WSOP Railplezier - Doe mee aan de WSOP Fantasy Team en Fantasy Draft op PokerNews!

WSOP Railplezier - Doe mee aan de WSOP Fantasy Team en Fantasy Draft op PokerNews!

Het mooiste pokerfestival van het jaar komt weer met rasse schreden dichterbij. Heel wat pokerspelers van over de hele wereld hebben hun jaarlijkse reis naar Las Vegas alweer op de agenda gezet. Zij maken zich allen op voor het officieuze wereldkampioenschap poker, maar als je thuis blijft kan je ook nog een beetje meedoen. Je kan het railplezier een stuk groter maken door mee te doen aan de WSOP Fantasy Team en/of de WSOP Fantasy Draft.

Fantasy team, fantasy draft, huh?

Al voor het vijfde jaar op rij organiseer ik de WSOP Fantasy Team en voor het vierde jaar op rij is er ook een draft. Bij die eerste is het de bedoeling dat je een team samenstelt van tien spelers naar eigen keuze. Aan de hand van de World Series of Poker Player of the Year (WSOP POY) ranking sprokkelen de door jou geselecteerde spelers punten bijeen voor jouw team. Het team dat aan het einde van de rit dankzij zijn spelers de meeste punten heeft weten te verzamelen is de winnaar. Je kan maximaal één team insturen maar er is dit jaar zowel een $10, een $50 als een $200 league.

Daarnaast hebben we dan ook de WSOP Fantasy Draft waarvoor de buy-in op $25 staat. Ook in dit format is het uiteindelijk de bedoeling om een zo goed mogelijk team samen te stellen. In tegenstelling tot de Fantasy Team kan hier echter niemand dezelfde speler hebben. Op zondag 25 mei om 19:00 komen alle deelnemers samen op Skype. Iedereen zal via een draft/veiling zijn team moeten samenstellen. Daarvoor krijgt elk team de beschikking over 200 punten die hij mag uitgeven aan de verschillende spelers. Heel wat plezier gegarandeerd!

Terugblik op het Fantasy Team verleden

Voor een eerste terugblik in het verleden van de WSOP Fantasy Team moeten we terug naar 2010. Toen deden er meteen 36 mensen mee aan de allereerste versie van deze sidebet. Dat jaar was het ook mijn eigen team dat de meeste punten wist te verzamelen. Vooral dankzij goede prestaties van John Juanda en David Chiu. De tweede, LopatTjai, eindigde op amper enkele punten. Hij vergat Chiu te selecteren maar kwam dankzij onder meer Daniel Alaei nog stevig in de buurt. Remko Rinkema zijn team kwam er het slechtste uit. Zijn gehele team samen scoorde minder punten dan John Juanda in zijn eentje.

Eén jaar later vonden we maar liefst 74 deelnemers en speelden er ook nog eens negen mensen mee in de allereerste $50 league. Drie deelnemers zouden boven de 2.000 punten scoren en eindigden uiteindelijk ook op amper enkele punten van elkaar. Het was trouwens het jaar dat Phil Ivey verstek liet gaan door onvrede rondom het Full Tilt Poker debakel. Thomasetti zette Phil Ivey niet in zijn team en misschien zorgde dat er wel voor dat hij uiteindelijk met de overwinning aan de haal ging. Hij koos wel voor Phil Hellmuth die een uitstekend jaar kende net als enkele andere van zijn spelers. Zo deden ook Jason Mercier, Matt Glantz, Allen Bari en Shawn Buchanan het niet onaardig. Noah Boeken speelde ook mee in 2011, hij werd zeventiende maar won wel in de $50 league.

In het derde jaargang kenden we jammer genoeg een terugval qua deelnemers, al deden er wederom 46 mensen mee. Twee jaar na datum was het deze keer de beurt aan Frank Op de Woerd om als laatste te eindigen. Het was SAVINGTHESAD die dit jaar met afstand de titel op zijn naam schreef. Voor de tweede plaats was het bijzonder spannend want tussen twee en vijf scheelde het amper achttien punten. Een combinatie van Phil Ivey, Phil Hellmuth en Michael Mizrachi bezorgde SAVINGTHESAD de eindzege. Een gouden combinatie die het vaak goed doet op de World Series of Poker. Deze keer vonden we tien gegadigden voor een league met een buy-in van $50. Garrincha7, die in de andere league zevende werd, schoot de hoofdvogel af. Zijn spitsen waren ook Ivey en Hellmuth en daarnaast boerde hij nog goed met Shaun Deeb, Jason Mercier, Bertrand Grospellier en John Juanda.

Vorig jaar hadden we 69 deelnemers in de $10 league, en 24 forumleden die $50 neerlegden voor de hogere league. YoungstarX en DueL-MadNeSs eindigden in deze beide leagues eerste en tweede. Ikzelf pakte een derde plaats in de $10 league. David Bakes Baker, Dan Kelly en Scott Seiver waren de belangrijkste pionnen voor YoungstarX. Vorig jaar was er voor het eerst ook een derde league, eentje met een buy-in van $200. In tegenstelling tot de andere leagues, waar we met acht effectieve en twee reserve spelers werkten, kozen we er in deze league voor om gewoon twaalf spelers (zonder reserves) te selecteren. In de $200 league deden er acht spelers mee en daar was het DexterMorgan die uiteindelijk won. Dat had hij vooral te danken aan Bertrand Grospellier, Chris Klodnicki, Dan Kelly, David Bakes Baker en Stephen Chidwick.

Voorgaande WSOP Fantasy Team edities

positienicknameprijs 
 Fantasy Team 2010$10 league(36 deelnemers)
1WesleyNoHand$252 
2LopatTjai$108 
    
 Fantasy Team 2011$10 league(74 deelnemers)
1Thomasetti$370 
2siteslammer$220 
3YoungstarX$150 
    
 Fantasy Team 2011$50 league(9 deelnemers)
1NoahBoeken$450 
    
 Fantasy Team 2012$10 league(46 deelnemers)
1SAVINGTHESAD$300 
2diedemink$115 
3timpy00$45 
    
 Fantasy Team 2012$50 league(10 deelnemers)
1Garrincha7$375 
2Kracht_Tonen$125 
    
 Fantasy Team 2013$10 league(69 deelnemers)
1YoungstarX$415 
2DueL-MadNeSs$200 
3WesleyNoHand$75 
    
 Fantasy Team 2013$50 league(24 deelnemers)
1YoungstarX$850 
2DueL-MadNeSs$350 
    
 Fantasy Team 2013$200 league(8 deelnemers)
1DexterMorgan$1.600 

Wat gebeurde er in de afgelopen drafts

De WSOP Draft is ondertussen ook aan zijn vierde jaargang toe. De eerste keer dat het georganiseerd werd, in 2011, deden er meteen achttien mensen mee. Thomasetti, die dat jaar ook al de WSOP Fantasy Team won, zijn team wist het best te presteren en met afstand pakte hij de titel. Phil Hellmuth was zijn belangrijkste puntenverzamelaar maar ook alle andere wisten her en der punten te sprokkelen. De spanning was gedurende de hele draft te snijden omdat natuurlijk niemand dezelfde spelers heeft en één event het verschil kan maken.

In het tweede jaargang bleef alles veel dichter bij elkaar. Jammer genoeg moesten we het stellen met tien deelnemers maar de pret was er zeker niet minder om. Deze keer was het siteslammer die het beste team had weten te verzamelen. Hij bleef echter maar net voor DueL-MadNeSs uit. Een combinatie van John Monnette en Ali Eslami deden het voor siteslammer. Phil Ivey mocht dan wel goed scoren voor DueL-MadNeSs, maar zijn andere spelers bleven wat meer op de achtergrond.

Vorig jaar vonden we toch weer dertien mensen. Ondanks dat Brryann niet Daniel Negreanu of de verassend sterke Dan Kelly in zijn team had, won hij toch. Daar mocht hij vooral de combinatie Mike Watson, Jeff Lisandro, Stephen Chidwick en Marco Johnson voor bedanken. Mede dankzij deze vier spelers won hij met een degelijke afstand de draft van 2013. De tweede plaats was veel spannder tussen Thomasetti, mezelf en Webjoker. Thomas had Chris Klodnicki als topscorer, Webjoker had Matthew Ashton en ik had veel te danken aan David Bakes Baker.

Voorgaande WSOP Fantasy Draft edities

positienicknameprijs 
 Fantasy Draft 2011$25 league(18 deelnemers)
1Thomasetti$270 
2Schenkeveld$130 
3Joespar$50 
    
 Fantasy Draft 2012$25 league(10 deelnemers)
1siteslammer$250 
    
 Fantasy Draft 2013$25 league(13 deelnemers)
2Brryann$325 

Doe ook mee!

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen