WSOP Main Event - Dag 7 - Van Hoof als chipleader naar November Nine, back-to-back voor Newhouse

WSOP Main Event - Dag 7 - Van Hoof als chipleader naar November Nine, back-to-back voor Newhouse

Vol enthousiasme kondigden we vanochtend al aan dat onze landgenoot Jorryt van Hoof de finaletafel van het 2014 World Series of Poker Main Event heeft weten te halen. Verder kon je ook al lezen dat Oscar Kemps het helaas niet heeft gered, hij strandde op de veertiende plaats toen hij nota bene door landgenoot Jorryt van Hoof werd uitgeschakeld. Maar hoe verliep de zevende dag voor de andere spelers die in actie kwamen?

Met nog 27 spelers in het toernooi bij aanvang van Dag 7 vreesde iedereen voor een lange dag, maar vanaf de start vielen de spelers in een relatief rap tempo af. Sean Dempsey was de eerste speler die moest vertrekken, nadat hij all-in callde op {6-Diamonds}{4-Hearts}{Q-Hearts}{5-Spades}{J-Hearts} en moest mucken bij het zien van de {9-Hearts}{8-Hearts} van Mark Newhouse. Ook Brian Roberts werd snel uitgeschakeld, hij kon met {K-Diamonds}{J-Hearts} niet winnen van Sabat's {A-Diamonds}{Q-Clubs}.

In het tweede level van de dag verloren we Bryan Devonshire (25e, $286.900), Kyle Keranen (24e, $286.900), Yorane Kerignard (23e, $286.900), Iaron Lightbourne (22e, $286.900), Leif Force (21e, $286.900) en uiteindelijk ook Dan Smith. Laatstgenoemde werd op plaats twintig uitgeschakeld door Jorryt van Hoof toen hij de coinflip met {A-Spades}{K-Spades} tegen {4-Spades}{4-Hearts} niet wist te winnen op {2-Clubs}{3-Clubs}{8-Hearts}{Q-Spades}{3-Diamonds}.

Kort na de pauze werd Scott Palmer uitgeschakeld op de negentiende plaats, waarna de overgebleven achttien spelers werden verdeeld over de laatste twee tafels. Scott Mahin (achttiende, $347.521) verloor vervolgens al zijn chips, voordat Van Hoof opnieuw een uitschakeling voor zijn rekening nam door Andrey Zaichenko met {10-Clubs}{6-Clubs} tegen {A-Clubs}{A-Diamonds} op {9-Hearts}{8-Clubs}{7-Hearts}{4-Diamonds}{K-Spades} naar de rail te sturen.

Na de dinnerbreak schakelde Van Hoof ook Eddy Sabat uit met een flush-over-flush, waarna Thomas Sarra Jr op plaats vijftien zijn Waterloo vond met {K-Diamonds}{Q-Hearts} tegen Stephensen's {A-Spades}{K-Spades}. Hierna was het opnieuw de beurt aan Jorryt van Hoof, maar dit keer voelde hij zich er ongetwijfeld het meest vervelend over. Van Hoof schakelde namelijk zijn landgenoot Oscar Kemps uit op plaats veertien. Nadat Kemps was vertrokken verlieten ook Craig McCorkell (dertiende, $441.940), Christopher Greaves (twaalfde, $565.193) en Maximilian Senft (elfde, $565.193) het toernooi, waarna de laatste tien aanschoven voor de grootste bubble uit hun pokercarrière.

Aan de onofficiële finaletafel wist William Tonking te verdubbelen tegen Martin Jacobson, voordat er in Hand #24 een voorlopig einde kwam aan het Main Event van de World Series of Poker:

Hand #24: Bruno Politano raised to 900,000 in middle position, and Mark Newhouse called from the button. Luis Velador risked it all in the small blind for 6.15 million, and Politano thought for about two minutes before mucking. Newhouse took a bit of time as well before deciding to call.

Newhouse: {5-Hearts}{5-Spades}
Velador: {4-Diamonds}{4-Hearts}

Velador needed a four to avoid busting on the most disappointing bubble in poker. The flop: {6-Diamonds}{a-Hearts}{a-Clubs}. The {3-Hearts} turn closed out chopping possibilities. The Brazilian crowd broke into song again as the dealer prepared to deliver the river card. It was the prettiest card in the deck: the {a-Spades}, and Velador was done in by the bigger boat.

De line-up voor de finaletafel is hierdoor als volgt:

SeatNaamLandChips
1William PappaconstantinouVerenigde Staten17.500.000
2Felix StephensenNoorwegen32.775.000
3Jorryt van HoofNederland38.375.000
4Mark NewhouseVerenigde Staten26.000.000
5Andoni LarrabeSpanje22.550.000
6William TonkingVerenigde Staten20.050.000
7Dan SindelarVerenigde Staten21.200.000
8Martin JacobsonZweden14.900.000
9Bruno PolitanoBrazilië12.125.000

Onze collega's van PokerNews.com stellen de negen finalisten vast aan iedereen voor:

Comments

Lees 1 reactie(s) op dit artikel

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen