginnen en er nog heel veel dingen te leren zijn. We moeten dingen programmeren, we moeten zorgen dat we hoog komen in Google-resultaten, we moeten zorgen dat mensen ons op social media gaan volgen, et cetera. Het zijn allemaal verschillende facetten waarbij je elke keer weer nieuwe uitdagingen tegenkomt.

Hoe ben je eigenlijk ooit begonnen met poker? En hoe ben je gekomen tot het punt waar je stopte?
Ik ben begonnen op de shasta's op Everest Poker. Via PokerInfo en een blogje wat ik toen had ben ik in contact gekomen met andere gasten. Door veel met die gasten over poker te praten heb ik me vanaf niets omhoog gegrind tot de hogere limieten.

Life after Poker – Koen de Bakker beheert nu een baby-website 104
Koen de Bakker is een van de gelukkige winnaars van een Live the Dream pakket van Everest Poker (januari 2010)

En toen kwam 'Live the Dream'. Dat was wel het leukste, zeker in het begin. 'Live the Dream' was een grote marketingactie van Everest. Je kon je opgeven en dan kon je punten halen. Je kreeg punten voor online spelen en voor het aanmaken van een profieltje op een website. Uiteindelijk moesten we met 150 man in Wenen gaan kaarten en interviewtjes doen voor punten. Op basis van die punten en die interviews werd er tien man gekozen die een sponsorpakket kregen om een jaar lang Everest te vertegenwoordigen. Ik was één van die tien man.

Heel veel gasten die reizen dan wel rond, maar dit was echt rondreizen met een groep van tien man en de begeleiding daarbij vanuit Everest. Alles werd geregeld en er waren altijd leuke feestjes. Dat was super leuk, zeker die dingen in Spanje (Spanish Poker Tour toernooien, gesponsord door Everest Poker, red.) waren altijd heel ontspannen. En er zaten weinig goede kaarters bij, dus dat was altijd interessant.

Die tijd was prachtig, zeker omdat je telkens dezelfde mensen tegen kwam. We speelden heel veel spelletjes buiten het poker om en we hebben veel over poker gepraat waardoor we ook weer beter werden.

Wat is je mooiste meer specifieke herinnering?
Ik denk dat ik de tiende plek bij het World Series-event het leukste vond, ook al liep ik de officiële finaletafel net mis (verslag PokerNews.nl, red.). Voordat ik ging pokeren keek ik hele nachten met een vriend naar de World Series-uitzendingen. Dat je dan zelf op zo'n podium zit in die enorme hal, dat was wel heel leuk.

Dat tiende worden zelf was wel een drama, ja natuurlijk. Ik had ook niet helemaal optimaal gespeeld dus dan baal je er helemaal van natuurlijk. Op dat moment baal je, maar nu is het alleen maar mooi.

Ik heb het toernooi daarna helemaal niet meer gevolgd, maar volgens mij won die vent waarvan ik vond dat hij er geen reet van kon. O nee, dat was iemand anders. Ik had met een gast zitten spelen in ieder geval, en daar verloor ik ook aan die finaletafel een grote pot van, maar ik vond dat hij er weinig van kon. Toen hoorde ik van anderen dat hij het wel snapte. (Koen verloor een gigantische pot aan Guillaume Darcourt, uiteindelijke winnaar Ryan Welch schakelde Koen uit, red.)

Het was altijd lang leve de lol. Die dag dat ik tiende werd was trouwens wel een mooie avond want toen kon ik eindelijk een keer mee stappen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik de nacht niet meer helemaal kan reconstrueren. We zijn in ieder geval gaan stappen en daarna naar die foute tent gegaan - De Rhinoes ja, met de hele groep. Rond een uurtje of vijf vertrok ik weer en toen ben ik nog even naar de Mac gegaan met de taxi. Daarna om negen uur 's ochtends zijn we met vijftig man Nederlands elftal gaan kijken in dat huis. Ja dat was wel een fantastische belevenis. Beetje jammer dat ik in de rust in slaap viel alleen. Toen werd ik nog wakker van "padjes" die op mijn bed sprong.


Het Nederlands elftal wint de halve finale van het WK 2010 met 2-3 van Uruguay door goals van Van Bronckhorst, Sneijder en Robben.Volgende week vrijdag een nieuw PokerNews PROfile. Dan een van school getrapte speler die zich toelegde op poker en zegevierde met gigantische scores online en een vierde plaats in een EPT Main Event voor ruim een kwart miljoen euro.Comments

Lees 20 reactie(s) op dit artikel

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen