Tweet Tweet Bad Beat - Tanken, poolen, wiet roken en range mergen

Tweet Tweet Bad Beat - Tanken, poolen, wiet roken en range mergen

Er gebeurde weer genoeg op social media gebied. Ook deze week dus weer een overzicht van discussies gevoerd in de pokerwereld.

Tanken

Gister, tijdens de derde dag van de World Poker Tour in Wenen, was er een opmerkelijke situatie aan tafel bij EPT en Unibet Open winnaar Frederik Brink Jensen.

Jensen was de kleine blind voor 5.000 en schoof 100.000 extra naar het midden om maximale druk uit te oefenen op Gaelle Baumann in de grote blind die short was. Baumann zei call en liet meteen haar pocket azen zien. Alleen ze had 115.000, en was dus nog helemaal niet allin.

Ze pakte snel haar azen terug en callde met nog 10.000 behind. De flop bracht acht-drie-drie en Jensen dacht na wat hij moest doen. Hij had de azen gezien van Baumann en twijfelde of hij de 10.000 nog wel moest inzetten nu hij alleen runner runner had met zijn koning-zes.

Gerald Karlic dacht dat Jensen een grapje maakte, maar Jensen vond dat hij echt een beslissing had. Na dertig seconden callde Karlic de klok. Dat kon Jensen niet waarderen, en hij noemde Karlic een "dick" voor het roepen van de klok.

Hoe je ook over deze specifieke situatie denkt, tanken is voor veel spelers een issue. Van de week ontstond er weer een discussie op twitter over het langdurig nadenken over triviale beslissingen.

Waar we vroeger Chris Ferguson hadden die over elke move even lang nadacht, daar is het nu WPT winnaar Jordan Cristos die in het verdomhoekje kwam. De discussie begon toen Cristos de structuur van de World Poker Tour hekelde. Na 1-uur durende levels op dag 1 en 90-minuten durende levels op dag twee, drie en vier, schakelt de structuur terug naar 1-uur durende levels aan de finaletafel.

Toernooidirecteur Matt Savage counterde met het (non)argument dat Cristos lang doet over al zijn beslissingen. Impliciet bedoelde hij (denk ik) te zeggen dat als Cristos niet zo lang zou tanken, levels van een uur lang genoeg zouden moeten zijn:

Cristos gaf even heel duidelijk aan dat hij maling heeft aan andermans belangen, en vooral aan zichzelf denkt als hij pokert:

Daarna kwam de discussie echt lekker op gang, en bemoeide Daniel Negreanu zich ermee:

Negreanu schreef naar aanleiding van de discussie een blog. In de blog zet hij uiteen waarom hij vindt dat pokerspelers rekening moeten houden met wat goed is voor het spel, en niet alleen met het eigenbelang:

This. If everyone acted the way Jordan Cristos does in tournament poker, it would cease to exist. Not only would it destroy the structures where you get only 10-15 hands an hour, it makes the game boring for amateurs, which also eats into a pros profits. This is a choice. Jordan talks a lot about respecting the game and respecting the players, but his actions show absolutely no respect for other players time or what is best for the game or the community.

Jaka Jaka

Afgelopen week werd Faraz Jaka vijfde tijdens de WPT Bay 101 Shooting Stars in San Jose voor $216.320. Een van de handen was opmerkelijk, en leverde nogal een discussie op:

De hand werd op WPT.com als volgt beschreven:

Taylor Paur min-raises from the cutoff to 100,000, Faraz Jaka reraises from the button to 250,000, and Paur thinks for a while before he calls.

The flop comes {a-Diamonds}{k-Hearts}{10-Clubs}, Paur checks, Jaka bets 320,000, and Paur thinks for a while before he calls.

The turn card is the {j-Diamonds}, and both players check.

The river card is the {7-Hearts}, Paur bets 520,000, and Jaka tanks for nearly two minutes before he calls. Paur shows {k-Spades}{j-Hearts} to win the pot with two pair, kings and jacks, and Jaka mucks.

Seat 1 | Sorel Mizzi | 1.500.000
Seat 2 | Isaac Baron | 5.940.000
Seat 3 | Jake Bazeley | 3.545.000
Seat 4 | Taylor Paur | 9.075.000
Seat 6 | Faraz Jaka | 1.155.000

Niet iedereen (lees: niemand) was het met Jaka's conclusie eens dat Paur aan het bluffen was, ondanks diens verbaasde blik toen hij een call kreeg van Jaka en alsnog won.

Dan moet je net bij Justin "Stealthmunk" Schwartz aankomen met je mergen. Schwartz is een behoorlijk labiel persoon die al vaker in Tweet Tweet Bad Beat is langsgekomen. Labiel, maar wel entertainend. Schwartz mag graag zijn hart luchten op twitter, en deed dat ook nu:

O ja, range mergen bestaat niet:

Potje poolen?

Josh Arieh heeft bijna $6,8 miljoen in winnings aan de pokertafel. Zijn beste prestatie was derde worden in het WSOP Main Event in 2004, het jaar dat Greg Raymer won. Tegenwoordig speelt hij niet meer zoveel, hij legt zich meer toe op golfen en poolen.

Hij is eigenaar van een poolhal, en binnenkort neemt hij het op tegen een van de beste spelers ter wereld:

Zijn tegenstander is Johnny Archer (die zo weggelopen lijkt uit New Kids). Nou heb ik persoonlijk geen enkel verstand van pool, maar Doyle Brunson denkt er in ieder geval het zijne van:

Naar aanleiding van deze discussie kwamen we nog een oud interview met Arieh tegen:

"I remember one night I played this guy 9-ball for $100 a game, and I was 40 games down at one point," he says. "Which was all the money I had in my pocket - $4,000. So then I began playing on air, figuring that if I lost I'd just give him my stick, which was a pretty expensive Schon. Well, over the next 24 hours, I went from 40 games loser to 30 games winner. But it didn't last. We ended up playing four days straight, never raising the bet once, and I went back to being 40 games loser again." He sighs. "That was the poolroom for me, my pockets going from fat to flat."

Comments

  • ShirleyA ShirleyA

    Archer is al een tijdje niet meer de beste Amerikaan maar kan nog wel een balletje schieten hoor. Had hem liever tegen Shane van Boening gezien Smile Of Darren Appleton die tegenwoordig ook in Amerika woont.

  • Fert Fert

    succes Josh Drink

Lees 2 reactie(s) op dit artikel

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen