Unibet Open Cannes dag 1b: Nick van der Marel voert Nederlanders en Belgen aan

Unibet Open Cannes dag 1b: Nick van der Marel voert Nederlanders en Belgen aan

Na andermaal 10 levels spelen treffen we oudgediende Nick van der Marel bovenaan het lijstje Nederlanders en Belgen. Met 174.300 in de gesealde tas kan hij terugkijken op een uiterst succesvolle dag. Ook Alexander Kinket, die zich plaatste voor dit toernooi middels een €10 qualifier, zal lekker gaan slapen met in totaal 171.600 opgeborgen voor dag 2.

Op dag 1a kwamen er 225 spelers in actie, vandaag op dag 1b speelden er 232 spelers. Dat maakt samen 457, maar drie minder dan de grootste Unibet Open ooit, de door Anton-Pieter Wink gewonnen editie in Boedapest in 2010.

Hoewel er meer spelers op dag 1b speelden dan op dag 1a, was het contingent Nederlanders en Vlamingen beduidend lager. Waarschijnlijk wilden de spelers niet het risico lopen om op dag 1b het lang vol te houden, en zo het feestje te moeten missen.

Wouter Nijland nam dat risico wel, maar hoefde zich alles behalve druk te maken over het missen van feestjes. Hij was de vierde speler die onderuit ging op de dag, wat hem nog wel een ticket voor de Sunday Final opleverde als troostprijs. Eerst verloor hij een serieuze pot met een gemiste flushdraw waar hij zijn aas wel pairede, daarna liep hij met azen tegen topset boeren op in een gedriebette pot, en uiteindelijk ging hij met aas-vrouw tegen een set tienen definitief onderuit.

De enige Nederlandse dame die in actie kwam ging als tweede der landgenoten naar de rail. Voor Alina Volodina zat niets mee, met het grootste verlies in een pot waar haar open-ended en flushdraw kon rekenen op bricks op de turn en river. Met haar laatste big blinds pushte ze met koning-vrouw suited, en de grote blind werd wakker met pocket koningen.

Michael Sassen had zelfs nog een mindere hand waar hij zijn Waterloo mee vond. Na al koningen en een geflopte straat van flushes verloren te hebben, ging hij uiteindelijk met boer-zeven allin en kreeg hij een call van vrouw-tien die stand hield.

Ook Paul Valkenburg had niet zijn dag. De Unibet Open ambassadeur die vorig jaar hier nog de finaletafel haalde (7e voor €16.550), bloedde langzaam maar zeker chips. Hij ging uiteindelijk met zeven-vijf allin en werd gecalld door aas-boer. Valkenburg hitte nog een zeven op de flop, maar de boer op de turn deed hem de das om.

Nick van der Marel begon juist ijzersterk aan de dag. Hij speelde een flushdraw agressief en toen hij die hitte verdubbelde hij al vroeg bijna zijn stack. Ook van medelander Firat Baltaci won hij meer dan eens serieuze potten, om hem uiteindelijk ook uit te schakelen met tienen tegen vijven preflop allin voor heel wat chips.

Nick verloor nog een 50.000 pot met boeren allin op de flop tegen iemand met een dubbele gutshot, maar herstelde uiteindelijk bijzonder sterk. Hij raisede en driebette enorm veel handen, en won ook nog een grote preflop allin met aas-koning van aas-vrouw. Hij sloot de dag af met 174.300.

Nick kennen we al een tijdje, hoewel hij niet heel vaak zijn gezicht laat zien op live toernooien, loopt hij wel al een tijdje mee. Van der Marel heeft dan ook wel vaker met dit bijltje gehakt, maar hetzelfde kunnen we niet zeggen van Alexander Kinket. De Nederlandse Unibet Open debutant kwalificeerde zich voor €10 en had de dag van zijn leven. Alles zat mee, en ook Kinket wist meer dan 170.000 in te pakken uiteindelijk.

Hier zijn de overlevers van dag 1a en 1b gecombineerd:

Unibet Open Cannes dag 1b: Nick van der Marel voert Nederlanders en Belgen aan 101
Alexander Kinket
speeldagnaamchips
1bNick van der Marel174.300
1bAlexander Kinket171.600
1aKasper van der Velden106.800
1aJohan Goslings101.600
1bAuke Attema95.800
1aGuy Boscart78.200
1aRomano Bersma71.000
1aPaulo Rodrigues60.700
1aMateusz Moolhuizen56.400
1bRick Jansen45.200
1aImro Sendar40.500
1b[Removed:158]30.500
1bHans Van der Biest21.400

Het eerste level dat op dag 2 om 13:00 gespeeld gaat worden is 1.000/2.000 met een 300 ante. Het zal een lange dag gaan worden want nog zeker 150 spelers zitten in het toernooi. Op de tweede speeldag gaat men op zoek naar de moneybubble (54 spelers), en daarna de finaletafel. Voor de winnaar staat €88.000 klaar, maar dat zien we dus pas op zondag gebeuren. Eerst maar eens richting het geld!

Het Unibet Open Journaal verschijnt zaterdagochtend vroeg op de PokerNews.nl homepage.

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen