Interview met "bassss64" die $190.000 won in de WCOOP Challenge vorige week

Interview met Bas "bassss64" van Marwijk die $190.000 won in de WCOOP Challenge vorige week

Hij is pas 18 en toont pas net echt interesse in poker. Zijn pokercarrière is naar eigen zeggen pas net begonnen in ieder geval, en hoe?! Vorige week won "bassss64" $190.000 (€138.277) na derde te zijn gewonnen in de WCOOP Challenge op PokerStars. De student HBO Rechten aan de hogeschool Leiden woont nog bij zijn ouders maar dat zou binnenkort zomaar eens kunnen gaan veranderen. Wij spraken met Bas over zijn ongekende run.

Speel je de Sunday Million vaker, of wat dit een uitzondering omdat hij zo groot was?
Dit was de eerste keer. Met toernooien heb ik nooit echt het geduld en de motivatie om lang gefocust te blijven, dus ik speel altijd cashgames. Maar ik dacht van te voren: als ik nu nou eens de Sunday Million volop gefocust speel, kijken wat er dan gebeurd. Eigenlijk vind ik toernooien ook leuker namelijk.

Dat lijkt me wel lastig, als je toernooien leuker vindt maar niet lang gefocust kan blijven toch?
Ja dat klopt, maar dat moet wel gewoon lukken als ik een beetje meer mijn best doe zoals bij de Sunday Million. Het heeft ook met mijn ADHD te maken denk ik haha. Maar goed, ik speelde dus alleen de Sunday Million en ik was echt enorm gemotiveerd om een goed resultaat neer te zetten. Ik denk dat dat ook wel geholpen heeft.

Speelde je helemaal voor jezelf? Ik zag dat je daarvoor weleens procenten verkocht op PokerNews namelijk.
Ja, ik speelde helemaal voor mezelf. Het klopt dat ik ook weleens procenten heb verkocht. Mijn bedelreactie had iemand nog gepost op het WCOOP forum, dat was wel grappig.

Kan je een beetje beschrijven hoe het toernooi voor je verliep?
Ik begon wel goed en verdubbelde mijn stack al snel. Ik speelde de hele tijd kleine potjes en speelde mijn stack rustig omhoog tot iets van 30.000. Toen kreeg ik koningen en ging alles erin tegen vrouwen en die won ik, stond ik op 60.000.

Na ongeveer vijf of zes uurtjes spelen verloor ik een hele dikke pot met aas-koning tegen aas-boer en stond ik op nog maar 15.000. Dat was toen heel short, maar 10bb of zo volgens mij. Ik ging allin met pocket drieën en iemand callde vanaf de button met achten. Ik dacht 'Daar gaat mijn toernooi', maar er kwam een drie op de flop en vanaf toen ging het alsmaar beter.

Wanneer begon je echt de spanning te voelen? Althans, er vanuit gaande dat je het spannend vond om voor zulke bedragen te spelen natuurlijk.
Nou, ik was zo gefocust dat ik daar niet echt last van had. De volgende dag, zeg maar de pauze (het toernooi werd verdeeld over twee dagen, red.), was ik wel echt heel erg zenuwachtig! Ik zat er zo dichtbij, dus ik was wel gespannen ja. Ik stond vijftiende van de 180, dus ik wist dat er veel mogelijk was.

Het grappige was dat ik voordat het toernooi om half negen verder ging op maandag, ik een examen snel moest maken en toen heel hard naar huis moest fietsen om half negen te kunnen halen. Dat examen heb ik een beetje afgeraffeld haha.

Hoe ging het vanaf de restart?
Mijn geheugen is niet zo goed meer door de afgelopen week denk ik haha. Ik begon in ieder geval op 1,4 miljoen en daar bleef ik lange tijd een beetje op hangen. Daarna lang gezeten tussen de twee en drie miljoen. Op een gegeven moment verloor ik een zieke pot voor de helft van mijn stack op de river met boeren in een hand tegen een mafkees met tien-negen. Toen stond ik nog maar op een miljoen. Ik ben gelukkig niet gaan tilten maar heb rustig mijn spots afgewacht. Ik keerde weer terug naar de twee miljoen en toen won ik eindelijke een dikke pot en had ik 5 miljoen. Dat was bij de laatste 50 denk ik.

Daarna ging het zo enorm lekker. Ik kreeg eerst bij de laatste twintig een straat op de river en mijn tegenstander blufte allin. Dus ik lekker callen en ineens stond ik dik chipleader. Bij de laatste veertien kreeg ik vrouwen allin en die won ik. De hand daarna kreeg ik koningen allin en die won ik ook, en daarna nog eens hetzelfde verhaal met aas-koning.

Aan de finaletafel kreeg ik echt alleen maar slechte handen, niet normaal gewoon. Ik ben maar rustig gaan afwachten en hopen dat er wat mensen uitgingen. Dat gebeurde gelukkig ook wel. Ik heb nog wel een pot gewonnen waardoor ik van 30 miljoen naar 42 miljoen ging, maar daarna ging het steeds wat minder. Ik verloor ook nog bijna de helft van mijn stack aan die "devil-gast". Die vond ik wel goed spelen trouwens.

Uiteindelijk bij de laatste vier hadden ik en twee andere 20 miljoen, en die "devil" had 56 miljoen. Toen hebben we een mooi dealtje gemaakt.

Interview met "bassss64" die 0.000 won in de WCOOP Challenge vorige week 101

Ging die deal maken een beetje gemakkelijk?
Nou ik zou $195.000 krijgen, maar die chipleader deed een beetje moeilijk. Die "willwin" en die andere Deense gast, die ik het slechtste vond trouwens, vonden alles wel best. Uiteindelijk gingen die twee met een $187.000 deal akkoord, maar ik wilde minimaal $190.000. En dat kwam uiteindelijk ook goed.

Na die deal lag er nog 40.000 in het midden he?
Ja klopt en dat WCOOP ticket, maar daar kwam ik wat later pas achter.

Ik kreeg nog steeds helemaal niks, maar die chipleader ging er al snel uit tegen die slechte Deen. "willwin" ging vijf keer achter elkaar allin of zo, dus ik dacht na de vijfde keer 'Oke I call'. Ik had aas-vier en hij koning-vrouwe. Een straat voor hem op de flop en ik was weg, helaas! Heads-up had ik denk ik wel gewonnen van die Deen.

Hoe was de afgelopen week? Dat moet wel gek zijn geweest om ineens zoveel geld te hebben.
Ja dat was echt heel erg leip. Mijn tweelingbroer en een goede vriend van me keken de hele nacht mee, dus die wisten het al. De volgende dag heb ik het eerst aan mijn ouders verteld. Mijn vader kwam gelijk uit zijn werk naar huis, ze konden het echt niet geloven. Daarna ben ik langs mijn vriendin gegaan om het te vertellen en zo ben ik de mensen langs geweest die ik het wilden vertellen. Niemand kon het meteen geloven en het was ook nog eens 1 april haha. Nu komen steeds meer mensen het te weten, wat ik eigenlijk niet zo chill vind. Ik wilde het voor een klein groepje houden, maar iedereen is echt enorm blij voor me. De eerste paar dagen leefde ik echt in een droom, ik kon het zelf ook echt niet geloven.

Mijn moeder was eerst wel wat sceptisch, die vertrouwde het niet helemaal. Ze was een beetje sarcastisch aan het doen. Maar toen mijn vader thuis kwam en ik liet zien dat het echt waar was, veranderde het wel in blijdschap!

Heb je al plannen voor het geld?
Ik ga op mezelf wonen met vrienden, daar heb ik nu het geld voor. Binnen twee maanden heb ik hopelijk mijn rijbewijs, dus dan ga ik wel een autootje kopen. En ik wil op vakantie met mijn vriendin en ik ga waarschijnlijk een deel van de vakantie voor mijn ouders betalen. De rest zet ik weg op de bank en een deeltje bewaar ik voor poker.

Speel je al lang poker trouwens?
Ik speelde wel wat poker, maar ik kon er niks van en ik had ook niet echt vrienden die het speelden. Ik heb me sinds nog geen half jaar er echt in verdiept en ik ben heel veel gaan spelen en leren erover. Twee vrienden van me zijn nu ook echt geïnspireerd om weer te gaan spelen, want die kunnen er wel wat van, dus dat is echt leuk.

Wil je meer grote toernooien gaan spelen nu? En wil je live gaan spelen?
Ik ga nu me nu wel echt op toernooien richten en vooral online dan. live wil ik ook gaan doen, maar dan wat later en als ik nog wat meer gewonnen heb.


Bekijk de replay van de finaletafel:

Comments

 • [user273326] [user273326]

  Hoe zit het eigenlijk tegenwoordig met kansspelbelasting? Wordt poker gezien als een kansspel en is het hierbij ook vanaf 454 net zoals bij TOTO?

 • Jorisimo Jorisimo

  Jeweetwelwie123 schreef

  het is maar een tonnetje jongens zo veel is dat niet

  ga is terug naar de micros jij

 • Jeweetwelwie123 Jeweetwelwie123

  het is maar een tonnetje jongens zo veel is dat niet

Lees 48 reactie(s) op dit artikel

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen