2014 World Series of Poker Main Event - Van Hoof 3e ($3.806.402), Jacobson wint ($10.000.000)

2014 World Series of Poker Main Event - Van Hoof 3e ($3.806.402), Jacobson wint ($10.000.000)

Waar het gister op de eerste dag van de finaletafel van het 2014 World Series of Poker Main Event allemaal zo soepel liep voor de Nederlander Jorryt van Hoof, daar ging het vandaag niet bepaald van een leien dakje. In diverse potten zat het tegen voor Van Hoof, en hij leek ook niet helemaal comfortabel te zitten. Een zonnebril op het hoofd verbaasde menig volger op internet, maar die verdween al snel weer. Toch kon ook dat het tij niet keren.

Pregame SoundBites

Voor het toernooi begon, spraken we met Abel Meijberg over de strategie, en de beleving zo in de spotlights van het Penn & Teller theater:

download de mp3 (7:58/7,6mb)

Naast Abel zagen we Scott Seiver zitten. De PCA 2013 Super High Roller winnaar zat in de hoek van Felix Stephensen en liet zijn licht schijnen op de situatie 3-handed:

download de mp3 (6:43/6,4mb)

Double up Stephensen

Het begon dus allemaal niet al te goed voor Van Hoof. De eerste grote pot die verloren ging was er eentje war hij Felix Stephensen dubbelde. Van Hoof opende naar 2,6 miljoen vanaf de button in het 600.000/1.200.000 level. Martin Jacobson ging aan de kant, Stephensen in de grote blind maakte de call.

Op de {9-Clubs}{4-Clubs}{3-Hearts}-flop checkten beide spelers, waarna de {5-Hearts} erbij viel op de turn. Stephensen bette nu 4 miljoen rond uit, Van Hoof maakte de call. De river was de {k-Clubs} en Stephensen schoof allin voor 17,1 miljoen, meer dan de pot. Van Hoof dacht heel lang na, en maakte uiteindelijk de call met {j-Clubs}{5-Spades}. Stephensen liet {9-Diamonds}{8-Spades} zien en won de hand.

Gemiste flushdraw

Waar Martin Jacobson de gevaarlijkste van de twee leek, daar was Stephensen ook de ontvanger van chips in de volgende hand die verloren ging. Stephensen limpte in vanuit de kleine blind, en callde toen Van Hoof het 3 miljoen maakte vanuit de grote blind.

Op {7-Spades}{5-Diamonds}{3-Hearts} bette Stephensen vervolgens 4,3 miljoen uit en Van Hoof callde. De {4-Spades} viel op de turn en Stephensen bette nu 8,5 miljoen. Andermaal callde Van Hoof. De {4-Hearts} maakte het board compleet en Stephensen bette 15,5 miljoen van zijn 26,4 miljoen stack. Van Hoof dacht heel lang na, maar gaf uiteindelijk op. Van Hoof gaf achteraf aan dat hij een flushdraw op de turn had in die hand, maar helaas voor de Nederlander viel er dus geen derdeschoppen op tafel.

Tussendoor wisten we Ryan Riess in het publiek te spotten. Wij vroegen de winnaar van vorig jaar met gedempte stem naar zijn visie op de situatie 3-handed, en die gegarandeerde eerste prijs van $10 miljoen en bijbehorende grote payjumps:

download de mp3 (1:48/1,7mb)

Jacobson speelt voor beul

Van Hoof kon nog steeds glimlachen, leek weer wat comfortabeler te zitten, en genoot zienderogen van de ervaring. Helaas viel niet veel later het doek voor hem, in de 293e hand van het toernooi werd Jorryt van Hoof uitgeschakeld door beul Martin Jacobson.

De Nederlander opende met een raise naar 3,6 miljoen (2,25 big blinds) vanaf de button, en zag buurman Martin Jacobson driebetten naar 9,2 miljoen (5,75 big blinds). Felix Stephensen wilde met het akkefietje niets te maken hebben en gaf direct top. Van Hoof was echter niet zo snel met het maken van zijn beslissing, en schoof na wat nadenken allin voor 46,2 miljoen (28,9 big blinds). Martin Jacobson maakte direct de call.

Jorryt van Hoof: {a-Diamonds}{5-Diamonds}
Martin Jacobson: {a-Spades}{10-Clubs}

De windowcard was de {10-Hearts} wat geen goed teken voor Van Hoof was. De {5-Spades} en {2-Hearts} die volgden zorgden ervoor dan Van Hoof nog wel directe outs voor de winst had, maar de vijven bleven uiteindelijk in het deck. Na de {q-Clubs} op de turn was Van Hoof aangewezen op nog maar twee kaarten. De dealer burnde tergend langzaam, en draaide toen de {q-Spades} om als river.

Interviews

Jorryt van Hoof schudde de hand met Jacobson en Stephensen en ging richting Kara Scott voor een bust-out interview. Daarna ging hij richting de gang waar een katheder en een twintigtal hongerige journalisten met microfoons klaarstonden om hem het hemd van het lijf te vragen. Wij waren daar eentje van, maar waren de enige die hem een op een spraken:

Ook PokerNews.com maakte een video met Jorryt van Hoof:

Van Hoof verliet het toernooi en krijgt daar binnenkort $3.806.402 voor bijgeschreven. Jacobson en Stephensen waren door Van Hoof's uitschakeling $5.145.968 gegarandeerd, en speelden vervolgens heads-up voor de eerste prijs van $10.000.000. Het duurde niet lang voordat Jacobson met zijn tegenstander had afgerend.

Heads-Up

Jacobson grinde Stephensen helemaal down tot het punt dat het slechts push or fold was voor beide spelers preflop. Stephensen opende de button voor 3,5 miljoen in de 328e hand van de dag, waarna Jacobson allin pushte met {10-Hearts}{10-Diamonds}. Stephensen callde voor zijn laatste 28,3 miljoen (17,6 big blinds) met {a-Hearts}{9-Hearts}.

Het publiek schreeuwde om een tien, en kreeg er ook een: {3-Spades}{9-Clubs}{10-Clubs}! De {k-Diamonds} op de turn bezegelde het lot van beide spelers, de {4-Clubs} op de river kon niets meer veranderen aan de situatie.

positiespelerlandprijs
1Martin JacobsonZweden$10.000.000
2Felix StephensenNoorwegen$5.145.968
3Jorryt van HoofNederland$3.806.402
4William TonkingVerenigde Staten$2.848.833
5Billy PappasVerenigde Staten$2.143.174
6Andoni LarrabeSpanje$1.622.080
7Dan SindelarVerenigde Staten$1.235.862
8Bruno PolitanoBrazilië$947.077
9Mark NewhouseVerenigde Staten$730.725
2014 World Series of Poker Main Event - Van Hoof 3e (.806.402), Jacobson wint (.000.000) 101

Comments

 • MrCallipo MrCallipo

  bumpje.

  Vannacht de Sunday warm up bnnengekopt voor 91K

 • MrCallipo MrCallipo

  Nice

 • Webjoker Webjoker

  Herstel: donderdag zit hij bij RTL Late Night, niet vanavond of morgen.

Lees 86 reactie(s) op dit artikel

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen