Phil Ivey wint zijn derde Aussie Millions $250.000 Challenge voor AU$2.205.000!

Phil Ivey wint zijn derde Aussie Millions $250.000 Challenge voor AU$2.205.000!

In 2012 wist Phil Ivey een deelnemersveld van slechts zestien spelers te verslaan in de LK Boutique $250.000 Challenge om AU$2 miljoen te winnen. Na een jaar afwezigheid keerde hij in 2014 terug en opnieuw schreef hij het toernooi op zijn naam, al was de prestatie toen een stuk knapper doordat er 46 spelers meededen. De beloning was hierdoor ook hoger, want Ivey kreeg vorig jaar een cheque van maar liefst vier miljoen in Australische dollars!

De bovenstaande prestaties zijn indrukwekkend, maar Ivey is Ivey niet als hij daar geen genoegen mee neemt. Een van 's werelds beste spelers ter wereld besloot dit weekend opnieuw mee te doen met het toernooi en hij flikte het kunstje voor een derde keer; hij verdedigde zijn titel en won de $250.000 Challenge voor de derde keer in vier jaar! Dit keer rekende hij af met 24 andere spelers die zorgden voor een totale prijzenpot van AU$6,105 miljoen.

Slechts twaalf spelers mochten bij aanvang van de tweede dag terugkeren, waaronder Brian Rast en Isaac Haxton die zich pas vlak voor de start besloten in te schrijven. Voor Brian Rast, vijfde in het Main Event, werd het een bijzonder korte dag, aangezien hij in de derde hand van de dag werd uitgeschakeld met {a-Diamonds}{10-Diamonds} tegen de {a-Hearts}{q-Diamonds} van Haxton. In de twee handen daarvoor waren Ole Schemion en Igor Kurganov al uitgeschakeld, waardoor er binnen no-time nog maar negen spelers over waren.

De officiële finaletafel van acht spelers werd vervolgens bereikt toen Jason Mo met {k-Spades}{q-Spades} ten onder ging tegen de pocket azen van Scott Seiver. Aan de laatste tafel ging Ivey furieus van start door zowel Dan Smith (pocket koningen tegen pocket vieren) als Isaac Haxton (aas-koning tegen pocket koningen) naar de rail te sturen.

Bij de laatste vijf barstte de bubble toen de winnaar van de $100.000 Challenge, Richard Yong, werd uitgeschakeld:

Not long after, the bubble burst in Level 11 (12,000/24,000/3,000) when Richard Yong, who two days prior topped a field of 70 entries to win the $100,000 Challenge for AU$1.87 million, three-bet all in for 307,000 over the top of Ivey's open to 55,000. A call was made, and the cards were tabled.

Yong: {a-Spades}{2-Spades}
Ivey: {q-Clubs}{j-Clubs}

Yong was ahead, but Ivey was drawing to two live cards. The {k-Clubs}{8-Diamonds}{3-Diamonds} flop kept Yong in the lead, but then the dealer burned and turned the {q-Spades} to pair Ivey. Yong needed an ace on the river to survive, but it wasn't meant to be as the {5-Diamonds} bricked. Yong left empty-handed in sixth place while the remaining five players were guaranteed at least AU$551,000.

Voormalig $250.000 Challenge-kampioen Erik Seidel eindigde als vijfde, waarna Scott Seiver het toernooi op plaats vier moest verlaten. Hij pakte een geldprijs van AU$735.000, maar dat zorgde alleen maar voor het beperken van zijn verlies. Seiver had zich namelijk drie keer ingekocht voor het toernooi waardoor hij alsnog AU$15.000 verlies had.

In de eerste hand na de dinnerbreak viel het doek voor Doug Polk met {a-Clubs}{5-Clubs} tegen de {a-Hearts}{q-Diamonds} van Mike "Timex" McDonald, doordat het board {5-Hearts}{q-Clubs}{8-Clubs}{3-Hearts}{9-Spades} bracht. Hierdoor moest McDonald de heads-up tegen Ivey met een kleine achterstand beginnen; 3,61 miljoen tegen 2,64 miljoen. Ivey nam echter direct het heft in handen en pakte een 4:1-voorsprong, voordat hij op zeer gelukkige wijze het toernooi wist te beslissen:

The final hand happened when McDonald raised to 100,000 and then snap-called off for approximately 1.3 million when Ivey moved all in.

Ivey: {k-Clubs}{q-Clubs}
McDonald: {a-Spades}{q-Hearts}

McDonald was in a great spot to double, but then the flop came down {10-Spades}{10-Clubs}{k-Spades}. Ivey paired his king, and suddenly McDonald was in need of either an ace, jack, or some other lucky runout of the cards. The {8-Hearts} turn wasn't what he was looking for, and neither was the {9-Hearts} river. With that, McDonald finished as runner-up for just under AU$1.6 million, while Ivey successfully defended his LK Boutique $250,000 Challenge title.

De uitslag:

PlaatsSpelerPrijs (AU$)
1Phil Ivey$2.205.000
2Mike McDonald$1.592.500
3Doug Polk$1.041.500
4Scott Seiver$735.000
5Erik Seidel$551.000

Comments

 • Narya77 Narya77

  waarna Scott Seiver het toernooi op plaats vier moest verlaten. Hij pakte een geldprijs van AU$735.000, maar dat zorgde alleen maar voor het beperken van zijn verlies. Seiver had zich namelijk drie keer ingekocht voor het toernooi waardoor hij alsnog AU$15.000 verlies had

  Behoorlijk yolo dit.

 • V_Koning V_Koning

  gg

 • Moses Moses

  Kan ie wel gebruiken zo te zien.. de stress begint zn haarbos aan te tasten.

Lees 5 reactie(s) op dit artikel
Wat denk jij?

Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen