Unibet Open Glasgow: Celtic Park prachtig onderdak voor spectaculaire eerste dag

Unibet Open Glasgow: Celtic Park prachtig onderdak voor spectaculaire eerste dag

De eerste dag van de Unibet Open Glasgow was een spectaculaire. Het totale deelnemersveld was dan met 109 spelers misschien niet al te groot, de setting was dat zeker wel. Celtic Park, het stadion van Schotland's grootste voetbalclub Celtic bood onderdak aan de Unibet Open, en de atmosfeer was geweldig.

In een verder leeg stadion werden in totaal negen levels van een uur afgewerkt. Rond de klok van 11 uur was de dag ten einde en waren er nog maar 33 spelers over.

Sander Hart, die eerder de finaletafel van de Unibet Open in Londen haalde, deed het uitstekend. Hart kwalificeerde zich gisteravond in een live-qualifier en speelde de sterren van de hemel. De meest spectaculaire hand was een triple-barrel-bluf. Of moeten we zeggen quadruple-barrel-bluf?

Nicklas Grodt Degn opende in die hand voor 2.400 under the gun en kreeg twee callers voordat Hart vanaf de button squeezede naar 8.200. Alleen Grodt Degn maakte de call, de overige spelers gaven op. Hart vuurde vervolgens drie kogels met 11.300 op {j-Hearts}{j-Spades}{q-Spades}, 24.400 op de {3-Hearts} turn, en allin voor 59.100 op de {2-Clubs} river. Grodt Degn dacht lang na maar gaf uiteindelijk op, waarna Hart {a-Hearts}{6-Spades} liet zien.

Hart maakte die bluf aan het einde van de dag, maar toen lagen er al heel wat Nederlanders uit. Erik Koops, de ene helft van een op Malta woonachtige tweeling Nederlandse pokerspelers, was toen al lang en breed aan de Schotse pintjes. Hij bufte veel weg toen zijn flush en straightsdraw er niet kwam, en leverde de rest niet veel later ook in. Zijn broer Alexander Koops deed het aanvankelijk een stuk beter, maar een grote setup aan het einde van de dag gooide een droom van bergen chips in duigen.

Op een {j-Spades}{4-Spades}{6-Diamonds}{5-Diamonds} board gingen er heel veel chips in, waarna Koops' tegenstander op de {j-Clubs} river nog eens 60.000 bette. Koops maakte de call, maar kon zijn {7-Hearts}{8-Hearts} mucken toen hij {5-Hearts}{5-Spades} te zien kreeg voor een geriverde fullhouse.

De debuterende e-sportscommentator (en twitch livestreamer) Kevin van der Kooi wist de dag ook niet te volbrengen. Hij begon nog sterk, maar zakte uiteindelijk af. Van der Kooi, die poker puur als hobby ziet naast een bestaan draaiend om Starcraft en Warcraft, liep uiteindelijk met aas-vrouw in aas-koning in een battle of the blinds.

Een andere speler die het niet haalde was Tim van Meene. Toch verdient hij een vermelding want ook hij speelde een spectaculaire hand. Hij zesbette allin en zijn vijfbettende tegenstander foldde na lang nadenken koningen face-up. Van Meene toonde pocket vrouwen en schraapte zo een aardige pot binnen. Een geflopte top-pair bezorgde Van Meene uiteindelijk een plek aan de rail, zijn tegenstander had een overpair en verwierf zo uiteindelijk al Van Meene's chips.

Het beste van de Nederlanders deed routinier Paul van 't Veer het. Hij speelde zichzelf een weg omhoog, aanvankelijk zonder noemenswaardige handen. Zelfs toen hij al ruim 100.000 speelde kon hij geen hand vertellen waar een grote showdown aan te pas was gekomen. Uiteindelijk won hij wel met azen van aas-vrouw en met koningen van vrouwen, en schreef hij 259.800 op zijn zak.

De volgende vijf Nederlanders zien we terug op Dag 2:

Paul van 't Veer259.800
Sander Hart146.000
Paulo Rodrigues89.400
Alexander Koops47.100
Hans de Hond42.000

Morgen staat Dag 1b op het programma. Dan komen onder andere Pieter de Korver en Mateusz Moolhuizen in actie. Wij zijn er uiteraard bij, en ook dan mag je weer live reporting en een Unibet Open Journaal verwachten.

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen