Tweet Tweet Bad Beat - World Series of Complaining (NSFW)

Tweet Tweet Bad Beat - World Series of Complaining (NSFW)

De World Series of Poker is inmiddels van start, en de eerste bracelets zijn uitgereikt. Sterker nog, de eerste Nederlandse cashes zijn alweer binnen! Die zijn nog niet om over naar huis te schrijven, maar toch hebben we dat gedaan want ze zijn uiteraard opgenomen in het overzichtsartikel.

Met het starten van de WSOP is ook de WSOC van start gegaan; het officieus wereldkampioenschap klagen. Heel veel pokerspelers trekken ieder jaar naar Las Vegas om te spelen, en maken van de mogelijkheid gebruik om hun ongenoegen te uiten over de organisatie en alles wat maar met poker te maken heeft.

Dit jaar is het niet anders. Zo hebben we al klachten zien langskomen over de dealers:

Over het schema:

Over ongeluk bij de cashgames:

Over de floors:

Over de drukte op het parkeerterrein en de spelers die plotseling mank lopen:

Over de hotels:

Over de kaarten

En over de spelers:

De grootste ergernissen werden echter de twitter-ether ingeslingerd toen The Colossus van start ging, het $565 buy-in toernooi waar uiteindelijk maar liefst 22.374 entries in werden gedaan. Een totaal aantal unieke spelers hebben we nog niet kunnen ontdekken, maar met bijna 22.500 entries is het sowieso het grootste live pokerevent aller tijden. Met zoveel spelers komen er natuurlijk altijd ergernissen, er gaan altijd dingetjes niet helemaal goed. Hier en daar wat miscommunicatie, lange rijen, en een chaotisch begin als niemand zijn tafel kan vinden.

De organisatie zal ongetwijfeld het een en ander verwacht hebben, maar wat ze niet zullen hebben zien aankomen was de reactie op het bekendmaken van het prijzengeld. Aan het begin van Dag 2 werd de prijzenpot omgeroepen, en tegelijkertijd werd de volgende tweet de wereld ingestuurd:

$638.880 is een heleboel geld (1.130 keer de buy-in), maar het merendeel der spelers was niet blij:

Zoals dat gaat bij een medium waar maar 140 karakters gebruikt kunnen worden per uiting, en iedereen wat kan zeggen, verliep de discussie niet heel erg gestructureerd. Veel mensen haalden de rake erbij, waarbij het tegen het zere been bleek dat de WSOP-organisatie twee keer meer dan de eerste plek opstreek (22.374 X $65 = $1.454.310).

Seth Palansky (Vice President Corporate Communications voor Caesars Interactive Entertainment, Inc. en de WSOP) had de schone taak om iedereen te laten inzien dat het correct was, en goed gekozen. Palansky is echter niet de meest subtiele Amerikaan, en kan zich ook nog eens niet al te goed verplaatsen in anderen. Een recept om nog meer mensen boos te maken.

Dat bleek al eerder in de zomer:

En ook drie jaar geleden ging Seth niet helemaal lekker om met een klagende speler door een tweet te retweeten vanaf het @WSOP account:

Tweet Tweet Bad Beat - World Series of Complaining (NSFW) 101
Tweet Tweet Bad Beat - World Series of Complaining (NSFW) 102

Ook op de kritiek dit keer werd niet echt professioneel gereageerd:

PokerNews.com vroeg Seth om een verklaring voor de prijzenpot.

"There is a 100-year-old mathematical formula called the Golden Ratio, where every place relates to the other spot. It has been used at the WSOP since 2008 or 2009 after the tremendous growth in poker. In the Jamie Gold Main Event they never anticipated having that many players and didn't know how to figure it out and they did it on a napkin as they went along with no correlation to anything. Since then, we've really spent a lot of time and effort on this. Once we finalized it we got sign off from hundreds of poker players and got all the input from Players Advisory Council. They love this Golden Ratio and how every place has a correlation.

[...] When we awarded Martin Jacobson 1,000 times his buy-in last year (for the Main Event), we were criticized for being too top heavy. Now this winner is taking home 1,130 times his buy-in and it's not enough?"

Hoewel er wat te zeggen valt voor de uitleg, is de manier waarop niet echt handig:

"Anyone who doesn't want to accept 1,130 times their investment, I guess they can go put their money in an interest bearing CD and good luck!"

De guldensnede opmerking kon direct rekenen op hoongelach:

Tweet Tweet Bad Beat - World Series of Complaining (NSFW) 103

Wat vind jij?

Ieder jaar wordt er geklaagd, maar ieder jaar zit het Rio ook weer helemaal vol. Zelfs Jon Aguiar is weer van de partij. Alleen Steve O'Dwyer en Mickey Petersen lijken er echt klaar mee te zijn:

NSFW

Het is niet alleen maar kommer en kwel. Er zijn ook nog leuke dingen tijdens de WSOP te melden. Zo lijkt Ludovic Geilich zich wel te vermaken:

Tweet Tweet Bad Beat - World Series of Complaining (NSFW) 104

En ook Doyle Brunson zit lekker in zijn vel:

Poker stripjes

PokerNews collega Chad Holloway heeft een graphic novel ontworpen genaamd de World Series of Zombies, met daarin heel veel bekende pokerspelers die verworden zijn tot zombie, of er juist tegen vechten. Je kan het comicboek digitaal kopen via WorldSeriesofZombies.com, of een fysiek exemplaar kopen op de WSOP zelf.

Om een beetje in poker en comics te blijven hangen, hier enkele stripjes die met poker te maken hebben. Sommigen kwamen we tegen op Joey Ingram's facebookpagina.

 • Tweet Tweet Bad Beat - World Series of Complaining (NSFW) 105
 • Tweet Tweet Bad Beat - World Series of Complaining (NSFW) 106
 • Tweet Tweet Bad Beat - World Series of Complaining (NSFW) 107
 • Tweet Tweet Bad Beat - World Series of Complaining (NSFW) 108
 • Tweet Tweet Bad Beat - World Series of Complaining (NSFW) 109
 • Tweet Tweet Bad Beat - World Series of Complaining (NSFW) 110
 • Tweet Tweet Bad Beat - World Series of Complaining (NSFW) 111
 • Tweet Tweet Bad Beat - World Series of Complaining (NSFW) 112
 • Tweet Tweet Bad Beat - World Series of Complaining (NSFW) 113
DELEN
 • De World Series of Poker is inmiddels van start, en de eerste bracelets zijn uitgereikt. Sterker nog, de eerste Nederlandse cashes zijn alweer binnen! Die zijn nog niet om over naar huis te schrijven, maar toch hebben we dat gedaan en hebben we ze...

Comments

 • TheGreenKidd TheGreenKidd

  Haha die Doyle, ouwe snoepert.

 • ohme_ohmy ohme_ohmy

  Wat een gejank om die payouts!

 • Eriklaag Eriklaag

  JaccoH schreef

  "als niemand ze tafel kan vinden"

  ik moest toch even lachen Big Grin

  Om het breezer-taalgebruik?

Lees 5 reactie(s) op dit artikel

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen