Tweet Tweet Bad Beat - Ted Forrest en Mike Matusow vechten het uit op Twitter

Tweet Tweet Bad Beat - Ted Forrest en Mike Matusow vechten het uit op Twitter

Op 6 mei 2010 berichtten wij in PokerNews Boulevard over een propbet tussen Ted Forrest en Mike Matusow:

[...]Dit keer moet er echter hard gewerkt worden om een propbet positief af te sluiten. Althans, Ted Forrest dan. De pokerpro weegt op dit moment 85 kilo en krijgt $2 miljoen van Matusow als hij op 15 juli 63 kilo (!!) of minder weegt.

Ja, dit klinkt inderdaad als een zieke bet. Mocht Forrest het voor 15 juli niet lukken, dan krijgt hij uitstel tot 15 september. Lukt het voor 15 september wel, dan ontvangt Forrest alsnog een miljoen dollar van Matusow. Lukt het Forrest niet, dan krijgt Matushow $150.000.

Op 15 juli dat jaar schreven we in PokerNews Boulevard dat Ted Forrest de bet had gewonnen:

Ted Forrest wint onmogelijke sidebet

Begin mei sloten Mike Matusow, Justin Smith en Ted Forrest een van de ziekste sidebets ooit af. Laatstgenoemde woog op dat moment 188lbs (zo'n 85 kilo) en als hij op 15 juli 50 pound minder zou wegen (62.5 kilo) zou hij 2 miljoen dollar krijgen van Matusow en Smith. Mocht het niet lukken, dan zouden Matusow en Smith $150.000 ontvangen. Forrest maakte het onmogelijke echter waar en zag de weegschaal vannacht de 138lbs exact aantikken.

Op 11 augustus schreven we in PokerNews Boulevard dat de spanningen al aardig opliepen want Matusow kon niet betalen (goh!):

Spanningen tussen Matusow en Forrest nemen toe

Mike Matusow en Ted Forrest zijn verantwoordelijk voor dé sidebet van het jaar. Waarschijnlijk heeft iedereen er iets van meegekregen, maar bij deze nog een keer een korte uitleg: De 85,2 wegende Forrest moest in een relatief kort tijdbestek 22,6 kilo afvallen. Zou dit hem lukken dan moest Mike Matusow hem $2 miljoen betalen. Mocht Forrest falen, dan zou Matusow $150.000 ontvangen. Ted Forrest maakte echter het onmogelijke waar en slaagde. Er is nu slechts één probleem: Matusow heeft geen geld.

“I don’t have the $2 million to pay out… I made that bet because I didn’t think it was feasibly possible… I could pay him a big lump, but I’m going to wait six months to see if he dies first. I think he’s 50-50 to die. He starved himself for 11 days and ran 16 miles a day. He’s lost all of the muscle around his heart. He could have a heart attack. All that for $5.000 a month.”

Matusow wil nu 18 jaar lang $5.000 per maand betalen. Helaas blijkt ook rekenen niet zijn sterkste punt te zijn, want het zal bijna 33 jaar duren voor hij in deze betalingstermijnen $2 miljoen heeft afgelost. Ted Forrest denkt er het zijne van en vind gewoon dat zijn (voormalige?) vriend het geld zo snel mogelijk moet betalen.

“He beat me [last year], and I paid him off. I think he should try to pay me as much as he can in the next two months and then work out a satisfactory, reasonable, agreeable payment arrangement,” aldus de sterk vermagerde Forrest.

Tweet Tweet Bad Beat - Ted Forrest en Mike Matusow vechten het uit op Twitter 101
Ted Forrest en Mike Matusow bij de weging

Na vier jaar bleek Ted Forrest er helemaal klaar mee dat hij nog steeds bijna geen geld van Matusow had gekregen, en hij uitte zijn frustratie in een stuk of honderd tweets. De eerste ging als volgt:

Mike's oudere broer Scott is zo mogelijk nog een grotere idioot dan Mike zelf, en nam het voor zijn jongere broertje op. In een conversatie volgend op bovenstaande tweet, ontstaat nogal wat kwaad bloed.

Scott betwijfelde ook of het @ForrestTed account wel daadwerkelijk aan Ted Forrest toebehoorde, maar daar werd al snel korte metten mee gemaakt.

Forrest bleek Matusow niet lang daarvoor zelf wel eens $100.000 betaald te hebben voor een verloren weddenschap waar Mike genoeg gewicht verloor:

En Forrest had nog veel meer tweets, met ongeveer gelijke strekking:

Forrest, die als een bezetene tweets aan het versturen was (en nog steeds), gaf Mike op een gegeven moment een freeroll om van de bet af te komen:

Matusow werd vandaag ook wakker, en reageerde:

De volledige waarheid is vervolgens te lezen in vele tweets van 140 tekens, die we voor het gemak even aan elkaar hebben geplakt:

4 yrs ago me and Ted made a bet and were very drunk when we made it I then told him I don't want the bet cause I can't afford to lose. He then said sorry you owe me 500k to cancel bet ,I laughed at him and said fine don't cancel the bet but I'm not changing my life style for anyone, and that if you win you will get 5k a month out of my full tilt pay check till it is paid period plus if I made any scores extra.

After it looked like he would win he went to Howard and full tilt demanding they pay his bet if he wins ,they laughed in his face.

And you all know full tilt stole mine and everyone's money and I've struggled to survive since ,I have 4 witnesses that this was the bet and there was also stipulations that he had to take a drug test and had to lose it with no diuretics or drugs in his system wish he refused. I didn't care at time about the drug test since I was only gonna pay him 5 k month out of full tilt money. Now he was paid 200k by justin smith who had 10percent of bet and 93500 by me in which I told him I would pay him 106500 which is 10%. I feel this was more then fair since full tilt destroyed my life.

Sorry Ted if you think your getting anymore money sue me I got 4 people who were there when bet was made and I made it clear I wasn't changing my lifestyle for you or any bet when it was made.

So stop lying to people about me in public or I will out you for the thief and crook you are ,take care my friend.

Mike

P.s Ted if you want your 5k a month call Howard Lederer, I'm sure he will give it to you. You knew the terms Ted, don't lying to everyone. I'll go under oath to court with the 4 people there when bet was made, let's see what happens.

Nou zijn er natuurlijk heel wat haken en ogen aan de weddenschap. Zo had Forrest best kunnen weten dat Matusow niet $1,8 miljoen zou gaan overmaken, en had Matusow kunnen aandringen op een drugstest voor het wegen. Wat denk jij?

Witteles heeft een raadsel

Net als Matusow, had ook Witteles vervolgens heel veel tweets nodig. Ook deze hebben we echter achter elkaar gezet:

Situation: Commerce 100-200 limit game, fairly well known pro & WSOP bracelet winner at table. I've been at the table longer than him. Seat opens to left. He throws $1 chip to "mark" move to that seat but I don't see it. He gets up to actually move 5 min later.

At that point I realize he is moving and tell him I want seat instead, which is my right to do since I have "seniority" at the table. I explain to him that I didn't see him throw that chip over and would have told him at the time. He doesn't believe me & throws a tantrum. First berates me for it, then walks away, bitching to others about it. Later he pulls a bunch of passive-aggressive BS at the table such as check-raising me 1 chip at a time in a long row.

Guess who it is?

Hint: It's not anyone known for outrageous tournament antics.

Gelukkig liet hij ons niet lang in spanning:

Nou, daar had je het, en David Baker reageerde:

Comments

  • busto_soon busto_soon

    betten met Mikey zonder escrow gl with that

Lees 1 reactie(s) op dit artikel

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen