Tweet Tweet Bad Beat - Trickett rijdt zijn Ferrari aan gort, Negreanu kan leven met Lederer aan tafel

Tweet Tweet Bad Beat - Trickett rijdt zijn Ferrari aan gort, Negreanu kan leven met Lederer aan tafel

In deze editie van Tweet Tweet Bad Beat hebben we Sam Trickett die zijn Ferrari aan gort reed, Daniel Negreanu die wel weer kan leven met Howard Lederer aan tafel, Better Call Selbst advertentie, een ontevreden Katie Dozier, en een $500.000 toernooi in Aria deze zomer.

Sam Trickett rijdt zijn Ferrari kapot

29 augustus 2012, een maand na zijn runner-up positie in The Big One for One Drop voor $10.112.001 (waar hij naar verluid een 50% freeroll speelde voor de inmiddels verguisde James Bord, en heads-up een deal maakte met Antonio Esfandiari), tweette Sam Trickett het volgende:

Tweet Tweet Bad Beat - Trickett rijdt zijn Ferrari aan gort, Negreanu kan leven met Lederer... 101

De slechtste financiële beslissing uit zijn leven was een Ferrari F458 Spider, volgens Trickett zelf ter waarde van £275.000 (€347.341,50 aldus XE.com). In een interview op PokerUpdate.com vorige week keek Trickett nog eens terug op die beslissing:

What’s the first thing that enters your mind when you have money?
[...]"I know I have to look after my money better. I realize that I can’t keep living like this. I bought a Ferrari for £275,000, and it’s now worth about £150,000 18 months later. I cold murdered £125,000 on a car. Unless I win the One Drop every two years making choices like that will create a problem for me. Fortunately, I am a very proud man. I won’t allow myself to take a backwards step. I will get on top of it."

If you could keep only three possessions what would they be?
"When I was younger it was always important to me to have a nice house and a fancy car. I have been fortunate enough to realize these two goals. I know it’s not the answer you were probably looking for, but I would keep my home and my Ferrari. My home is my security blanket. As long as I have my home I will be ok. When I have had a bad day I love to jump in the car, wind the roof down, blast up some music and just go for a drive through the country lanes."

Ondanks dat hij nogal wat afschreef op zijn auto, was hij er dus nog altijd heel erg blij mee. Het is maar hopen dat hij een goede verzekering heeft want van het weekend reed hij het ding in de prak:

Tweet Tweet Bad Beat - Trickett rijdt zijn Ferrari aan gort, Negreanu kan leven met Lederer... 102

Trickett was niet de enige die zijn auto kapot reed dit weekend. Ook de Canadese bracelet winnaar Jason Duval ging er hard af. Duval liep enkele gebroken ribben en kleine verwondingen op toen hij met een vrachtwagen in botsing kwam op de snelweg. Als je de foto's ziet dan kan je wel stellen dat Duval geluk heeft gehad:

Tweet Tweet Bad Beat - Trickett rijdt zijn Ferrari aan gort, Negreanu kan leven met Lederer... 103

Negreanu: Lederer en Ferguson kunnen gewoon op de WSOP spelen

Daniel Negreanu is al een behoorlijke tijd behoorlijk vocaal over het niet mogen van Annie Duke en Howard Lederer. Die eerste noemde hij ooit een 'fucking cunt', die laatste weidde hij tientallen tweets aan:

Negreanu's haat richting Lederer groeide tot een voorlopig hoogtepunt in de laatste maanden van 2012. Negreanu tweette meerdere malen over Lederer, en schreef een uitgebreide blog waarom hij het zo vervelend vond dat Lederer weer aan het spelen was:

[...]Since the game I want to play is the same game that Howard wants to play, that leaves me two choices:

 • A) refuse to play and sit on the sidelines
 • B) sit down, tell him that he is a shameful scumbag and that his decision to play shows a complete disregard and lack of respect to other players in this room that are still without their funds. That he is delusional if he thinks the poker world is going to accept him with open arms after that pitiful interview with PokerNews.

What would you do if you were me? Not play poker, or sit with him, take his money, and let him know personally how me and the rest of the poker world feel about him?

Sindsdien lijkt Negreanu's haat richting Lederer wat gekalmeerd. Lederer is nog regelmatig te vinden in Bobby's Room, maar Negreanu bleef eventjes stil.

Er hardnekkige geruchten dat Lederer heeft gedreigd iets aan de rest van de wereld te vertellen als Negreanu zijn haatcampagne zou doorzetten. Lederer zou dus iets weten over Negreanu wat die laatste liever niet in de openbaarheid zou hebben. Een anonieme bron bevestigde ons dat er inderdaad dat Lederer iets weet over Negreanu en direct tegen hem heeft gezegd dat bekend te willen maken als hij door zou gaan.

Negreanu is dus niet meer zo actief met het afschilderen van Lederer als de boeman, en ook over diens zus Annie Duke horen we de PokerStars frontman niet meer. Of dat door een dreigement komt of niet, het is in ieder geval opvallend. Sterker nog, Lederer was bij de ceremonie waar Daniel Negreanu een speech gaf voor het opgenomen worden in de Poker Hall of Fame. Niet dat Lederer en Negreanu beste vrienden zijn trouwens, Lederer was er waarschijnlijk omdat Bellagio man Jack McClelland eveneens werd opgenomen in de Hall of Fame.

Het was alweer een tijdje geleden dat Daniel Negreanu een controversiële blog schreef. Zijn laatste videoblog was van november 2013 maar hij besteedt meer aandacht aan zijn geschreven blog. Toch was dat voornamelijk saaie praat met updates over mediteren enijshockey. Nu heeft hij eindelijk weer wat geschreven waar mensen over kunnen discussiëren. De WSOP komt er alweer aan en het verhaal gaat dat Lederer weer wil gaan spelen. Negreanu bleef de criticasters voor door nu alvast een blog te schrijven voor het geval dat:

Howard Lederer: As many of you likely know I've been very critical of Howard and his handling of the FTP mess that occurred a few years ago. There is no question, that he, the other board members, as well as the owners were all at fault for FTP not being able to pay back it's players after Black Friday.

Do I think it was a ponzi scheme? That's an absurd notion. Do I think it was gross negligence by management? Absolutely. A lack of oversight allowed for Ray Bitar to run the company into the ground. I've heard from various sources that not only was Ray in over his head, he was flat out lying to the other owners about the financial status of the company.

Howard, for many years was an integral part of operations at FTP before stepping down at some point before Black Friday. Most people assumed he was still running things, and Howard certainly played the part of the "guy behind the guy" if you will.

Once the news broke that FTP was insolvent, based on sources I've spoken to, Howard spent every day trying to find a way to get the players paid. Many of the owners didn't agree with the direction Howard wanted to take the company, but it seemed to be a consensus that Howard's main purpose and motivation was to get the players paid.

In come PokerStars to save the day, and players have been made whole as far as I'm aware. PokerStars bought FTP and paid back all the outstanding debts. So at this point, while you can like or dislike Howard Lederer as a person- that is your choice, of course, I think it's clear that he should have every right to play in WSOP events. Aside from players having been paid now, to my knowledge he has never cheated at poker, nor have there ever been rumors about him doing so.

Nu de Full Tilt Poker spelers allemaal hun geld hebben ontvangen, is Negreanu dus er ok mee dat Lederer weer gaat spelen. Hetzelfde gaat op voor Ferguson trouwens, al is er geen indicatie dat die plannen heeft om weer te gaan spelen.

Opvallend genoeg tweette Haralabos Voulgaris daarna dat Negreanu nog iets vergeten was te zeggen over Ferguson:

Dat was dan juist weer het tegenovergestelde van de waarheid volgens velen, zoals onder andere 2+2 gebruiker Joe Tall tweette:

Better Call Selbst

Selbst was begin deze maand nog in Japan, maar de laatste dagen spendeerde ze met haar neus in de boeken. Uit de enigszins cryptische tweet konden we opmaken dat Selbst bezig was met het afronden van (een onderdeel van?) de studie rechten.

De Schotse grinder Willie Elliot werd daarop creatief. Hier de afbeelding die hij maakte, en het origineel:

Tweet Tweet Bad Beat - Trickett rijdt zijn Ferrari aan gort, Negreanu kan leven met Lederer... 104
Tweet Tweet Bad Beat - Trickett rijdt zijn Ferrari aan gort, Negreanu kan leven met Lederer... 105

PokerStars verplaatst Sunday Million voor vrouwendag, Katie Dozier niet blij

The Sunday Million 9th Anniversary tournament has been moved to Sunday, 15 March. The reason for the change is to avoid conflict with International Women’s Day on 8 March. This holiday is an important cultural event in many of our markets. If we were to have the event on 8 March, many thousands of customers who are eager to play would be put in the difficult situation of having to choose between family and poker. We can’t schedule major events to be convenient for everyone, but in this case a massive number of customers would be affected, and we have enough flexibility in our promotional calendar in March to make the change.

Should we have thought of this in the first place and scheduled around International Women’s Day? Yes, we should have. It was clearly an oversight that caught us by surprise. On behalf of PokerStars, I apologize for any confusion and/or inconvenience due to the change.

A normal Sunday Million will be held on 8 March. A limited satellite offering will continue for the 9th Anniversary Sunday Million, with the full complement of satellites beginning after the 8 March Sunday Million.

Bovenstaande statement van PokerStars kon je lezen op 2+2 vorige week. De internationale vrouwendag is nogal een big thing volgens Wikipedia. Hier in Nederland geven we er, naar mijn weten, niet al te veel om, maar in andere landen is het nogal wat. In veel landen is het zelf een nationale vrije dag, waaronder Rusland wat een grote markt is voor PokerStars.

"From the frying pan into the fire" zouden de Engelsen zeggen, want voor de Britten (en Ieren en Nigerianen) is het 15 maart juist moedersdag volgens Wikipedia.

Grinder Katie Dozier was niet blij met de beslissing van Stars om de grote Sunday Million te verplaatsen, en ze schreef een open brief.

In het stuk An Open Letter to PokerStars lezen we onder andere het volgende:

You may be thinking, how could I object to changing the date of a tournament due to a holiday whose goal is to celebrate women worldwide?

Before I can answer that question, I have to ask you a few of my own.

 • Of the 45,000+ anticipated players in the event, do you really think such a sizeable fraction actively celebrate International Women’s Day?
 • Doesn’t the new date, which is Mother’s Day throughout the United Kingdom, potentially create even more conflicts?
 • Is it fair to those that had already made arrangements for this event to have to make expensive changes to their travel plans?

Because I’m an optimist, I want to believe that the reason for doing this doesn’t involve the concern of missing a massive guarantee and needing to find an excuse to push it back a week in order to run more satellites.

And I think I’ve found the reason: you’re going to use International Women’s Day as inspiration to put a renewed focus on women playing on your site—which is great because I’ve noticed some things that made me worry that you might have forgotten about us:

 • There are fewer women’s tournaments and satellites on PokerStars than there used to be;
 • There is very limited participation by PokerStars Pros in the $55 Women’s Sunday, including many weeks with one or zero Red Spades playing, and the bounty on these players was removed;
 • Perhaps consequently, the field size in the Women’s Sunday tournament has shrunk substantially;
 • The PokerStars Women section of your site seems to be mostly defunct, and this is how it has appeared to me for months:
 • The Women’s Sunday final table write-up no longer exists;
 • The freelance articles for PokerStars Women, which offered up unique perspectives from many different angles, have been cut.

De openbrief van Katie Dozier had nogal een discussie op 2+2 ten gevolg. Wat vind jij?

$500.000 toernooi in Aria deze zomer

In het Aria worden tegenwoordig op regelmatige basis $25.000 High Rollers gespeeld. Hoewel de laatste edities niet bijzonder populair waren (Seidel en Amit Makhija chopten die van 20 februari met 12 deelnemers, Andrew Robl won die van 21 februari toen er 13 deelnemers waren) zit er iets groots aan te komen deze zomer. Nu er geen The Big One for One Drop wordt georganiseerd op de WSOP (dit lijkt iets voor om het jaar te worden) en er "slechts" een $111.111 One Drop gehouden wordt, springt Aria in het gat door een $500.000 toernooi te organiseren.

Comments

 • TheGreenKidd TheGreenKidd

  Veel 500k tourney regs hier

 • keddoe69 keddoe69

  the_game10 schreef

  Mujaro schreef

  De laatste poll = lol

  Uitslag nog meer lol

 • MrB. MrB.

  Lennartt91 schreef

  Freeloader-reg schreef

  Het is toch algemeen bekend dat Daniel homo is? Waarom wil hij dat dan koste wat kost verbergen, want ik neem aan dat ze daar op doelen.

  Dan krijgt hij problemen met Doyle ROFL. Maar zou dit het zijn denk je?

  Wow

Lees 10 reactie(s) op dit artikel

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen