PokerStars Belgian Poker Challenge - Dag 2: Wim Neys leidt de 87 overlevers in het geld

PokerStars Belgian Poker Challenge - Dag 2: Wim Neys leidt de 87 overlevers in het geld

Dag twee van het Belgian Poker Challenge Main Event beloofde een lange te worden, en zo werd bewaarheid. Het doel was om te spelen tot de bubble zou barsten, en daar was nogal wat werk voor te verzetten. Van de 683 entries die er gedaan waren, waren er nog 315 spelers actief na de eerste dag. Daarvan zouden er 87 in het geld komen. Voor de chips weer in de zakken konden zouden er dus 228 spelers met lege handen naar huis moeten.

Om 2 uur 's nachts brak de bubble uiteindelijk toen Wim Neys met boer-drie allin pushte. Voor het zover was werden er echter heel wat levels gespeeld, en heel wat mensen teleurgesteld naar huis gestuurd.

Een van de mensen die vroegtijdig de spullen kon pakken was start-of-day chipleader Thomas Tsanis. Het limpen van het merendeel der handen bleek geen gouden strategie en al vroeg zocht de sympathieke Tsanis de rail op. De minstens net zo sympathieke Mark Roovers ging hem voor. Roovers gaf zelf achteraf aan dat zijn move wat spewy was, maar toen was het uiteraard al te laat en waren alle chips al verloren gegaan met vrouw-negen in een gevijfbette pot.

Ook Roover's buurman Bertrand Grospellier zou het niet halen. De Franse Team pro had heel wat moeite gedaan op de startdagen om dag 2 te halen, maar die energie werd niet beloond met een diepe run. Sterker nog, "ElkY" was na Roovers één van de eerste die naar huis kon.

Waar gehakt wordt, daar vallen spaanders. Het valt te betwijfelen of ze in België een zelfde uitspraak kennen, maar de waarheid staat ook hier in Walonië als een kot. Links en rechts bleven de spelers afvallen, en het bereiken van de 87 spelers leek plots niet eens zo heel veel meer weg. Paul Berende ging als een speer van start maar viel toch nog voor de dinnerbreak bijvoorbeeld. Tobias Peters dineerde wel met dagdromen van een Namuurse titel, maar zou het ook niet halen. De bekende Belgische ondernemer Michael-David Passy kon ook naar de rail ruim voordat de cheques uitgereikt gingen worden.

Pieter de Korver was nog een speler die alles zag mislukken op dag twee. Met de desillusie van het behalen van de finaletafel in in het Duitse Aachen vorige week maar afscheid nemen op plaats 8 nog in het achterhoofd, ging het hier juist ruimschoots voor het geld verkeerd. Hij moest op de river folden in een hele grote pot, en verloor uiteindelijk met aas-drie van boer-zeven.

Ondertussen zat Cheng-Wei Yin in de flow, en op de praatstoel. Hij won een monsterpot met een geflopte set tweeën en steeg al vroeg naar 750.000 (187 big blinds op dat moment). Iedereen mocht het weten, de vrolijke Yin had het andermaal geflikt om stack te vergaren. Verder op de dag zou hij de chips niet meer zo makkelijk krijgen, en verloor hij een beetje, maar aan het einde van de dag schreef hij wel een keurige 454.000 op de zak.

Voor dat schrijven op de zakken moest uiteraard de bubble barsten. Net voor de bubble kwam er een einde aan de leidensweg die 10 big blinds heet van Team PokerStars Pro Matthias De Meulder. De weg der tragedie kende echter een passend einde aangezien hij het geld maar net niet haalde. Op drie plekken voor het geld wist hij met aas-koning de allesbeslissende flip tegen pocket boeren niet te winnen.

Rolando Camardese (pocket vijven tegen pocket vrouwen) was de voorlaatste die zonder geld naar huis zou gaan. De twijfelachtige eer van bubble ging uiteindelijk naar Nicolaos Tsikouras. Vanaf de button open shovede Wim Neys allin om maximale druk te zetten op de kleine en grote blind. De twee betrokkenen in de blinden waren absoluut niet de shortste in het toernooi, dus ze moesten van goede huize komen om het duel aan te gaan. Nicolaos Tsikouras in de kleine blind had ongeveer nog 100.000 (10 big blinds) en de grote blind had nog 220.000 (22 big blinds) voor zich staan. Neys was op zoek naar de blinds en antes, maar kreeg een call en moest de showdown aangaan. Tsikouras besloot het erop te wagen en het nieuws verspreide zich al snel door de zaal. Toen alle handen aan de overige tafels gespeeld waren gingen de kaarten open. Tsikouras had met {a-Diamonds}{k-Clubs} zeker geen onaardige hand, maar hij was wel kwetsbaar tegen de {j-Spades}{3-Diamonds} van Neys.

"Oooohhh!" klonk het door de zaal toen de flop verscheen: {j-Clubs}{3-Spades}{7-Diamonds}. Neys flopte twee paar en Tsikouras had al op de turn hulp nodig. Die bleef uit met de {6-Diamonds}, en de {5-Diamonds} op de river zorgde ervoor dat er geklap te horen viel. Tsikouras schudde sportief de hand van Neys, het toernooi was officieel in het geld en afgelopen voor de dag.

Een keur aan bekende Belgische spelers zien we terug op de derde dag. Miguel Use dubbelde nog op de bubble (149.000), Bart Lybaert trok de bubble uit elkaar (797.000), en Christophe De Meulder tikt bijna het miljoen aan met 969.000 aan chips. Ook de Nederlander Donny van Nes deed het lang niet onaardig. Lange tijd was hij de chipleader en alleenheerser in het land der chipmiljonairs, maar op het einde werd hij nog voorbijgestreefd door Wim Neys (chipleader) en Jean-Michel Texier.

Dag 3 zal om 14:00 aanvangen en er zal gespeeld worden tot het moment dat nummer 19 uitgeschakeld wordt. De resterende 87 spelers zijn op dit moment €1.836 gegarandeerd. Overleef je morgen ook nog, dan strijk je ten minste €6.295 op voor de 18e plaats. PokerNews.nl is er de gehele dag bij met live-reporting. Wij spraken met Christophe De Meulder aan het einde van de dag:

download de mp3 (8:44/8,4mb)

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen