Life After Poker – Gregory "LordGregoire" Benjamins is nu ondernemer in Thailand

Life After Poker – Gregory "LordGregoire" Benjamins is nu ondernemer in Thailand

Met het verhaal van de Gregory "LordGregoire" Benjamins konden we alle kanten op bij PokerNews. PokerNews PROfile was een goede rubriek voor de man met meer dan een miljoen in online cashes, On the Button had gekund want hij heeft bijna 1.000 posts op het PokerNews-forum, maar uiteindelijk kozen we voor Life After Poker aangezien hij tegenwoordig zijn pijlen op iets totaal anders dan poker richt, en daar hebben we het in dit interview voornamelijk over.

De in Den Haag geboren 23-jarige Gregory met Indonesische achtergrond en een Zwitsers paspoort, leeft namelijk tegenwoordig in Thailand. Daar heeft hij het bedrijf T-Advert opgericht, een bedrijf dat taxi's uitrust met interactieve schermen met advertenties. Tijd om “LordGregoire” beter te leren kennen.

Hoe ben je ooit met poker begonnen?
Ik denk dat mijn verhaal je bekend in de oren zal klinken. Zoals veel mensen van mijn leeftijd die tegenwoordig pokeren, begon ook ik op de middelbare school. Het was een behoorlijke hype in die tijd, iedereen pokerde eigenlijk. Ik begon al vanaf het begin vrij winstgevend te spelen en ik heb het altijd leuk gevonden.

Ik heb eerst voornamelijk 9-mans sit & go's gespeeld. Ik deed dat misschien twee dagen in de week. Op de een of andere manier heb ik nooit een roll van meer dan $200 gehad, maar ik heb ook nooit hoeven te storten. Voor mijn gevoel speelde ik met name $12 en $27 dollar sit & go's en daar verdiende ik mee bij.

Na mijn middelbare school ben ik International Business & Management gaan studeren in Groningen aan de RUG. Toen was het een beetje stil qua poker. Op een gegeven moment stelde een vriend uit Deventer voor om een pokerweekend te houden. We gingen met zijn tweeën de hele nacht door grinden; met name sit & go's en wat MTT’s. Toen begon ik de smaak weer te pakken te krijgen en ben ik een weekje later meer toernooien gaan spelen. Ik won toen de $8 rebuy voor ongeveer $8.000. Dat was denk ik wel echt mijn hoogtepunt als ik terugkijk; dat was het moment dat ik het meeste genoot van mijn prijs. Dat was natuurlijk gigantisch veel geld als student en stiekem heeft me dat er ook wel toe verleid meer te gaan spelen.

Toen je die $8 rebuy won, was het toen feest daarna?
Dat was grappig, het was eigenlijk gedurende een klein feestje. We waren eerst bij mij wat aan het drinken en toen zouden we naar iemand anders gaan maar ik zat op de een of andere manier nog in dat toernooi! Het toernooi was om 4 uur 's middags begonnen en ik speelde voor de grap wat, we hadden immers pas 's avonds bij mij afgesproken. Op een gegeven moment gingen we naar iemand anders toe en ik kan me herinneren dat ik met flink wat andere mensen om me heen dat toernooi won. Sterker nog, ik liep met mijn computer over de Grote Markt want die vriend woonde op 15 minuten loopafstand van mijn huis. Ik liep op straat met mijn computer en zat bij de laatste 30. Bij die andere gozer thuis won ik het toernooi. Dat was denk ik om 12 uur en toen hebben we wel een redelijk feest in de stad gehad ja!

Ik ben toen steeds meer gaan pokeren, maar ik heb nooit écht groot gewonnen. De meeste prijzen waren tussen de $3.000 en $18.000. Ik ben vrij conservatief en heb nooit echt hoge buy-ins gespeeld. In 2010 – vijf jaar geleden alweer - heb ik mijn grootste prijs gewonnen tot een paar maanden terug. Dat was The Big $55 op zondag voor $37.000 dollar.

Studeerde je toen wel, of was je eigenlijk voornamelijk met poker bezig?
Het was een combinatie. Tijdens het studeren won ik een pakket naar een toernooi in Egypte en dat vond ik toch wel bijzonder leuk. De combinatie van live spelen, mooie locaties, goede hotels, dat beviel me wel. Ik ben toen wat meer live gaan spelen en minder tijd aan mijn studie gaan spenderen. Ik deed het een beetje 50/50, en ben wat meer gaan reizen. Om de maand zat ik wel ergens anders buiten Europa.

Life After Poker – Gregory "LordGregoire" Benjamins is nu ondernemer in Thailand 101
Gregory Benjamins in Tokio

Tegenwoordig woon je in Thailand. Daar blijven hangen tijdens een van je reizen?
Ik heb altijd een grote behoefte gehad naar het buitenland. Ik heb veel landen gezien en ben ik ook naar Thailand gegaan op vakantie. Daar voelde ik me toch wel bijzonder comfortabel. Het land is prachtig en erg divers. Je hebt een super ontwikkelde hoofdstad, maar daarnaast ook de fantastische eilanden en stranden met prachtige natuur. Zelf geniet ik het meeste van het eten.

Op een gegeven moment heb ik gekozen fulltime te gaan pokeren met in gedachten in de toekomst zelf een bedrijf te starten. Als pokerspeler heb je niet veel verplichtingen en om die reden denk ik dat ik voor het eilandleven in Thailand heb gekozen.

Had je problemen met de belastingdienst waardoor je beslissing Nederland te verlaten gemakkelijker werd?
Ik heb nooit echt problemen gehad met de Nederlandse belastingdienst, maar ik ben een van de weinige spelers die zichzelf heeft aangegeven. Ik voelde altijd toch de spanning en was gewoon nooit relaxed. Elke dag dat ik thuis kwam was ik bang dat ik zo'n blauwe brief op mijn deurmat zou vinden, omdat ik toch redelijke prijzen won af en toe.

Ik heb destijds gekozen om de belastingdienst te bellen en aangegeven dat ik professioneel pokerde, ook omdat ik veel live toernooien wilde spelen. Ik heb toen een betalingsregeling getroffen met ze. Het zijn dus niet echt problemen, maar ik heb er wel een redelijke schuld aan over gehouden.

Ik vraag me tot de dag van vandaag af of het een juiste keuze is geweest.

Heb je nog iets aan de recente uitspraken van de Hoge Raad?
De meeste van mijn winnings zijn van tussen 2010 en 2012, daarna ben ik al naar Thailand vertrokken. Slechte timing dus, maar goed.

Poker je nu nog?
Heel soms, maar niet veel in ieder geval. Ik ben sinds bijna anderhalf geleden me volledig gaan focussen op mijn bedrijf. Daardoor heb ik vrij weinig tijd voor poker gehad. De tijdzones zijn ook niet optimaal om hier te spelen en het te combineren met een eigen zaak.

Wat is de reden dat je minder bent gaan spelen?
Ik had graag fulltime door willen spelen, maar ik heb gekozen om me voor honderd procent op het bedrijf te richten. Ik heb altijd wel de drang gehad om te ondernemen, en ik zag hierin de kans om iets anders dan poker te doen. Ik heb eerder wel wat kleine dingetjes ernaast gedaan, maar het was nooit echt de moeite waard poker er voor op te geven. Het waren nooit zaken waarmee ik meer kon verdienen of meer passie uit haalde dan poker. Tot ik dit idee kreeg en ermee aan de slag ben gegaan.

Wat voor een bedrijf heb je?
Ik bied interactief adverteren aan in taxi’s, waarbij we voor elke brand een uniek platform maken. Het zijn touchscreens in hoofdsteunen in taxi's, en daarop kunnen bedrijven adverteren.

Een paar jaar geleden ben ik naar China geweest en daar zag ik iets soortgelijks in de taxi's. Dat heeft me enorm geïnspireerd, ik was meteen onder de indruk. Ik miste echter een aantal features. Toen dacht ik; ja, dit zou ik zelf eventueel ook kunnen. Ik ben wat meer onderzoek gaan doen en uiteindelijk heb ik het zelf uitgevoerd. Het heeft een gigantische potentie en het leuke is dat ik dat pas realiseerde nadat ik er mee begonnen was.Je hebt op een gegeven moment een topic aangemaakt op PokerNews voor funding.
Ik lees altijd de interviews op PokerNews en daar kwam vaak naar voren dat als iemand een groot bedrag had gewonnen, dat die een deel daarvan wilde investeren. Daarbij volgde echter in de meeste gevallen dat die mensen niet wisten waar ze in wilden en konden investeren. Dus ik dacht; why not, ik maak een topic aan en kijk wel wat de reacties zijn.

Is er iets uitgekomen?
Het is heel interessant eigenlijk; er zijn toch meerdere mensen die me benaderd hebben. Directe financiële hulp is er niet uit voort gekomen, maar ik heb wel bepaalde connecties er aan overgehouden. Eén iemand wil het nu in Sao Paulo uitvoeren bijvoorbeeld. Daar zijn we nu druk mee bezig.Hoe staat het er nu voor? Je hebt eerst een proef gedaan toch?
Ja, in december ben ik begonnen met twintig taxi's; puur om te kijken of de software goed draaide, of de feedback positief was, en of alles zonder problemen verliep. Het ging soepel en op een gegeven moment zijn we gaan uitbreiden.

Helaas hebben we wel behoorlijke vertragingen opgelopen. Ook dat is ook weer zo typisch Thais. De schermen werden veel later geleverd dan was afgesproken, en ook de hoofdsteunen kwamen later en waren bovendien van mindere kwaliteit. Maar goed, inmiddels heb ik 150 taxi's rondrijden met ons systeem, en ben ik druk met nog verder uit te breiden. Hierdoor ben ik opnieuw op zoek naar investeerders. Ik merk namelijk dat de vraag er is, maar veel bedrijven hechten waarde aan meer exposure, aan meer taxi's met hun advertentie erin.

Ben je tevreden hoe het allemaal loopt met het bedrijf?
Niet helemaal, er zijn helaas echt van alle kanten tegenslagen geweest. Al met al ben ik wel ontzettend blij dat ik de keuze gemaakt heb, omdat ik heel veel geleerd heb. Ook al zal het allemaal mislukken, dan nog heb ik een prachtige ervaring er aan overgehouden die ik nergens anders zou kunnen opdoen.

Spreek jij Thais eigenlijk?
Ik spreek waarschijnlijk beter Thais dan de meeste Thaise mensen Engels spreken, maar niet vloeiend genoeg om dit interview in het Thais te kunnen doen. Ik kom gelukkig wel uit de voeten als het moet, maar ik zou graag extra lessen willen nemen.

Hoe gaat dat dan?
Mijn vriendin is Thais, ook een van de redenen dat ik naar Thailand ben gegaan. Zij helpt mij ontzettend veel, meer dan ik ooit had verwacht eigenlijk. Ook omdat er veel meer bijkomt dan alleen de software ontwikkelen en de sales doen. Je hebt te maken met administratie, het juridisch aspect, en het communiceren met lokale partijen. Daar had ik eerlijk gezegd nooit bij stilgestaan, ik heb dat zwaar onderschat. Gelukkig helpt zij daar mij ontzettend veel bij.

Mis je poker wel eens?
Ik mis het niet heel vaak, maar veel vrienden van mij pokeren nog wel natuurlijk. Soms zit ik die dan te railen en dan krijg ik ook wel weer zin om snel een paar toernooitjes aan te klikken of live meer op stap te gaan.

Gaat dat er nog van komen?
Op korte termijn zeker niet, maar poker is nog altijd wel mijn backup-plan. Als het bedrijf hier geen succes wordt, dan zie je me weer zowel live als online verschijnen. Maar de komende maanden zeker niet. Daar ben ik nog veel te druk voor!

Comments

  • JasonX85 JasonX85

    haha mooi stuk baas, volgende keer in thailand kom ik je opzoeken!

  • LordGregoire LordGregoire

    thanks all! Ook Frank voor de interview.

  • advenje advenje

    leuk stukkie baass. glgl

Lees 14 reactie(s) op dit artikel

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen