Unibet Open Glasgow: Nog tien spelers in het toernooi, alle Nederlanders naar de rail

Unibet Open Glasgow: Nog tien spelers in het toernooi, alle Nederlanders naar de rail 0001

Dag 2 van de Unibet Open Glasgow begon met nog 76 spelers in het toernooi. 24 spelers zouden er maar in het geld komen, dus het stond vast dat er nog genoeg teleurgestelde zielen Celtic Park zouden gaan verlaten.

Helaas voor ons waren daar heel veel Nederlanders bij. Van de negen die er startten zagen heel wat de eerste break niet eens. Shortstack Rachid Karidi verloor met aas-koning van aas-vrouw (vrouw op de turn) en Jonathan Rozema kon niet winnen met tienen van koningen. Ook Imro Sendar vloog al snel eraf, hij verloor de flip met aas-vrouw van boeren.

Hans de Hond leek aanvankelijk een diepe run te kunnen gaan maken toen hij al vroeg dubbelde. Daarna kreeg hij echter een bad-beat om de oren om weer volledig terug bij af te zijn. Hij verloor met azen preflop allin van vrouwen (zijn tegenstander flopte quads) en daarna verloor hij zijn laatste chips met koning-vrouw van aas-tien.

Sander Hart (negens tegen aas-tien) en Foeke Deinum (boeren tegen azen) haalden eveneens het geld niet.

De overige drie Nederlanders haalden het geld wel, maar voor meer dan een mincash konden ze niet tekenen. Rond de bubble waren ze allemaal short, en snel nadat die barstte gingen ze een voor een naar de rail.

Paulo Rodrigues tekende voor alweer een cash op de Unibet Open maar wist er geen derde finaletafel van te maken na Sint Maarten en Londen. Hij shovede met pocket achten maar liep tegen vrouwen en koningen aan.

Alexander Koops verloor op bijna hetzelfde moment zijn laatste hand met pocket tweeën van aas-boer. Een boer-hoge flop deed Koops de das om, en hij kon richting de bar om met zijn twee broers een biertje te doen.

Paul van 't Veer dubbelde op de button iemand met koningen tegen een geflopte set zessen, en wist niet meer te herstellen. Van 't Veer had minder dan vier big blinds over en schoof vanuit de kleine blind met acht-vier offsuit. De grote blind had pocket vijven, en die hand bleef staan.

positiespelerprijs
17Paul van 't Veer€2.170
20Alexander Koops€1.900
22Paulo Rodrigues€1.700

Twee levels later was het toernooi down naar 10 spelers en werd er een einde aan gemaakt voor de dag door de toernooiorganisatie. Met nog tien spelers in het toernooi is er een overduidelijke chipleader: Daniel Chutrov (foto) heeft met zijn ruim 2 miljoen chips meer dan twee keer de stack van nummer twee (Heins Kalde). Er zijn meerdere shorties nog in het spel, dus het is de verwachting dat de finaledag niet een heel lange gaat zijn.

Ook morgen kan je gewoon de live-reporting volgen op PokerNews.nl. Morgenochtend mag je een Unibet Open Journaal verwachten met interviews met de Nederlanders en een segment over Viktor "Isildur1" Blom die stevig aan het flirten is met Unibet de laatste tijd.

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen