World Poker Tour National Valkenburg - Marcel Lüske & Joep van den Bijgaart naar Dag 2

World Poker Tour National Valkenburg - Marcel Lüske & Joep van den Bijgaart naar Dag 2

De tweede startdag van de World Poker Tour National in Valkenburg, die vrijdag om 14:00 uur van start ging, is een groot succes geworden. Waar we op Dag 1A tot onze verbazing nog minder dan honderdtachtig spelers in actie hadden zien komen, daar was het op Dag 1B dringen geblazen voor een plek aan tafel. De organisatie deed er uiteindelijk alles aan om iedereen een plekje te geven door het bijzetten van tafels en alternates zo snel mogelijk een seat geven een uitschakeling. Toen de registratie eenmaal gesloten was waren er 224 inschrijvingen, waarvan er uiteindelijk 71 de dag wisten te overleven en zij zullen vanmiddag met de 48 overlevers van Dag 1A verder strijden om de eerste WPT-titel in Nederland.

De speler die vanmiddag met de beste uitgangspositie zal beginnen aan Dag 2 is Michel van Os met 305.500 punten. Van Os kende een fantastische start toen hij al in het tweede level van de dag zijn startstack wist te verdubbelen. Op {j-Diamonds}{10-Diamonds}{3-Hearts}{2-Spades}{7-Spades} schoof hij op de river all-in met {k-Clubs}{k-Hearts} en na de snapcall van Karim Elhassani zal hij ongetwijfeld even getwijfeld hebben of zijn hand goed was. Elhassani had echter {q-Spades}{q-Diamonds} en hij moest noodgedwongen het toernooi verlaten.

Vanaf dat moment ging alles goed voor Van Os die zelfs een tijdje richting de vier ton leek te gaan. Zoals gezegd sloot hij af met 305.000 punten, iets meer dan Dag 1A-chipleader Sacha Pagnia die eindigde met 278.000 punten. Op de tweede startdag waren er ook weer de nodige spelers die op Dag 1A al in actie waren gekomen, maar zij hadden een tweede poging nodig om eventueel Dag 2 te halen. Patrick Renkers faalde in zijn missie; zijn pocket azen wisten geen stand te houden tegen koning-vrouw.

Marcel Lüske was op Dag 1B een stuk succesvoller, mede doordat hij richting het einde van de nacht in een cooler-situatie een speelster wist uit te schakelen. De vrouw dacht met aas-boer wel goed te zitten op {q-}{j-}{8-}{a-}{2-}, maar "The Flying Dutchman" had netjes de hogere twee paar met aas-vrouw. Lüske eindigde de dag met een stack van 95.500 punten. Daarmee speelt hij overigens nog steeds minder dan een andere prominente Nederlander; Joep van den Bijgaart.

De recente WCOOP-winnaar is in Valkenburg op jacht naar een nieuwe titel voor zijn palmares en zijn start is in ieder geval veelbelovend. Eerst schakelde hij de welbekende "Sikkes" uit met {q-Diamonds}{q-Clubs} tegen {j-Diamonds}{j-Diamonds} en vervolgens mocht hij ook nog iemand naar de rail sturen met {k-Hearts}{k-Clubs} tegen {3-Spades}{3-Clubs} toen het board {9-Spades}{2-Diamonds}{9-Hearts}{7-Spades}{a-Diamonds} bracht. Aan het einde van de eerste veertien levels stond Van den Bijgaart op een mooie stack van 131.500 punten.

Andere bekende namen die we op Dag 2 terug zullen zien zijn onder andere Alex Hendriks (156.000), Zeus Post (105.500) en Farid Chati (95.000). De officiële top tien na twee startdagen ziet er als volgt uit:

PlaatsSpelerChips
1Michel van Os305.500
2Vincent van Aken286.000
3Pham Tuan274.000
4Marvin Nanulaitta256.000
5Kees van Brugge233.000
6Antoine Vranken180.000
7Frank v/d Jagt180.000
8Melvin Tonjes177.500
9Giorgio La Iacona163.000
10Alex Hendriks156.000

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?

Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen