Unibet Open Cannes dag 2: geen Nederlanders door naar finaledag

Unibet Open Cannes dag 2: geen Nederlanders door naar finaledag

Het had zo'n mooie dag kunnen worden, maar uiteindelijk moesten we als Nederlanders genoegen nemen met voornamelijk mincashes.

Imro Sendar vloog eruit voordat we onze eerste ronde door de zaal wisten vol te maken, en ook de Vlaming Hans Van der Biest zocht al vroeg de rail op. [Removed:158], Kasper Van der Velden, Rick Jansen en vele anderen volgden allemaal ruimschoots voor het geld-uitdeel gedeelte van de dag.

Mateusz Moolhuizen kwam dichter in de buurt, maar zijn rollercoaster dag eindigde met een gat in de rails en een ontspoort karretje diep in het dal. Hij pushte met koning-zes en werd opgewacht door iemand achter hem met aas-koning. Slechts enkele plaatsen voor het geld nam de Unibet Open Malta winnaar afscheid.

De overige Nederlanders waren eigenlijk allemaal shortstack rond de bubble van 54 spelers. Nick van der Marel was short geraakt door iets wat ze in Amerika een "bold move" zouden noemen. Hier in Nederland zou je als vertaling 'onbezonnen' kunnen kiezen, al getuigde het eigenlijk voornamelijk van heel wat lef en vertrouwen op zijn reads. Van der Marel vijfbette allin met aas-acht vanuit de kleine blind tegen een zeer agressieve speler in de cutoff, maar die maakte na lang intern beraad toch de call met pocket boeren en won.

Van der Marel vertelde ons dat hij het bij nader inzien misschien niet had moeten doen, maar het betekende niet het einde van zijn toernooi. Op de bubble was hij nog even allin met koning-tien tegen aas-koning, maar door twee tienen op de flop wist hij die situatie te overleven.

Rond de bubble was Alexander Kinket wel short. Hij begon nog zo sterk aan de dag, maar uiteindelijk zat het niet mee. Op de bubble was hij nog allin met aas-negen tegen tien-drie. Die wist hij te overleven, maar net na de bubble moest hij er toch aan geloven. Met boer-vrouw reshovede hij en werd hij gecalld door pocket negens. De belangrijkste flip van zijn toernooi verloor hij, en hij kreeg een cheque van €2.000 mee voor zijn 49e plaats. Toch niet gek voor een €10 investering in een qualifier.

Terwijl Van der Marel nog dubbelde (aas-koning tegen aas-twee) en actief bleef, daar zakten Unibet Open regulars Johan Goslings en Paulo Rodrigues langzaam maar zeker af richting een push-or-fold stack. Ze konden niets uithalen, en werd uiteindelijk kort na elkaar geëlimineerd.

Goslings verloor het meeste met aas-drie tegen pocket zessen, om zijn laatste big blinf aan Van der Marel te verliezen met pocket tweeën. Paulo Rodrigues moest wel pushen met pocket negens, maar zijn buurman vond pocket koningen en won de hand.

Van der Marel leek juist zijn stack succesvol de andere kant op te kunnen bewegen. De verloren 500.000 pot met aas-acht tegen boeren was hij al lang te boven gekomen, en hij tikte de 800.000 aan toen het noodlot toesloeg. Hij verloor een paar kleine potjes, om uiteindelijk in een 1,7 miljoen pot definitief onderuit te gaan.

Nick van der Marel uitgeschakeld op plaats 21 (€4.000)
Nick van der Marel limpte de button, en Michael Nielsen in de kleine blind complete. De grote blind checkte en met zijn drieën zagen ze een flop: {a-Spades}{3-Hearts}{7-Spades}.

Zowel Nielsen als de grote blind checkten, waarna Van der Marel 38.000 bette. Nielsen check-raisede naar 91.000, en de grote blind wist niet hoe snel hij zijn hand moest folden.

Van der Marel had grotere plannen, de Nederlander raisede door naar 200.000 rond met nog 380.000 behind. Nielsen dacht lang na, en verklaarde uiteindelijk allin te zijn. Van der Marel bekeek nog een keer snel zijn kaarten, en maakte toen de call.

Michael Nielsen:{4-Diamonds}{5-Hearts}
Nick van der Marel:{a-Clubs}{10-Clubs}

De {6-Clubs} op de turn was het einde voor Van der Marel die direct drawing dead was. De {k-Clubs} op de river viel alleen nog maar om dingen officieel te maken, en Van der Marel nam afscheid op plaats 21.

Van der Marel vertelde nog dat hij, met het driebetten naar 200.000, verwachtte dat Nielsen hem nooit krediet voor een aas zou geven. Het plan werkte exact zoals gewenst, alleen die dekselse zes op de turn hielp niet mee.

Nick van der Marel eindigde daarmee op plaats 21 voor €4.000. Met het afscheid van Van der Marel was het toernooi vrij van Nederlanders en Vlamingen. Niet lang daarna eindigde de dag met nog 17 spelers in het toernooi.

Morgen om 13:00 kent het toernooi zijn vervolg, en dient er gespeeld te worden tot een winnaar. Het gaat weer een lange dag worden, en PokerNews is er vanaf het begin tot het einde weer bij.

tafelseatspelerlandchipcount
11Antoine BacciFrankrijk357.000
12Michael NielsenDenemarken2.422.000
13Julia Vassort-SalvansAndorra301000
14Paolo PetrucciItalië875.000
15Giuseppe ZarboFrankrijk859.000
16Vinod JadavVerenigd Koninkrijk878.000
17Daniel JohanssonZweden1.130.000
18Redmond TothHongarije783.000
     
21Krzysztof StuchlikPolen578.000
22Dominique TerzianFrankrijk635.000
23Laurent BenhayounFrankrijk275000
24Julien BolimowskiFrankrijk550.000
25Daniel SmithVerenigd Koninkrijk735.000
26Argo GaramagaEstland370.000
27Davor PavicZweden704.000
28Nicolas Le FlochFrankrijk746.000
29Alain RoyFrankrijk1.547.000

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen