PokerNews Boulevard: Darren Woods voor 15 maanden de cel in voor multi-accounten, en meer...

PokerNews Boulevard: Darren Woods voor 15 maanden de cel in voor multi-accounten, en meer...

Vandaag in PokerNews Boulevard het nieuws dat multi-accounten in Engeland niet alleen tegen de regels is, maar dat je er ook voor de gevangenis in kan als je het echt bont maakt. Daarnaast wil Daniel Negreanu een ijshockeyteam naar Las Vegas halen en bleek Full Tilt Poker een foutje gemaakt te hebben toen ze spelers in New Jersey het goede nieuws gaven dat ze konden beginnen met spelen voor echt geld.

Iets gemist?

Wij hebben het belangrijkste nieuws van de afgelopen tijd nog eventjes voor je op een rijtje gezet:

Darren Woods veroordeeld voor multi-accounting

Het aanmaken van meerdere accounts bij online pokersites is verboden volgens de algemene voorwaarden van de sites. Sites als PokerStars, Full Tilt Poker en partypoker willen niet dat je meerdere accounts aanmaakt omdat je zo een oneerlijk voordeel hebt boven andere spelers. In Engeland blijkt het aanmaken van meerdere accounts niet alleen te kunnen leiden tot het bevriezen van al je accounts en tegoeden, je kan er ook daadwerkelijk de bak voor in draaien.

21 oktober vorig jaar las je in PokerNews Boulevard al dat de Britse WSOP winnaar Darren Woods was aangeklaagd. Volgens de aanklachten tegen Woods zou hij tussen 2007 en 2012 verschillende nep-accounts hebben aangemaakt op online pokersites en betalingsprocessors om zodoende vals te spelen aan de tafels én misbruik te maken van affiliate-programma's van bepaalde sites.

Een week later schreven we dat Woods schuld had bekend op 9 van de 13 aanklachten na aanvankelijk gepleit te hebben onschuldig te zijn. Samen met Woods pleitte ook zijn vader Gharoon, die volgens de autoriteiten een actieve rol had bij de fraude-activiteiten van zijn zoon, zichzelf schuldig aan het witwassen van geld. De Woods maakten vooral gebruik van betalingsbedrijf Skrill.

Deze week deed de rechter uitspraak en die verklaarde Woods schuldig. Rechter Paul Watson QC zei tegen Woods:

“You are an intelligent, able and even gifted young man but you turned your talents towards defrauding online gambling companies and cheating other players of online poker. In individual games, other people playing against you stood to lose money because the odds had been rigged in your favour by the creation of multiple identities which were undisclosed to other players.”

De rechter voegde daar nog aan toe dat het frauderen bij online goksites het vertrouwen in de industrie ondermijnt.

De Britse World Series of Poker-bracelet winnaar heeft 15 maanden cel opgelegd gekregen. Hij loopt volgens UK.PokerNews.com het risico nog eens 6 jaar in de gevangenis aan die straf toe te voegen als hij niet binnen zes maanden de £1 miljoen pond boete kan voldoen. Woods' vader Morteza Gharoon kreeg zes maanden voorwaardelijk en een boete van £18.910 nadat hij zijn zoon zijn bank liet gebruiken voor in totaal £230.000 aan transacties.

Daniel Negreanu probeert een NHL-team naar Vegas te krijgen

PokerNews Boulevard: Darren Woods voor 15 maanden de cel in voor multi-accounten, en meer... 101

Veel grote Amerikaanse steden hebben hun eigen sportteams, maar bij Las Vegas ontbreekt die tot op heden nog altijd. Er is een grote angst vanuit de sportbonden dat als een team in Las Vegas gevestigd zou zijn, dat ze wel erg bovenop de gokwereld zouden zitten waardoor verdenkingen van omkoping wel heel snel de boventoon zouden kunnen gaan voeren. Daarnaast waren experimenten met grote basketbalwedstrijden in de gokhoofdstad van de wereld uitgelopen op een mislukking nadat diverse spelers zich te buit gingen aan alle verleidingen die de stad te bieden heeft.

Vorige week maakte Daniel Negreanu via zijn twitter bekend dat hij betrokken is bij een comité die als doel heeft om dat te veranderen. Negreanu bleek een van de frontrunners om een NHL-team naar de stad Las Vegas te krijgen. Deze week gaf Negreanu een interview aan de website nhlexpertpicks.com waarin hij verklaarde bijna zeker te zijn dat het zou gaan lukken om een ijshockeyteam naar Las Vegas te krijgen:

"I put it at a 92.4% chance that Las Vegas gets an NHL team. All the pieces are already in place. We have a great owner in Bill Foley. He is a blessing. He is a hockey guy. He is committed and he wants to win. A state of the art arena is already being built and should be completed in May. A successful ticket drive is the only thing left. There are over 2 million people in the Las Vegas area, we just need to sell 10,000-12,000 season tickets, and we are already on the way"

Zoals eerder werd besproken in een SoundBite met Lex Veldhuis vorige week, was 2014 een goed jaar voor Daniel Negreanu. Niet alleen verdiende hij miljoenen aan de pokertafels met onder andere een runner-up finish in het The Big One for One Drop toernooi, volgens geruchten verzilverde hij ook aandelen in Rational Gaming voor vele miljoenen. Negreanu is daarmee plots een serieuze speler als het gaat om investeren in een NHL-team.

Full Tilt Poker geeft foute melding aan spelers in New Jersey

PokerNews Boulevard: Darren Woods voor 15 maanden de cel in voor multi-accounten, en meer... 102

Online poker in Amerika bestaat echt, maar PokerStars' moederbedrijf Amaya Gaming heeft nog geen marktaandeel omdat ze tot op heden geen licentie hebben gekregen in de staten waar het gereguleerd is. Doordat PokerStars bleef opereren nadat in Amerika de UIGEA-wet werd doorgevoerd, kwam haar moederbedrijf Rational Gaming op een zogenaamde bad-actors lijst, een blacklist voor toekomstige online activiteiten in Amerika.

PokerStars voerde diverse wijzigingen door in haar bedrijfsstructuur de afgelopen maanden, met onder andere een verkoop aan Amaya Gaming en het ontslag van vader en zoon Scheinberg. Deze wijzigingen werden mede ingegeven volgens diverse bronnen, door het verlangen toch zich op de Amerikaanse markt te kunnen vestigen. Op de achtergrond is Amaya Gaming dan ook enorm druk geweest om zichzelf een weg terug de Amerikaanse markt in te lobbyen.

Tot op heden bleek dat vruchteloos, maar achter de schermen staat blijkbaar wel al alles klaar voor het moment dat de software provider een licentie krijgt. Deze week kregen gebruikers van de Full Tilt Poker mobiele client namelijk de volgende melding (rechts) als ze probeerden in te loggen vanuit New Jersey. In de melding viel te lezen dat Full Tilt Poker een volledige licentie had weten te bemachtigen voor de staat New Jersey waardoor er vanaf heden voor echt geld gespeeld kon gaan worden. De melding maakte verder duidelijk dat je oude Full Tilt Poker account zou worden omgezet naar een apart New Jersey FTP account en dat je Play Money Chips gelukkig mee zouden verhuizen.

Nadat pocketfives mod Dennis Lopez op twitter als eerste melding maakte van de pop-up, ging het als een lopend vuurtje. Diverse spelers probeerden succesvol de melding te reproduceren en de verwachting werd meermaals uitgesproken dat het plots toch weleens zo ver zou kunnen zijn dat er online gespeeld zou kunnen gaan worden op Full Tilt Poker vanuit Amerika.

Helaas voor de enthousiastelingen bleek al snel dat het een foutje van het bedrijf was. Amaya Gaming's Eric Hollreiser tweete dat het een fout betrof, en volgde later met een statement naar pokerfuse.com:

"Full Tilt has identified and corrected the cause of an inadvertent message in its play money iOS app which incorrectly stated that Full Tilt was licensed and would soon be launching in New Jersey.

We have been developing a real-money mobile poker app that has been submitted to the NJ Division of Gaming Enforcement as part of the review process of our application to offer real money gaming under a NJ DGE license.

Unfortunately, a bug in an update to the Full Tilt play-money poker app inadvertently included a pop-up window alerting players in New Jersey that a licensed real money offering is available. As a result of the bug, a very small number of people were exposed to this pop-up before we resolved the issue.

This was only a message alert – at no time was a real-money app available. No-one had the ability to play real-money games, nor register for the ability to play real money games on Full Tilt.

The bug was identified and fixed within hours of being alerted to the issue.

To be clear, we continue to be in dialogue with State officials but have not been granted permission to participate in real money gaming in New Jersey at this time.

We apologize to the NJ Division of Gaming Enforcement and to any players who were inconvenienced by this mistake."

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen