PokerNews Boulevard: Todd Brunson wint $5 miljoen van Andy Beal, forumleden doen het goed in Utrecht

PokerNews Boulevard: Todd Brunson wint $5 miljoen van Andy Beal, forumleden doen het goed in Utrecht

Vandaag in PokerNews Boulevard nieuws over de limit hold'em heads-up match tussen Todd Brunson en miljardair Andy Beal die gister met stakes $50.000/$100.000 tegen elkaar speelden. Daarnaast zagen we Kees van Brugge het €330 side-event in Utrecht winnen, is er een finaletafel bereikt in het Main Event van het toernooi in Utrecht, en zijn er veranderingen op Full Tilt Poker gepland die nogal ingrijpend zijn.

Iets gemist?

Wij hebben het belangrijkste nieuws van de afgelopen tijd nog eventjes voor je op een rijtje gezet:

Todd Brunson wint $5 miljoen van Andy Beal

Aanstaande donderdag leest u in High Stakes Revealed een uitgebreid verhaal over de Amerikaanse zakenman Andy Beal (geschat vermogen $11,6 miljard) zijn avonturen in Las Vegas. Beal kwam in 2001, 2004 en 2006 naar Las Vegas om het heads-up op te nemen tegen een verbond aan pokerspelers in limit hold'em matches met stakes van $50.000/$100.000 en $100.000/$200.000. Dat spectaculaire verhaal, waar u donderdag dus meer over leest maar ook online al genoeg over kan vinden, kreeg gister een vervolg toen Beal weer naar Las Vegas kwam voor een potje poker.

Exact in de maand dat het grote nieuws was dat heads-up limit hold'em opgelost was door een groep wetenschappers, kwam Andrew "Andy" Beal naar Las Vegas om het in het Bellagio te spelen voor blinden hoger dan veel High Roller toernooien vandaag de dag. Een groep bekende spelers legde andermaal geld bij elkaar om de buy-in van $5 miljoen te kunnen betalen, en schoof Todd Brunson naar voren om het karweitje op te knappen.

De afgelopen dagen ging wel vaker het gerucht dat Andy Beal terug was, maar pas gister kwam de bevestiging. Pokerpro Kyle Loman, die in 2010 nog een Venetian Deepstack won en in 2011 tiende werd in de $10.000 H.O.R.S.E. op de WSOP, railde de gehele nacht en verwierf honderden nieuwe volgers doordat hij live verslag deed via twitter. Helaas voor Loman en al zijn railbirds kon hij niet heel dichtbij komen, maar van een afstand kon hij wel de chips tellen. Een bloemlezing van tweets gisteravond:

 • All pink 25K chips now. Todd with 6 million and beal with 4 million+. If they started with 5, which is what I thought I saw, Todd up a milly
PokerNews Boulevard: Todd Brunson wint miljoen van Andy Beal, forumleden doen het goed in... 101
 • There was almost 20 people in the room at the start of the game. Down to pretty much just Doyle watching now.
 • Todd continuing to win. Got about 8 million to Beals 2
 • Beal with a solid heater. Todd: 5.5 Beal 4.5
 • Todd heating back. Looks like 8 million to 2 million for Todd
 • And Beal sitting on less than a million. Brunson up 4 million+

Brunson zelf liet niet veel los op twitter en plaatste alleen deze tweet:

Kees van Brugge wint €330 side-event Utrecht Poker Series voor €11.200

PokerNews Boulevard: Todd Brunson wint miljoen van Andy Beal, forumleden doen het goed in... 102

Kees van Brugge, die het €1.500 event won de afgelopen Master Classics of Poker in Amsterdam, heeft gister het €330 side-event van de Utrecht Poker Series op zijn naam geschreven in de Domstad. Andermaal moesten we voor updates terecht op twitter waar Mark Roovers met 140 tekens tegelijkertijd ons op de hoogte hield.

Roovers schreef dat Rosaline Siman zevende werd in het toernooi, en dat Kees van Brugge aan het huishouden was. Van Brugge schakelde nog iemand uit met aas-vier tegen koning-vrouw, en stuurde Ryanne van der Wiele naar huis door met koning-zes te winnen van aas-zeven.

Van Brugge was volgens Roovers overweldigend chipleader bij de laatste drie, en toen de derde speler het strijdtoneel verliet mocht Van Brugge zelfs met 1 miljoen tegen 60.000 beginnen aan de heads-up.

Van Brugge trof de bekende Nederlandse speelster Thea tegenover zich en die weerde zich kranig. Thea kwam terug naar gelijke stacks, en paste volgens Roovers vervolgens de push-or-fold strategie toe waarbij ze 30 big blinds per keer naar het midden schoof. Dankzij een charme offensief van Van Brugge speelde Thea toch een keertje een flop, en direct kregen de twee het allin. Van Brugge stond er met top-pair goed voor, maar Thea zette haar bottom-pair om in een backdoor flush en decimeerde zo ons forumlid.

Van Brugge had nog maar zes big blinds over, maar vocht zich terug. Kees dubbelde met aas-twee tegen boer-acht, met aas-vier tegen boer-vier, en met aas-negen tegen aas-tien. In de laatste hand won Van Brugge met boer-vrouw van zeven-acht, en zo ging de titel, trofee en overwinningscheque met daar op €11.200, naar Kees van Brugge.

Updates en foto met dank aan Mark Roovers

Finaletafel Utrecht Poker Series Main Event

PokerNews Boulevard: Todd Brunson wint miljoen van Andy Beal, forumleden doen het goed in... 103

Vanmiddag om 15:00 begint de finaletafel van de Utrecht Poker Series met nog tien spelers in de running voor de eerste prijs van €72.315. Overweldigend chipleader is Ruben van der Venne met 2.260.000 aan chips.

Met in totaal 45 spelers in het geld in dit toernooi werd 2014 Dutch Open winnaar Zeus-Jan Post de bubbleboy door met boeren van azen te verliezen gisteren op Dag 2. Verdere hoogtepunten uit het toernooi waren een comeback door C. Kwok van 1 big blind bij de laatste 18, quads boeren voor Van der Venne tegen pocket achten, en een mislukte bluf voor voormalig chipleader Van Boxtel met koning-vrouw tegen pocket negens.

PokerCity.nl, die het Main Event volgde met liveblog en op zondag een livestream aan zal bieden, verhaalde over een verder rap verlopen dag. Spelers vielen gestaag af en binnen de kortste keren was de finaletafel van 10 man bereikt. De laatste tien zijn al €4.253 gegarandeerd.

seatspelerchipcountbig blinds
1Michael Boensma345.00011,5
2Stieven Razab-Sekh364.00012,1
3Robert Auer1.243.00041,4
4C. Kwok999.00033,3
5Fatih Aydin1.334.00044,5
6Menno Mensonides478.00015,9
7"Bacchus"649.00021,6
8Johan van de Hoek1.552.00051,7
9Mark Bongaerts1.179.00039,3
10Ruben van der Venne2.260.00075,3

Aan de finaletafel dus onder andere PokerNews forumlid "Bacchus", Dutch Open winnaar Stieven Razab-Sekh, en Fatih Aydin. Chipleader is Ruben van der Venne die met 2.260.000 bij blinden 15.000/30.000 (4.000 ante) mag aantreden met 75 big blinds.

Met dank aan PokerCity.nl.

Grote veranderingen voor MTT's en SNG's op Full Tilt Poker op komst

FTP Poker Room Manager Shyam Markus heeft aan het begin van de week een uitgebreide post gemaakt op het officiële Full Tilt Poker forum op 2+2. In die post beschrijft hij diverse wijzigingen die doorgevoerd gaan worden op de website de komende tijd.

De grootste verandering is die van de buy-in levels van het toernooiaanbod op de website. In plaats van buy-ins als $1,10, $2,20, $26, $62 et cetera, komen er mooiere (veelal ronde) buy-ins als $1, $2,50, $25, $50 enzovoorts. Ook voor sit & go's gaat er qua buyins het nodige veranderen, de $20 en $60 worden afgeschaft, $25 en $50 komen er voor in de plaats. Ook een verandering is dat Sit & Go satellites voortaan tickets zullen uitkeren als prijs in plaats van toernooidollars.

De ronde buy-ins betekent een hogere rake voor sommige microstakes toernooien. Het $1 +$0,10 toernooi is nu een $0,90 + $0,10 toernooi geworden, een rake verhoging van 11%. Overall blijft de rake echter gelijk, in diverse andere toernooien valt de rake iets lager uit waardoor er netto ongeveer hetzelfde blijft te worden afgedragen.

Andere grote veranderingen die gaan plaats vinden zijn als volgt:

 • De lobby zal worden aangepast. Weinig gebruikte tabbladen als 'The Matrix', 'Steps', 'Cash' en 'Live Events' verdwijnen omdat die gemakkelijk te vinden zijn binnen andere selecties.
 • Super Turbo satellite "sniping" wordt onmogelijk gemaakt. Bij dit sniperen proberen spelers zich te registreren op het moment dat iemand allin is tijdens de bubble van een satellite doordat de late-reg nog open is.
 • Als je je via een satellite plaatst voor een toernooi dat al aan de gang is, zal je binnenkort automatisch geregistreerd worden voor dit toernooi.
 • De rake in $2,50 jackpot sit & go's gaat van 5% naar 6% doordat de buy-in van $2 naar $2,50 gaat.
 • De Sunday Major's buy-in gaat van $215 naar $250.
 • De T-Rex gaat van $162 naar $100 en de gegarandeerde prijs ($60.000) gaat omlaag.
 • Over de buy-in van de Sunday Brawl twijfelen ze nog. Zie het topic voor de opties.
 • Ook de buy-in van het volgende FTOPS Main Event staat niet vast, het bedrijf twijfelt tussen $500 en $1.000.

In het topic kan je veel meer lezen over de geplande wijzigingen. De reacties lijken tot op heden positief.

Comments

Lees 22 reactie(s) op dit artikel

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen