PokerNews Boulevard: Rusland gaat illegale aanbieders blokkeren, Walthaus uitgeschakeld in Melbourne

PokerNews Boulevard: Rusland gaat illegale aanbieders blokkeren, Walthaus uitgeschakeld in Melbourne

Terwijl Nederland werd opgeschrikt door een gewapende man die zendtijd eiste op Nederland 1, werd er in Australië gewoon verder gekaart. Jorn Walthaus wist het geld niet te halen. Daarnaast een update over de status van gokken en poker in Rusland.

Iets gemist?

Wij hebben het belangrijkste nieuws van de afgelopen tijd nog eventjes voor je op een rijtje gezet:

Jorn Walthaus uitgeschakeld in Australië

Jorn Walthaus was de enige Nederlander nog in Aussie Millions Main Event aan het begin van de derde speeldag, maar de in Hong Kong woonachtige heeft het geld niet weten te bereiken.

Walthaus verloor al vroeg op de dag de helft van zijn stack, maar leek te kunnen gaan beginnen aan een mooie comeback toen hij met enig geluk dubbelde. Walthaus squeezede allin na een raise van Tyrone Liu en een call van een derde speler. Liu reshovede met koningen en Walthaus zat in de problemen met aas-negen. De flop ({10-Clubs}{4-Hearts}{q-Clubs}) en turn ({2-Diamonds}) brachten niets dan blanks, maar de river bracht verlichting: {a-Diamonds}.

Dat gaf Walthaus weliswaar wat ademruimte, maar uitiendelijk zou hij toch verstikken. Andermaal short kreeg Walthaus het allin voor de flop met aas-tien. Brian Rast had pocket vieren en ging het gevecht aan. Een vier op de flop maakte het bijzonder lastig voor Walthaus om de hand nog te gaan winnen, alleen runner-runner straight kon hem nog helpen. Na de {q-Diamonds} op de turn was het over en de {4-Diamonds} op de river die Rast quads gaf deed er dan ook effectief niet meer toe.

Zonder Nederlanders vervolgde het toernooi en James Kennedy zou het toernooi bubbelen. De extreem short geraakte Kennedy kreeg het erin voor de flop met vrouw-boer suited maar ging onderuit tegen de aas-koning van Victor Teng.

Benny Spindler (70e, AU$15.000), Kane Kalas (62e, AU$15.000), Eoghan O'Dea (60e, AU$15.000), Dylan Honeyman (56e, AU$20.000), Billy "The Croc" Argyros (53e, AU$20.000), Terrence Chan (49e, AU$20.000), Huang (48e, AU$20.000), en 2014 WSOP Main Even runner-up Felix Stephensen (43e, AU$20.000) gingen richting de rail voordat de dag er op zat.

Slechts 30 spelers haalden Dag 4, waaronder Phil Ivey en titelverdediger Ami Barer. Raiden Kan, niet te verwarren met deze of deze speler, eindigde als chipleader.

Inmiddels is Phil Ivey uitgeschakeld. Ivey opende naar 26.000 vanaf de button en kreeg een driebet naar 63.000 te verwerken van Anthony Legg in de kleine blind. Ivey callde en kreeg een flop van {4-Hearts}{q-Hearts}{3-Hearts} te zien. Legg bette 79.000 en Ivey raisede. Legg zette Ivey nu allin, en die callde met {k-Hearts}{q-Diamonds} voor top-pair en een flushdraw. Legg had {a-Hearts}{k-Diamonds} voor de nutflush-draw en schakelde de gevaarlijke Ivey uit met de {9-Hearts} op de turn. De {7-Diamonds} op de river verscheen er alleen maar omdat de regels voorschrijven dat er vijf communitycards gedeeld moeten worden in een dergelijke situatie. Ivey werd 23e voor AU$40.000.

Het toernooi is bezig met zijn vierde speeldag. Volg het allemaal op PokerNews.com.

Rusland zet verdere stappen op weg naar gereguleerde markt

In Rusland is een Self-Regulatory Organisation of Russian Bookmakers (SRORB) gevormd, een overkoepelende organisatie voor partijen die met een licentie gokportals in het land aanbieden. Volgens PokerFuse.com moet deze organisatie haar leden voorzien van een financieel framework waar ze gebruik van moeten maken. De SRORB ondersteund alle financiële transacties voor partijen met een licentie.

Yury Fedorov, president van de Russische organisatie National Association of Bookmakers, heeft aangegeven dat het framework in juni al in werking moet gaan treden. Zodra het framework live is en gebruikt wordt door de partijen met een licentie, zullen alle banken en financiële instellingen opdracht krijgen financiële transacties naar andere gokgerelateerde bedrijven te staken. De SRORB heeft dus een pressiemiddel in handen gekregen van de Russische overheid om illegaal opererende partijen te dwarsbomen om hun diensten aan te bieden aan Russen.

Tegen eGaming Review zei Federov het volgende:

"The Self-Regulatory Organisation (SRO) will open a processing center for all legal operators and in the same period the government will send information and instructions to all payments systems in Russia to stop the arrangement of payments for all companies that are not in the SROs."

De enige partijen met een licentie zijn op dit moment bookmakers uit Rusland zelf. Grote internationale bookmakers hebben nog geen licentie weten te bemachtigen. De SRORB heeft aangegeven bedrijven voor het gerecht te slepen als ze zich blijven richten op de Russiche markt zonder licentie. Ladbrokes heeft zich onlangs teruggetrokken uit het land na deze dreigende taal van president Oleg Zhuravsky van de SRORB. PokerStars blijft haar diensten vooralsnog aanbieden aan Russische spelers. Het is onbekend hoe andere aanbieders gaan reageren op de laatste ontwikkelingen in Rusland.

Er is een beweging gaande om onlinepoker te reguleren in het land, maar dit is een traag proces. De laatste update komt van juli 2014 toen Russia's vice-premier Igor Shuvalov de ministers van Financiën, Economische Ontwikkeling, en Justitie vroeg om de mogelijkheden van legalisering van online poker te onderzoeken. Of dit proces in zijn geheel los staat van de regulering voor bookmakers is onduidelijk op dit moment.

Phil Ivey concentreert zich op het toernooi

En denkt dus niet al te veel aan al het geld dat hij misloopt door op dit moment in Australië te zijn en niet in Las Vegas waar de cashgames ontploffen. Sarah Grant sprak met Ivey op het moment dat hij nog in het Aussie Millions Main Event actief was:

Comments

 • TheGreenKidd TheGreenKidd

  -ej- schreef

  soundbiteje met walthaus over zijn avonturen in hong kong lijkt me best boeiend

  Vorig jaar november heeft ie erover verteld in een interview met pn.com
  Een verse soundbite zou natuurlijk wel chill zijn.

  TheGreenKidd schreef

  Jorn Walthaus spreekt in een interview voor pokernews.com over poker en de cash games in Macau.

  Deel 1:

  Deel 2:

  bijbehorende artikel op pn.com
  https://www.pokernews.com/news/2014/11/jorn-walthaus-macau-19761.htm

 • -ej- -ej-

  soundbiteje met walthaus over zijn avonturen in hong kong lijkt me best boeiend

Lees 2 reactie(s) op dit artikel

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen