Januari 2014 - Niels van Leeuwen wint FPS Main Event in Deauville

Terugblik op 2014 - Wat gebeurde er in januari?

Het prachtige jaar 2014 zit er inmiddels bijna op en we maken ons op voor een belangrijk jaar voor het poker in Nederland. Voor het zover is gaan we bij PokerNews.nl eerst nog eens even terugkijken op de afgelopen twaalf maanden. Er gebeurde weer een hoop in het jaar 2014, maar natuurlijk kun je je niet alles meer herinneren. De komende dagen zetten we alle hoogte- en dieptepunten, opvallende zaken, gigantische weddenschappen én de belangrijkste toernooiresultaten nog een keer op een rijtje. Vandaag trappen we af met de maand januari!

[URL="https://nl.pokernews.com/nieuws/2014/01/pokernews-boulevard-richard-tzen1-veenman-gaat-met-pensioen-14041.htm" target="_blank"]Richard Veenman verlaat Team PokerStars Online en stopt met poker[/URL]

Halverwege december vorig jaar kondigde Richard "Tzen1" Veenman aan dat hij in de daaropvolgende week maar liefst honderd uur zou gaan pokeren. "It’s not totally insane and probably lots of people have done this before. I’m not taking bets against me completing it or anything like that – it’s just a little experiment/challenge." Wat we toen echter nog niet wisten, was dat het eigenlijk zijn afscheid zou betekenen in de pokerwereld. Op Oudjaarsdag kondigde de Nederlander namelijk aan dat hij met pensioen gaat wat poker betreft:

In zijn blog "5 Years: I Retire" opent hij met het nieuws:

After 5 years playing professional poker, 4 years of blogs and 3 years of PokerStars: Team Online it’s time to retire. It was a very hard decision to make but I believe it’s the best choice going forward. This will be my last blog on this website, it’s time for a new chapter in my life.

Verderop in zijn meest recente blog gaat hij in op de beslissing en zijn verdere toekomstplannen, waar poker voorlopig geen rol in zal spelen. De volledige blog kun je hier lezen. Naast Richard Veenman heeft Team Online ook afscheid genomen van Shane "shaniac" Schleger.

[URL="https://nl.pokernews.com/nieuws/2014/01/pokernews-boulevard-negreanu-gekozen-tot-speler-van-het-dece-14070.htm" target="_blank"]Daniel Negreanu gekozen tot "Speler van het Decennium"[/URL]

Vorig jaar onthulde Eric Danis van de Global Poker Index dagelijks namen voor het "GPI Player of the Decade Project". Deze ranglijst is gebaseerd op de prestaties van de pokerspelers in live toernooien in de afgelopen tien jaar, een idee dat bedacht werd doordat het afgelopen zomer precies tien jaar geleden was dat Chris Moneymaker het WSOP Main Event won en een pokerboom creëerde.

Hoe het puntentotaal van de spelers precies berekend werd is voor niemand echt duidelijk en zelfs voor Kevin "Kevmath" Mathers leek het een raadsel:

De namen van de nummers negen tot en met drie waren al bekend gemaakt, maar vrijdag was het tijd voor de hoogtepunt; de nummers één en twee. Niet geheel verrassend was het dat de naam van de Canadese Team PokerStars Pro Daniel Negreanu bovenaan de lijst stond, want in de afgelopen tien jaar won hij maar liefst $17.440.753 en de nodige grote toernooien.

“I’m very honored by this award. I’ve worked hard on my game throughout the decade, so that I could find ways to consistently win year in, year out against tougher and tougher competition each year,” vertelt Negreanu. “I’ve never wanted to rest on my name alone and winning has always been important to me. The game has changed a lot over the past 10 years, but the key ingredient for success hasn’t: confidence. I enter the next decade more confident than ever before.”

Door de fantastische resultaten van Negreanu moest Erik Seidel genoegen nemen met de tweede plaats, ondanks zijn zeer succesvolle periode met twaalf prachtige overwinningen. Zo won hij onder andere in 2011 de Aussie Millions $250.000 Super High Roller voor $2.472.555 en het NBC National Heads-Up Championship voor $750.000.

De volledige top negen ziet er als volgt uit:

PlaatsSpelerPunten
1Daniel Negreanu7.377
2Erik Seidel6.953
3Michael Mizrachi6.553
4Barry Greenstein6.457
5John Juanda6.261
6Bertrand “ElkY” Grospellier5.778
7Shannon Shorr5.578
8JC Tran5.569
9Phil Ivey5.422

[URL="https://nl.pokernews.com/nieuws/2014/01/pokernews-boulevard-hansen-beschuldigt-sallywoo-van-gebruik-14091.htm" target="_blank"]Hansen beschuldigt "SallyWoo" van gebruik verboden programma[/URL]

In het jaar 2013 was Gus Hansen, op zijn zachtst gezegd, niet erg succesvol op de hoogste limieten van Full Tilt Poker. De Deense High Stakes-regular verloor ruim acht miljoen dollar en zal er ongetwijfeld alles aan doen om dat in het nieuwe jaar te voorkomen. In de eerste week van 2014 won hij in ieder geval zo'n $155.111, maar dat was niet de reden waarmee hij in de publiciteit kwam. Een heads-up tegen "SallyWoo", een high-stakes regular die naar Mexico is verhuisd na Black Friday, verliep niet zoals gepland en in de chat zochten de twee elkaar op.

Gus Hansen raakte namelijk disconnected nadat hij een 3-bet om zijn oren kreeg en volgens één van zijn vrienden zou "SallyWoo" de $4.000 die Hansen ervoor had geïnvesteerd moeten terugbetalen. "SallyWoo" herinnerde Hansen echter aan een deal die de twee hadden gesloten met betrekking tot dit soort situaties en plots beschuldigde de Deen hem van het gebruik van een verboden computerprogramma. De chat over de situatie kun je hieronder lezen:

SallyWoo: and this "friend" of yours told u i closed the table, when i didnt
SallyWoo: and i explained why, this "friend" should have also seen what happened
Gus Hansen: the computer program right by your side - could be slippery slope
SallyWoo: ?
SallyWoo: huh
SallyWoo: are you accusing me of cheating?
Gus Hansen: and funny enough all the guys taking about integrity is you KPR and Cotton like you have to prove something
Gus Hansen: nope I am not
Hattenford (Observer): confirmed Gus, i was here to, he didnt close it
Gus Hansen: accusing you of cheating
Gus Hansen: of course not
SallyWoo: you accused me of closing tables to pull and angle and then have a computer prgram next to me, thats out of line imo
Gus Hansen: Please tell me that will swear right hear that you dont have a O8 computer program
Gus Hansen: anyways - I dont have a case in court - but I doubt any poker player would rule that you should keep the 4K
SallyWoo: you really are accusing me of this gus?
Gus Hansen: do whatever you think is right
SallyWoo: tell me upfront
Gus Hansen: I am not accusing you of anythjing
SallyWoo: what was our deal with dc, i will always honor it now and in future
Gus Hansen: I believe you have an O8 program - thats all I said
SallyWoo: i thought deal was if either player dc we return btns (i have done that for u 30 times)
SallyWoo: and if guy dc we check it down
Gus Hansen: maybe 130
SallyWoo: but if he dc after we bet its on player?
Gus Hansen: 571
Gus Hansen: ok
SallyWoo: im honoring our deal, as i always have
SallyWoo: what is 130 and 571?
Gus Hansen: times you have paid me back after disconnect
SallyWoo: every time u have those short dc dont i always adjust btns for u?
Gus Hansen: I havent said you didnt
Gus Hansen: just enjoyed your exaggeration
SallyWoo: state the deal with dc and i will honor it, always have, but u were the one when we made deal that said if guy dc AFTER we bet its on him
SallyWoo: i remeber the conversation vividly
Gus Hansen: not sure we specifically said that
Gus Hansen: but this was preflop
SallyWoo: we did, ill ask FT to retrieve chat if they will, can u have them do it? i give you them and u permission to read it
Gus Hansen: whatever
Gus Hansen: since this was probably last time we played - I just wanna add it was funny you were so offended of me saying you have an O8 computer program - since obviously you do
SallyWoo: ohh lord gus, i dont cheat
SallyWoo: i did nothing wrong here, ill ask ft for our conversation about our deal and send it to u on twitter or something
Gus Hansen: lol - I guess you are trying to start a career as a politician, since you like to answer in east when the question came from west

De beschuldigingen van de FTP Professional zorgen voor commotie op verschillende fora en op HighStakesDB reageert forumlid "LostSam" als volgt: “Gus was clearly tilting when he made these accusations, and none of them are clear, concise accusations. They are just wild tilting shouts of a person who is losing millions and millions online playing games he thinks he's the best at, but in reality the world has moved passed him. As often is the case, accusations without any proof whatsoever other than loose conjecture will stain a person's image. People will now think Sallywoo cheats, even though there actually is ZERO proof other than the fact he's very good at a game he's been playing for the last decade.”

[URL="https://nl.pokernews.com/nieuws/2014/01/fabian-quoss-wint-2014-pokerstars-caribbean-adventure-100-00-14099.htm" target="_blank"]Fabian Quoss wint 2014 PokerStars Caribbean Adventure $100.000 Super High Roller![/URL]

Na een lange tweede dag bij de 2014 PokerStars Caribbean Adventure $100.000 Super High Roller mochten er dinsdagavond zeven finalisten aanschuiven voor de ontknoping, waar gespeeld werd voor een hoofdprijs van $1.629.940. Het zal niemand verbazen dat we in het huidige tijdperk opnieuw een Duitser aan het langste eind zagen trekken, iets wat de afgelopen anderhalf jaar vaker wel dan niet gebeurd. Dit keer was het Fabian Quoss die het toernooi op zijn naam schreef door in de beslissende heads-up Dan Shak te verslaan.

De Duitser begon de finaletafel precies in de middenmoot met een vierde plaats op het leaderboard:

SeatSpelerChips
1Ole Schemion280.000
2Tony Gregg410.000
3Antonio Esfandiari2.830.000
4Matt Glantz480.000
5Fabian Quoss2.640.000
6Vanessa Selbst3.645.000
7Dan Shak3.700.000

Zijn finaletafel ging uitstekend van start, want in de tweede hand van de dag schakelde hij in één keer twee opponenten uit. Ole Schemion en Tony Gregg gingen allebei voor hem all-in, waarna hij de call maakte met {10-Spades}{10-Clubs}. Die hand bleef staan tegen de {a-Diamonds}{9-Clubs} van Gregg en {k-Diamonds}{4-Diamonds} van Schemion op een {q-Diamonds}{2-Hearts}{2-Spades}{2-Diamonds}{9-Spades}. Doordat Schemion de kleinere stack had eindigde hij op de zevende plaats en werd Gregg zesde.

Slechts enkele handen later verliet ook die andere shortstack, Matt Glantz, het strijdtoneel. Hij kon ook geen comeback bewerkstelligen toen hij met {j-Spades}{10-Hearts} all-in belandde tegen de {a-Hearts}{j-Hearts} van Vanessa Selbst; {3-Diamonds}{5-Clubs}{7-Clubs}{7-Spades}{k-Spades}. De vijfde plaats leverde Glantz alsnog een mooi bedrag van $445.520 op. Bij de laatste vier lagen de stacks een stuk dichterbij elkaar, maar dat zorgde er niet voor dat er rustiger gespeeld werd.

Een confrontatie tussen Antonio Esfandiari en Vanessa Selbst werd "The Magician" fataal:

At 40,000/80,000/10,000, Selbst opened with a raise to 160,000. Esfandiari three-bet to 430,000, and Selbst four-bet him all in for about 1.9 million. Esfandiari called and the hands were revealed to show that the two were racing for the Magician's tournament life.

Selbst: {a-Clubs}{k-Diamonds}
Esfandiari: {9-Clubs}{9-Hearts}

The flop fell {2-Hearts}{4-Diamonds}{5-Diamonds} and Esfandiari kept his lead. Selbst picked up additional outs, however, as she could make a wheel with a trey. It was not needed, however, as the {a-Diamonds} spiked the turn and put Selbst in a dominating position. The {5-Clubs} bricked off on the river for Esfandiari and he was forced to settle for a fourth place finish.

Januari 2014 - Niels van Leeuwen wint FPS Main Event in Deauville 101

Vanessa Selbst, Dan Shak en Fabian Quoss bleven over en verschillende malen ruilden zij door grote all-ins van stacks. Selbst verloor een grote hand van Shak, dubbelde vervolgens weer naar de chiplead, maar zag haar toernooi alsnog op plaats drie eindigen door de Duitser Quoss. Op een {k-Diamonds}{8-Hearts}{10-Spades}{a-Hearts}{6-Diamonds}-board kon ze op de river haar {a-Spades}{k-Spades} niet folden na een all-in van Quoss die echter netjes {q-Clubs}{j-Spades} omdraaide voor de nuts.

Selbst kon zichzelf niet meer herstellen van deze klap en ging kort daarop ten onder met {k-Hearts}{9-Clubs} tegen de {a-Hearts}{4-Hearts} van Quoss op {6-Diamonds}{2-Clubs}{3-Clubs}{4-Spades}{3-Spades}. De Amerikaanse Team PokerStars Pro moest hierdoor genoegen nemen met de derde plaats voor $760.640, terwijl Shak en Quoss gingen strijden om de overwinning.

Voor Dan Shak was het niet de eerste keer dat hij heads-up zat in de $100.000 Super High Roller. Twee jaar geleden verloor hij in de tweestrijd van Viktor "Isildur1" Blom, terwijl hij vorig jaar ook nog de finaletafel (achtste plaats) haalde. Een overwinning zat er helaas weer niet in voor Shak, want met {j-Hearts}{10-Clubs} kreeg hij zijn laatste chips er niet al te goed in op een {10-Diamonds}{7-Clubs}{q-Spades}{9-Diamonds}-board tegen de {8-Spades}{6-Hearts} van de Duitser. De river was geen acht of koning maar de {a-Clubs}, waardoor Quoss de overwinning plus $1.629.940 mocht opeisen.

De uitslag:

PlaatsSpelerPrijs
1Fabian Quoss$1.629.940
2Dan Shak$1.178.980
3Vanessa Selbst$760.640
4Antonio Esfandiari$575.920
5Matt Glantz$445.520
6Tony Gregg$347.720
7Ole Schemion$277.080
8Mike McDonald$217.320

[URL="https://nl.pokernews.com/nieuws/2014/01/jake-schindler-verslaat-greg-merson-voor-titel-in-2014-pca-2-14169.htm" target="_blank"]Jake Schindler verslaat Greg Merson voor titel in 2014 PCA $25.000 High Roller![/URL]

Voorafgaand aan de derde en laatste dag van de 2014 PokerStars Caribbean Adventure $25.000 High Roller ging alle aandacht uit naar de titelverdediger; Vanessa Selbst. Zij was opnieuw chipleader bij de laatste veertien en mocht lange tijd hopen op een back-to-back overwinning voor ruim één miljoen dollar. Selbst redde het uiteindelijk niet en eindigde, net als bij de $100.000 Super High Roller, op de derde plaats. Na haar uitschakeling vochten voormalig wereldkampioen Greg Merson en Jake Schindler het uit voor de overwinning, waarbij laatstgenoemde het sterkst bleek om zich zodoende van $1.192.624 te verzekeren.

Het begon op de beslissende dag met veertien spelers, die er als volgt voor stonden:

PlaatsSpelerChips
1Vanessa Selbst1.633.000
2Joao Vieira1.604.000
3Myro Garcia1.181.000
4Greg Merson1.112.000
5Jacob Carl Schindler1.109.000
6Marvin Rettenmaier1.014.000
7Rob Mizrachi856.000
8Dani Stern837.000
9Daniel Negreanu723.000
10Mustapha Kanit705.000
11Aleksandr Denisov626.000
12Dan Smith434.000
13Ole Schemion357.000
14Paul Newey162.000

De Canadese Team PokerStars Pro Daniel Negreanu had goede hoop dat hij zijn uitstekende jaar een vervolg zou kunnen geven in 2014, maar na twee handen zat zijn toernooi erop. Een enorme cooler met koningen tegen de azen van Greg Merson viel niet uit in zijn voordeel en hij moest genoegen nemen met de veertiende plaats voor $89.560. "I don't think I could've played that any differently," voegde hij er bij de showdown nog aan toe.

Ook Dan Smith wist het niet tot de finaletafel te schoppen, nadat zijn pocket vieren kansloos waren tegen de azen van Jake Schindler. Dani Stern eindigde vervolgens ongelukkig op de twaalfde plaats, hij zag zijn koningen op de river gekraakt worden door aas-acht van Mustapha Kanit. Een hand later waren er nog maar tien spelers over omdat Paul Newey met koning-tien niet kon winnen van Denisov's aas-koning.

Op de bubble voor de officiële finaletafel liet Vanessa Selbst zich eigenlijk voor het eerst echt zien, toen ze in een grote hand Myro Garcia voor de flop all-in zette. Garcia maakte meteen de call met {a-Clubs}{k-Spades}, maar had een coinflip tegen de {10-Spades}{10-Hearts} van Selbst. Het board kwam vervolgens {q-Spades}{10-Diamonds}{3-Clubs}{5-Spades}{8-Diamonds}, waardoor de finaletafel de volgende line-up had:

SeatSpelerChips
1Rob Mizrachi860.000
2Vanessa Selbst2.700.000
3Jake Schindler1.580.000
4Aleksandr Denisov675.000
5Marvin Rettenmaier1.160.000
6Joao Vieira1.700.000
7Greg Merson1.780.000
8Ole Schemion551.000
9Mustapha Kanit1.350.000

Ole Schemion begon als shortstack aan de finaletafel, maar wist al binnen enkele handen te verdubbelen tegen Marvin Rettenmaier. Op een {j-Diamonds}{10-Spades}{4-Clubs}{9-Hearts} had Schemion een straat gemaakt met {q-Clubs}{8-Diamonds} tegen de {a-Clubs}{a-Spades} van Rettenmaier, die drawing dead bleek. Hij kon zich hier niet meer van herstellen en ging uiteindelijk ten onder met {8-Spades}{8-Diamonds} tegen de {a-Spades}{10-Hearts} van Merson, die meteen een aas hitte op de flop.

Bij de laatste acht nam Schindler de touwtjes in handen, maar het was Rob Mizrachi die de volgende uitschakeling wist te bewerkstelligen. Met pocket koningen stuurde hij Joao Vieira naar de rail, doordat laatstgenoemde geen negen wist te hitten met {9-Diamonds}{9-Clubs}. Hierna leek het ook mis te gaan voor voormalig chipleader Schindler en hij was zelfs één kaart verwijderd van uitschakeling. Op een {7-Clubs}{6-Hearts}{4-Diamonds}{k-Clubs}-board belandde hij met {9-Clubs}{8-Clubs} all-in tegen de {k-Spades}{j-Diamonds} van Ole Schemion, maar de {10-Spades} op de river redde hem alsnog. Een hand later verloor de Duitser zijn laatste big blinds met {a-Hearts}{j-Hearts} tegen {a-Diamonds}{k-Hearts} en hij eindigde op plaats zeven voor $216.040.

Aleksandr Denisov hield het ook niet langer vol, zijn {3-Diamonds}{3-Hearts} bleken kansloos tegen de {6-Spades}{6-Hearts} van Mizrachi. Diezelfde Mizrachi verliet zelf kort daarop ook het toernooi toen de cruciale coinflip met {k-Spades}{j-Hearts} tegen Selbst's {8-Diamonds}{8-Hearts} verloren ging; {a-Spades}{7-Clubs}{7-Diamonds}{9-Spades}{5-Spades}. De Team PokerStars Pro nam zelfs de chiplead weer in handen door Mustapha Kanit op plaats vier uit te schakelen met {a-Clubs}{a-Hearts} tegen {j-Spades}{j-Clubs} om zodoende een goede stap richting haar tweede overwinning te zetten.

Maar net op het moment dat ze goede hoop kreeg op back-to-back titels, keerde het tij alweer. Voormalig wereldkampioen Greg Merson dubbelde namelijk met {a-Spades}{8-Hearts} tegen haar pocket drieën, waarna ze plots zelf richting de rail moest vertrekken. In een grote hand eindigde ze all-in met {a-}{9-} tegen Schindler's {a-Clubs}{10-Hearts} en dit keer bleef de beste hand wel staan op {a-Spades}{3-Diamonds}{q-Hearts}{5-Spades}{k-Clubs}. Net als in de $100.000 Super High Roller mistte Selbst op een haar na de heads-up, maar de $607.580 zal wellicht een kleine pleister op haar wonden zijn.

Greg Merson en Jake Schindler besloten voor de tweestrijd een deal te maken voor respectievelijk $948.996 en $992.624 met nog twee ton in het midden. Erg serieus nam Merson de heads-up echter niet, want nadat hij een paar grote potten verloor besloot hij om alleen nog maar all-in te gaan. Dat werd hem uiteindelijk fataal:

After a short heads-up battle the title belongs to Jake Schindler! After Greg Merson had moved all in four consecutive times, and getting four walks in a row, both players decided to go all in blind. "I don't play poker to collect trophies," Merson had said just before this happened and the final showdown went as following.

Merson: {4-Clubs}{9-Spades}
Schindler: {k-Hearts}{10-Spades}

The board ran out {8-Spades}{3-Spades}{10-Clubs}{a-Clubs}{4-Spades} and Merson, who had about a million less than his opponent, was knocked out. Schindler took down the tournament and Merson congratulated his opponent before walking to the payout desk.

Jake Schindler zal het allemaal wel best hebben gevonden, hij kreeg nog eens een extra $200.000 toegevoegd aan zijn prijs plus de bijbehorende trofee.

De uitslag:

PlaatsSpelerLandPrijs
1Jake SchindlerUSA$1.192.624
2Greg MersonUSA$948.996
3Vanessa SelbstUSA$607.580
4Mustapha KanitItalië$492.600
5Robert MizrachiUSA$389.720
6Aleksandr DenisovRusland$295.920
7Ole SchmeionDuitsland$216.040
8Joao VieiraPortugal$157.940

[URL="https://nl.pokernews.com/nieuws/2014/01/dominik-panka-schrijft-2014-pca-main-event-op-zijn-naam-voor-14171.htm" target="_blank"]Dominik Panka schrijft 2014 PCA Main Event op zijn naam voor $1.423.096![/URL]

Mike "Timex" McDonald was lange tijd op weg om geschiedenis te schrijven door de eerste speler te worden met twee EPT-titels, maar na een marathonpartij aan de finaletafel moest hij in de beslissende heads-up alsnog zijn meerdere erkennen in zijn Poolse opponent Dominik Panka. De vloek van de twee EPT-titels blijft dus nog steeds bestaan en McDonald kon zichzelf alleen maar tevreden stellen met zijn prijzengeld van $1.064.000.

Voorafgaand aan de laatste dag was er al het vermoeden dat het weleens een lange dag kon worden, gezien de gemiddelde stack van ongeveer honderd big blinds:

SeatSpelerChips
1Pascal Lefrancois5.595.000
2Dominik Panka3.695.000
3Shyam Srinivasan1.505.000
4Isaac Baron2.995.000
5Fabian Ortiz3.040.000
6Mike McDonald5.605.000
7Madis Muur6.205.000
8Daniel Gamez1.885.000

De eerste grote all-in vond dan ook pas plaats na ruim een uur spelen en een cooler zorgde voor de eerste exit aan de finaletafel. Met {a-Spades}{k-Hearts} belandde Fabian Ortiz, vorige zomer nog diep in het WSOP Main Event, all-in tegen de {q-Hearts}{q-Diamonds} van Mike McDonald. De Canadees zag zijn hand geen moment in gevaar komen op het {3-Clubs}{4-Hearts}{8-Diamonds}{5-Spades}{9-Diamonds}-board en breidde zo zijn voorsprong op de rest van het veld verder uit, terwijl Ortiz genoegen moest nemen met de achtste plaats voor $173.220.

Die voorsprong werd alleen maar groter toen hij zonder showdown ruim 1,2 miljoen chips veroverde van de nummer twee, Madis Muur. Die had namelijk een 5-bet naar voren geschoven, maar foldde toen McDonald all-in ging met {a-Clubs}{k-Spades}. Muur vond het risico te groot en gooide zijn pocket vrouwen richting de muck.

Na de dinnerbreak ging het allemaal wat sneller en Pascal Lefrancois vertrok als zevende naar de rail doordat hij met {6-Spades}{6-Hearts} de coinflip van Isaac Baron verloor die {a-Diamonds}{k-Clubs} had; {9-Hearts}{q-Clubs}{10-Clubs}{a-Hearts}{2-Clubs}. Shyam Srinivasan zal steviger balen van zijn laatste hand, hij ging namelijk ten onder met {j-Diamonds}{j-Spades} tegen de pocket tienen van Dominik Panka die een tien wist te hitten op de flop. Lang hield Panka de chiplead niet in handen, want kort erop schakelde Mike McDonald de Argentijn Daniel Gamez uit met {10-Diamonds}{10-Spades} tegen {q-Hearts}{10-Hearts}.

De laatste vier bleek ook het eindstation voor voormalig chipleader Madis Muur. Preflop schoof hij na een 3-bet van Panka zijn stack van ruim vier miljoen naar het midden met {q-Diamonds}{10-Clubs}, maar dat bleek niet genoeg om Panka {a-Hearts}{k-Clubs} te laten folden. Het board kwam vervolgens {6-Spades}{k-Diamonds}{10-Diamonds}{4-Spades}{9-Hearts} en Muur eindigde hierdoor op plaats vier voor $581.040.

Dominik Panka, Isaac Baron en Mike McDonald besloten meteen een pauze te nemen om te discussiëren over een deal en dat leverde weinig problemen op:

SpelerPrijs
Dominik Panka$1.323.096
Isaac Baron$1.207.599
Mike McDonald$1.064.000

In het midden lag nog wel $100.000, de EPT-trofee en het SLYDE-horloge voor de winnaar. Voor de Amerikaan Isaac "WestMenloAA" Baron zat de overwinning er niet, al maakte hij wel enkele geweldige folds op het juiste moment. Toen het er echter in ging met {k-Diamonds}{q-Hearts} tegen {a-Spades}{9-Spades} kon hij zijn uitschakeling niet voorkomen. Panka flopte meteen de nuts op {7-Spades}{10-Spades}{3-Spades} en Baron nam lachend afscheid.

Mike "Timex" McDonald mocht daardoor heads-up tegen Panka met een kleine achterstand beginnen op jacht naar die felbegeerde tweede EPT-titel. Daar leek hij ook hard naar op weg toen hij via verschillende potjes de chiplead overnam, maar vlak voor de pauze ging het mis. De Canadees maakte met {k-Clubs}{j-Spades} een "crazy call" volgens commentaar Isaac Haxton toen Panka voor 13,11 miljoen all-in schoof met {9-Diamonds}{9-Hearts}. McDonald kon het toernooi hier winnen, maar kreeg geen hulp op {10-Hearts}{2-Diamonds}{8-Clubs}{8-Spades}{2-Clubs}.

Na de pauze kon McDonald geen pot meer winnen en met {7-Clubs}{4-Clubs} besloot hij er na een raise van Panka voor te gaan. Die dacht even na en maakte de call met {a-Diamonds}{2-Clubs}. Even leek het erop dat McDonald ging verdubbelen door de {7-Hearts} op de turn, maar de Pool verzekerde zich van de overwinning toen de river de {a-Clubs} bracht! Dat betekende zijn eerste EPT-titel en een eerste prijs van $1.423.096, terwijl McDonald op een haar na zijn tweede EPT-titel misliep .

De uitslag:

PlaatsSpelerPrijs
1Dominik Panka$1.423.096
2Mike McDonald$1.064.865
3Isaac Baron$1.207.599
4Madis Muur$581.040
5Daniel Gamez$447.040
6Shyam Srinivasan$328.020
7Pascal Lefrancois$242.020
8Fabian Ortiz$173.220

[URL="https://nl.pokernews.com/nieuws/2014/01/pokernews-boulevard-borgata-stopt-2-million-guarantee-event-14222.htm" target="_blank"]Borgata stopt $2 Million Guarantee Event na onderzoek[/URL]

Eerder kon je in PokerNews Boulevard lezen over de Borgata Winter Poker Open, die wegens mogelijk vals spel tijdelijk was stilgelegd. Na een onderzoek van 24 uur door het Borgata Hotel Casino & Spa en de New Jersey Division of Gaming Enforcement (DGE) is besloten het toernooi definitief te annuleren. In een persbericht wordt door de onderzoekers bevestigd dat er één of meerdere deelnemers waren die een aanzienlijk aantal 'fake' chips hebben ingezet gedurende het toernooi.

Het $2 Million Guarantee-toernooi werd vrijdag met nog 27 spelers in het toernooi gepauzeerd, maar zij zullen het toernooi dus nooit meer uitspelen. Al het prijzengeld wat nog niet is uitgekeerd zal worden bevroren tot het onderzoek is afgelopen. "Thus far, investigators have found that one or more tournament entrants improperly introduced a significant number of counterfeit chips into the tournament, gaining an unfair advantage and compromising the integrity of play for the event," vertelt Tom Ballance van Borgata. "It is extremely unfortunate that the criminal actions of these individuals can have a detrimental impact on more than 4,000 other entrants. We fully understand and regret the disappointment this cancellation causes our valued customers, and we will work diligently with DGE investigators to resolve the situation as quickly as possible. The integrity of our games and the confidence of our players is of the utmost importance to us."

Er werd gespeeld om een hoofdprijs van $327.123 en het was Allard Broedelet die chipleader was met meer dan tien procent van alle chips in play in zijn bezit. Op het moment van pauzeren waren er al 423 spelers uitgeschakeld in het geld, die allen minimaal $1.082 in ontvangst hadden genomen. Ballance sluit af met de mededeling dat de Borgata Winter Poker Open gewoon verder zal gaan met de andere events: "We thoroughly verified all remaining chips in our inventory, and are confident in moving forward with our tournament schedule as planned and approved by the New Jersey Division of Gaming Enforcement."

[URL="https://nl.pokernews.com/nieuws/2014/01/richard-blaas-over-de-uitspraak-van-de-rechtbank-amsterdam-i-14294.htm" target="_blank"]Richard Blaas over de uitspraak van de Rechtbank Amsterdam in zijn zaak[/URL]

Eerder vandaag schreven we over de uitspraak van de Rechtbank Amsterdam dat poker geen kansspel is. De rechter deed deze uitspraak in een rechtszaak die al zeven jaar liep. Over de uitspraak spraken we met advocaat Peter Plasman die zo ver wilde gaan als te zeggen dat pokeren nu legaal is.

Een van de heren die is vrijgesproken is voormalig pokerspeler Richard Blaas. Blaas, een oudgediende binnen de Nederlandse pokerwereld die al een hele tijd niet meer professioneel speelt, wilde best even reageren op de uitspraak. Wel gaf hij van te voren al aan niet in een hosanna stemming te verkeren. Luister mee naar zijn visie op de zaak:

download de mp3 (5:22/5,2mb)

[URL="https://nl.pokernews.com/nieuws/2014/01/pokernews-boulevard-christian-lusardi-gearresteerd-in-borgat-14306.htm" target="_blank"]Christian Lusardi gearresteerd in Borgata-zaak[/URL]

Vrijdag hebben de New Jersey State Police en de New Jersey Division of Gaming Enforcement (DGE) bekend gemaakt dat er tijdens de Borgata Winter Poker Open $2 Million Guarantee maar liefst 2,7 miljoen 'fake' chips in omloop waren. Een deel van de chips van Borgata Hotel Casino & Spa werden afgelopen weekend gevonden in een verstopte rioolbuis in het Harrah's Resort and Casino. Het toernooi werd vorige week na Dag 2 stil gelegd en geannuleerd, doordat men erachter kwam dat er valse chips in het spel zaten.

Na langdurig onderzoek werd duidelijk dat Christian Lusardi, een 42-jarige Amerikaanse pokerspeler, in de hotelkamer verbleef waar het riool verstopt raakte door de chips. Volgens de politie was Lusardi chipleader aan het begin van de tweede dag, stopte hij meerdere malen valse chips in het spel en werd hij alsnog vroegtijdig uitgeschakeld voor 'slechts' $6.814; zou het de moeite zijn geweest?

"We are very pleased that the New Jersey State Police Casino Gaming Bureau has apprehended a suspect in connection with the counterfeit chip activity that compromised Event 1 of the Borgata Poker Open," vertelt Borgata senior vice president Joe Lupo. "While this is a very positive development, the investigation by the (Division of Gaming Enforcement) and the state police is ongoing."

Lusardi verliet Harrah's afgelopen weekend, maar werd vrijdag in een motel in Atlantic City gevonden en gearresteerd. Als iemand hem uit de gevangenis wilt halen zal er een borg van $300.000 betaald moeten worden. Het is niet de eerste keer dat Lusardi in aanvaring komt met de autoriteiten, in 2008 werd hij zijn huis al binnengevallen wegens illegale gamblingactiviteiten.

UPS Main Event: Jan Beton verslaat Jorrit van Wijk en wint €71.103!

De afgelopen week werd er in het Holland Casino in Utrecht volop gekaart en veel bekende Nederlandse spelers waren aanwezig in de Domstad. Het hoogtepunt van de week was het €770 Deepstack Main Event, dat woensdag en donderdag van start ging met Dag 1A en 1B. Uiteindelijk kwamen er verdeeld over de twee startdagen maar liefst 413 spelers in actie en zij zorgden voor een schitterende hoofdprijs van ruim zeventigduizend euro!

Alle spelers mochten het toernooi beginnen met een stack van 25.000 punten, maar ondanks de naam "Deepstack Main Event" gold dat alleen voor de eerste levels van de dag. Toen de eerste dagen er eenmaal op zaten waren de gemiddelde stacks slechts twintig big blinds en hadden de chipleaders er niet meer dan zestig. Op de tweede dag van het toernooi zagen we onder andere Pieter de Korver (35e, €1.394), Tobias Peters (31e, €1.394), Marion Adriaans (21e, €1.952), Joeri Zandvliet (18e, €2.231), Lars Hornstra (13e, €3.346) en Fatih Aydin (12e, €3.346) het geld bereiken, maar zij mochten niet aanschuiven aan de finaletafel op de derde en beslissende dag:

SpelerChips
Paul van Oort487.000
Patrick Renkers807.000
Michaela Ciceu355.000
Denneth Rodgers1.152.000
Rens Feenstra1.396.000
[Removed:54]2.048.000
Remco Brok1.232.000
Jan Beton1.012.000
Jorrit van Wijk1.067.000
Randy Alberti807.000

Voor Denneth Rodgers werd het geen succesvolle derde dag, want nadat hij veel punten inleverde bij Van het Veer gingen zijn laatste punten met {4-Diamonds}{4-Clubs} verloren tegen de {a-Clubs}{10-Clubs} van Paul van Oort. Patrick Renkers, in 2009 nog vierde voor €14.070, moest dit keer genoegen nemen met de negende plaats. De cruciale coinflip voor zijn toernooileven met {9-Diamonds}{9-Hearts} ging verloren tegen Van Wijk's {a-Clubs}{k-Clubs} die zowel een aas als koning wist te hitten.

Rens Feenstra was voorafgaand aan de finaletafel de grote favoriet om ook hier de overwinning binnen te halen, maar bij de laatste acht konden zijn zeven tegenstanders opgelucht ademhalen. Op een {10-Spades}{3-Diamonds}{2-Hearts}{k-Clubs}{6-Clubs}-board werd hij op de river all-in gezet door Paul van Oort. Na eventjes nagedacht te hebben maakte Feenstra de call met {k-Spades}{j-Hearts}, wat niet genoeg bleek tegen de {5-Clubs}{4-Spades} van zijn tegenstander die een straat had gemaakt.

Ook van de laatste vrouwelijke speler moesten we vroegtijdig afscheid nemen, de Roemeense Michaela Ciceu kon met haar laatste vier big blinds uitschakeling niet voorkomen met {3-Clubs}{4-Spades} tegen {a-Hearts}{9-Clubs}. Als we vervolgens Paul van Oort (zesde, €13.105), Remco Brok (vijfde, €15.894) en Randy Alberti (vierde, €18.961) verliezen lijkt publiekslieveling Jorrit van Wijk op weg naar de overwinning. Zijn kansen stegen alleen maar toen hij Paul van het Veer naar de rail stuurde met {k-Hearts}{j-Spades} tegen {a-Clubs}{9-Hearts}, waardoor hij de beslissende heads-up tegen Jan Beton met 6,5 miljoen tegen 3,9 miljoen mocht beginnen.

Opvallend genoeg wilde Van Wijk niet weten over een deal, ondanks het enorme verschil van bijna dertigduizend euro. Zijn overwinning was dichtbij toen het geld er met {a-Hearts}{q-Clubs} tegen {8-Clubs}{8-Diamonds} in ging, maar de coinflip viel niet uit in zijn voordeel. Urenlang werd er nog gestreden om de overwinning, waarna er plots een bruut einde aan het toernooi kwam. Met {q-Clubs}{8-Spades} besluit Beton een 4-bet all-in te doen, maar Jorrit van Wijk maakt meteen de call met {j-Clubs}{j-Diamonds}. Tot de river gaat alles nog goed voor Van Wijk, maar die bracht alsnog de benodigde hulp voor Jan Beton; {7-Clubs}{2-Clubs}{3-Spades}{6-Spades}{q-Spades}.

Jorrit van Wijk moest zichzelf tevreden stellen met plaats twee voor €41.826, terwijl Beton de cheque van €71.103 in ontvangst mocht nemen plus een ticket voor de Dutch Open van 2014.

De uitslag:

PlaatsSpelerPrijs
1Jan Beton€71.103
2Jorrit van Wijk€41.826
3[Removed:54]€24.259
4Randy Alberti€18.961
5Remco Brok€15.894
6Paul van Oort€13.105
7Michaela Ciceu€10.038
8Rens Feenstra€7.529
9Patrick Renkers€5.577
10Denneth Rodgers€4.183

[URL="https://nl.pokernews.com/nieuws/2014/01/ept10-deauville-niels-van-leeuwen-wint-fps-main-event-voor-1-14315.htm" target="_blank"]EPT10 Deauville: Niels van Leeuwen wint FPS Main Event voor €175.000![/URL]

Terwijl de nodige Nederlandse spelers pas zondag richting het Franse Deauville gingen voor een nieuwe stop van de European Poker Tour, besloten er ook een aantal om eerder richting Frankrijk te gaan. Naast het Main Event van de EPT stonden er namelijk ook andere mooie toernooien op het programma, waaronder het France Poker Series Man Event met een buy-in van €1.100. Op het toernooi kwamen 1.095 spelers af en zij streden dagenlang om de eerste prijs van €175.000.

Zondag was het tijd voor de finaletafel en plots bleek er tussen zeven Franse spelers ook nog een Nederlandse finalist te zitten. Onze landgenoot Niels van Leeuwen, die bij de EPT in Berlijn twee jaar geleden ook al een side event wist te winnen, mocht proberen om de Fransen van de overwinning te houden. Live Reporting was er helaas niet van het toernooi, maar afgelopen nacht rond de klok van half twee bereikte ons het nieuws dat de Nederlander ook daadwerkelijk het toernooi op zijn naam had geschreven!

In de beslissende heads-up tegen Jean-Paul Vasseur, bij aanvang één van de chipleaders, stond het rijendik aan de rail, maar weinig supporters zullen voor de Nederlander hebben gejuicht. Zonder een deal te maken versloeg Niels van Leeuwen zijn Franse opponent, die zodoende genoegen moest nemen met plaats twee voor €115.000. De hoofdprijs van €175.000 plus de FPS-titel waren een prooi voor Van Leeuwen, die vandaag Dag 1B van de EPT Deauville zal spelen.

De uitslag:

PlaatsSpelerPrijs
1Niels van Leeuwen€175.000
2Jean-Paul Vasseur€115.000
3Yehoram Houri€82.100
4Corentin Ropert€60.100
5Christophe Leroux€45.000
6Erwann Pecheux€33.000
7Mathieu Mariani€25.000
8Fahd Kaabat€21.580

[URL="https://nl.pokernews.com/nieuws/2014/01/tcoop-recap-erik-popiedejopie-van-den-berg-wint-event-29-voo-14361.htm" target="_blank"]TCOOP Recap: Erik "Popiedejopie" van den Berg wint Event #29 voor $17.333,16![/URL]

TCOOP-29: $215 NL Hold'em [10-Max, Turbo, Shootout, Super-Knockout]

Datum:29 januari
Buy-in:$215
Gegarandeerd:$125.000
Deelnemers:1.042
Prijzenpot:$214.652
ITM:100
Oorspronkelijke eerste prijs:$19.587

De start van Event #29, de $215 NL Hold'em [10-Max, Turbo, Shootout, Super-Knockout, liep niet zoals gepland. Er hadden zich slechts duizend spelers mogen inschrijven, maar PokerStars was vergeten om een cap in te stellen. Hierdoor moesten 84 spelers alsnog heads-up spelen in de eerste ronde, terwijl de rest van het deelnemersveld moest afwachten. PokerStars besloot om direct melding te maken van de fout en alle 42 spelers die de heads-up verloren kregen hun buy-in terug:

We will be refunding the full buy-in for the 42 players who busted in the initial, extra heads-up round, as they had reason to expect full ring play in the first round of the tournament due to the published player cap.

Twee Nederlanders kregen het in dit toernooi voor elkaar om de eerste twee Sit 'n Go's winnend af te sluiten, waardoor zij aan mochten schuiven voor de finale; "Goudvis_90" en Erik "Popiedejopie" van den Berg:

Januari 2014 - Niels van Leeuwen wint FPS Main Event in Deauville 102

Alle finalisten mochten met 5.000 punten beginnen, dus iedereen maakte nog evenveel kans op de hoofdprijs van $19.587. Nadat "RipleyCraig" als eerste werd uitgeschakeld won "Popiedejopie" een belangrijke all-in met {6-Clubs}{6-Diamonds} tegen de {a-Diamonds}{k-Hearts} van Team PokerStars Pro George Danzer, die hierdoor op de negende plaats naar de rail moest voor $2.039,19. Ook toernooiregular "blumenkind53" wist het niet verder te schoppen, hij werd uitgeschakeld door de Chileen "PKaiser".

Na de uitschakeling van de Duitser belandde "Goudvis_90" all-in met {a-Diamonds}{10-Hearts} tegen de {a-Clubs}{j-Spades} van "PKaiser" en {7-Clubs}{7-Hearts} van "LaurisL91". Deze hand viel niet uit in het voordeel van de Nederlander, ondanks de tien op de turn; {j-Hearts}{8-Clubs}{5-Hearts}{10-Clubs}{7-Diamonds}. "PKaiser" bleef door de zeven op de river short achter en hij verloor zijn laatste punten een hand later aan Erik van den Berg met {k-Spades}{8-Spades} tegen {a-Diamonds}{9-Diamonds}. Als de Litouwer "LaurisL91" vervolgens zowel "Chester20o" als "cuco4" naar de rail stuurt, wint de Nederlander een belangrijke all-in tegen de chipleader met {j-Spades}{10-Diamonds} tegen {5-Clubs}{5-Diamonds} op {8-Diamonds}{8-Clubs}{9-Hearts}{j-Clubs}{4-Diamonds}.

"LaurisL91" scoort vervolgens toch een bounty door "ibinnxn" uit te schakelen met {3-Hearts}{9-Hearts} tegen {q-Clubs}{10-Diamonds}, waarna hij samen met de Nederlander een deal besluit te maken. Opvallend genoeg ging de Litouwer, ondanks een 2:1-chiplead, akkoord met $15.884,24 tegen $14.833,16 met $2.500 in het midden voor de winnaar.

Na een paar handen wist "Popiedejopie" met {q-Hearts}{6-Hearts} tegen {j-Hearts}{8-Hearts} de chiplead over te nemen en dat resulteerde uiteindelijk ook in de overwinning. "LaurisL91" schoof all-in voor ongeveer 17.000 punten met {q-Hearts}{9-Diamonds}, maar zag onze landgenoot direct callen met {a-Diamonds}{a-Hearts}. De beste hand bleef staan op {2-Diamonds}3h}{10-Spades}{k-Hearts}{8-Hearts} en zo verzekerde Erik "Popiedejopie" van den Berg zich van de TCOOP-overwinning met een hoofdprijs van $17.333,16 plus $1.236 aan bounties!

plaatsspelerlandprijs
1Erik "Popiedejopie" van den BergNederland$17.333,16
2LaurisL91Litouwen$15.884,24
3ibinnxnDuitsland$10.142,31
4cuco4Duitsland$8.566,48
5Chester20oPolen$5.312,64
6PKaiserChili$4.293,04
7Goudvis_90Nederland$3.380,77
8blumenkind53Duitsland$2.683,15
9GeorgeDanzerOostenrijk$2.039,19
10RipleyCraigCanada$1.502,56

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?

Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen