WSOP Event #25: Erik Seidel leidt laatste achttien met Mike Leah & Tom Schneider

WSOP Event #25: Erik Seidel leidt laatste achttien met Mike Leah & Tom Schneider

Nadat er op de eerste dag van de $2.500 Omaha/Seven-Card Stud Hi-Low 470 spelers in actie waren gekomen, keerden er afgelopen nacht in totaal 139 terug voor het vervolg. Daarvan viel opnieuw een groot gedeelte af, waardoor er bij aanvang van Dag 3 slechts achttien spelers mogen hopen op de WSOP-bracelet met een bijbehorende hoofdprijs van $267.327. De speler met de beste uitgangspositie is niemand minder dan Erik Seidel, die de dag afsloot met 444.000 punten.

Zoals gezegd begon de dag nog met meer dan honderd spelers, maar daarvan vielen er al snel tientallen af. Onder andere Phil Galfond, John Racener, Chau Giang, Adam Friedman, WPT-toernooidirecteur Matt Savage en Dan Shak werden uitgeschakeld voordat het geld in de buurt kwam. Ook Ismael Bojan haalde dat niet, hij eindigde drie plaatsen buiten het geld.

Op de bubble leek Thomas Beckstead uitgeschakeld te worden, want hij had minder dan één big bet over. Hij won echter vier all-in showdowns op rij en stelde zo alsnog een plaats in het geld veilig. De bubble barstte uiteindelijk toen twee spelers tegelijkertijd werden uitgeschakeld en het prijzengeld van de nummer 48 ($4.694) zouden verdelen. Chris Klodnicki werd uitgeschakeld door Julie Schneider en Christopher McHugh, terwijl Dustin Leary door Tyson Marks naar de rail werd gestuurd.

Eenmaal in het geld verloren we onder andere Michael Chow, Thomas Butzhammer, George Danzer, Vanessa Selbst en Humberto Brenes; hij noteerde alweer zijn zesde cash van deze zomer. Bij de laatste 24 spelers leek Mike Matusow een grote stap richting de finaletafel te zetten, maar ondanks het winnen van de pot was hij uitermate teleurgesteld na de hand doordat hij een penalty ontving:

Cameron Tahmasebi raised to 12,000 and Jeet Sketty clicked it to 18,000. Mike Matusow called and so did Fu Wong. Tahmasebi was now all in for 13,500 on third and the three players proceeded to fourth. Matusow bet 6,000, Wong called, Sketty made it 12,000 and Matusow three bet to 18,000. Wong was skeptical and folded. Matusow said, "If I win this pot, everybody will be playing for second." Until sixth, Matusow was betting and had another 4,500 behind, Sketty put him to the test and all turned over their cards.

Wong: {x-}{x-} / {8-Clubs}{q-Clubs} muck
Tahmasebi: {8-Hearts}{8-Spades} / {9-Hearts}{3-Clubs}{6-Spades}{4-Diamonds} / {6-Clubs}
Sketty: {q-Diamonds}{10-Hearts} / {10-Clubs}{j-Diamonds}{2-Clubs}{j-Spades} / {5-Hearts}
Matusow: {5-Spades}{7-Clubs} / {6-Hearts}{8-Diamonds}{4-Hearts}{j-Hearts} / {k-Hearts}

"Come on, I deserve this," yelled Matusow, almost losing his voice. The dealer delivered seventh and Matusow started cheering loudly, running away from the tournament area and everybody in the rather silent Amazon room could hear him. Matusow pounded the table in celebration as he continued to laud the hand. He raked in the massive pot with the straight and low and was then given a one round penalty for his "outrageous behavior." "Is this for real? I didn't do anything. You get a penalty for getting excited? I didn't even swear." The tournament staff claimed they were only doing their job. Matusow was visibly upset by the ruling almost to the point of tears. Some players, such as Joe Tehan and Owais Ahmed came to his defense, while others like Robert Mizrachi and Matt Lefkowitz tried their best to calm Matusow down and get him refocused.

Na zijn penalty verloor hij meteen twee grote potten, waardoor hij uiteindelijk als negentiende werd uitgeschakeld voor $7.784. Achttien spelers overleefden hierdoor de dag en naast Erik Seidel zien we ook bekende namen als Mike Leah (374.000), John Kabbaj (326.000), Joe Tehan (152.000), Tom Schneider (124.000), Robert Mizrachi (110.000), Allyn Jaffrey Shulman (106.000) en Matt Glantz (66.000) terug:

SpelerChips
Erik Seidel444.000
Mike Leah 
John Kabbaj326.000
Chris Reslock243.000
Fu Wong224.000
Christopher McHugh222.000
Thomas Keller221.000
Tyson Marks210.000
Andrey Zhigalov197.000
Terrence Hastoo177.000
Joe Tehan152.000
Tom Schneider124.000
Michael Roeseler111.000
Robert Mizrachi110.000
Konstantin Puchkov106.000
Allyn Jaffrey Shulman106.000
Owais Ahmed105.000
Matt Glantz66.000

Comments

 • SpinnrDinnr SpinnrDinnr

  -ej- schreef

  zou dit kloppen?

  http://www.celebritynetworth.com/richest-celebrities/mike-matusow-net-worth/

  lijkt me niet

  Show spoiler
 • -ej- -ej-

  zou dit kloppen?

  http://www.celebritynetworth.com/richest-celebrities/mike-matusow-net-worth/

Lees 2 reactie(s) op dit artikel
Wat denk jij?

Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen