Unibet Open Glasgow: Vier Nederlanders overleven Dag 1b

Unibet Open Glasgow: Vier Nederlanders overleven Dag 1b

Ook op Dag 1b van de Unibet Open Glasgow kwamen heel wat Nederlanders af, maar op de tweede der startdagen verloren we wel al wel heel snel een groot gedeelte daar van. Met voormalig Unibet regulars Tim van de Riet en Daniel van Kalkeren weer in actie, Pieter de Korver die acte de presence gaf, en Koert Westerman, Hugo Borst en Richard Witschge aan tafel, was er genoeg voor de railbirds. Als die zaten te wachten op bust-out updates, dan kregen ze waar ze voor kwamen.

Van Kalkeren was de eerste die moest gaan van het Nederlands contingent. "De Witte Condor", zoals zijn bijnaam luidde in de tijd dat hij nog iedere Unibet Open van de partij was, was ruim op tijd om Roland Garros nog te kunnen volgen want hij lag er al na enkele levels uit. Een pot waarin veel chips preflop erin gingen, eindigde in een koningen (Van Kalkeren) tegen een set negens (geluksvogel) bad beat.

Koert Westerman callde na een raise en twee calls met pocket azen vanuit de grote blind, en verloor uiteindelijk een redelijk grote pot tegen een speler met vrouwen. De rest van zijn chips gaf hij aan landgenoot Imro Sendar in een pot waar Westerman onsuccesvol zijn tafelgenoot van de nuts probeerde af te bluffen.

Ook Westerman's goede vriend Hugo Borst wist de negen levels in Glasgow niet vol te maken. Borst, geduldig als altijd, zakte af naar een alles-of-niets stack en kreeg het allin voor de flop met aas-boer tegen aas-koning. Twee koningen op de flop en Borst's laatste woorden waren "Dat's duidelijk!"

Pieter de Korver (twee paar tegen een hogere twee paar), Patrick van Wolferen (top pair tegen een set) en Mateusz Moolhuizen (een bust-out die ons ontschoten is) ruilden een stoel aan tafel niet veel later ook al in voor een plek aan de rail.

Ook Lambert-Jan Koops, de derde broer van de familie Koops die in actie kwam deze Unibet Open, zou de dag niet overleven. Een lachende Koops verklaarde; "Klopt niet! Statistisch onmogelijk om twee keer op rij een coinflip te verliezen" nadat hij met koning-vrouw geveld werd door pocket zevens. "Ik heb altijd pech! Altijd ellende!"

Lange tijd leek het erop alsof voormalig voetballer Richard Witschge voor een sensatie ging zorgen. Hij grinde rustig door, totdat het noodlot uiteindelijk toch toe sloeg. Hij werd armer en armer qua chips en verloor de rest in een hand waar hij achteraf over zou zeggen "Waarom gaat 'ie nou mee? Slaat helemaal nergens op!" In een vierway pot bette de kleine blind uit op zes-vier-vier, waarmee hij commited was tegen Witschge's shove met pocket tweeën. De kleine blind had boer-vrouw en hitte een boer op de turn om Witschge naar huis te sturen.

Daarmee waren er nog maar vier Nederlanders over, en gelukkig hielden die wel hun chips aan boord. Foeke Deinum zou de dag afsluiten met de meeste chips. Hij won nog eens met azen van vrouwen, maar verzamelde de meeste chips met kleine en middelgrote potten.

Iemand die wel van zich liet horen qua spectaculaire potten was Imro Sendar. De Nederlander die al meerdere Unibet Opens speelde, bouwde zijn stack uit naar 120.000, maar toen verloor hij een gigantische pot waar niemand hem tegen had kunnen houden chips in de pot te stoppen. Met pocket vrouwen flopte hij top set en riverde hij een fullhouse. Zijn tegenstander riverde echter quads met pocket zessen en won de gigantische pot.

Ook Jonathan Rozema, die al poker speelde toen de meeste van ons nog aan het hinkelen waren op het schoolplein, wist de dag te overleven. Rozema zat lange tijd bij Witschge aan tafel, en dubbelde hem nog eens, maar wist de dag te overleven met 54.100.

Rachid Karidi, kameraad van Imro Sendar, kwamen we pas laat op Dag 1b op het spoor en speelde het merendeel van zijn handen aan de feature-table. Hoewel short, wist ook hij de dag te overleven.

‎Foeke Deinum133.600
Jonathan Rozema54.100
Imro Sendar37.100
Rachid Karidi28.800

Morgen staat Dag 2 op het programma. Dan komen de resterende spelers samen om te kaarten tot de in-het-geld-fase, waarna er zal doorgespeeld wordt tot de klok 12 uur slaat, of er een finaletafel is bereikt. PokerNews is ook dan weer aanwezig voor live-reporting, dus volg de actie ook dan weer!

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen