Full Tilt voert drastische veranderingen door in Ring Games voor recreatieve spelers

Full Tilt voert drastische veranderingen door in Ring Games voor recreatieve spelers

Eerder deze maand kondigde Full Tilt Manager Director Dominic Mansour via een blog aan dat de online poker room een aantal veranderingen zou ondergaan om het plezier terug te brengen naar online poker en om de site spannender te maken.

Dinsdag 28 juli was het zover en werden de veranderingen definitief doorgevoerd, zo merkten de spelers die hun Full Tilt-client openden. Zij moesten de software updaten naar de nieuwste versie en nadat de update was gedaan waren de verandering direct zichtbaar in de lobby. Full Tilt heeft afscheid genomen van de lange lijst met individuele tafels, die normaal gesproken elke online poker room heeft staan als je de lobby opent.

In de lobby zie je nog steeds verschillende limieten, tafels en buy-in groottes, maar spelers kunnen zelf niet meer kiezen aan welke tafel ze aanschuiven. Als je vanaf heden wilt spelen op de cashgames van Full Tilt zal je automatisch een random seat krijgen zonder de mogelijkheid om zelf te kiezen. Mansour legt uit dat dit hetzelfde principe is als een live poker room:

"When a player arrives at a live card room, they tell the poker room manager what game they want to play and the poker room manager will take them to a table with a free seat so that they can start playing straight away. As players join and leave the live card room, the poker room manager brings new people together to create new tables, and moves players from short-handed tables to ensure every player has the best possible experience."

Een andere grote verandering is het verwijderen van de heads-up tafels die de laatste tijd voornamelijk in de aandacht staan door het zogeheten "bum hunting", wat ervoor zorgt dat de meest ervaren spelers alleen maar willen spelen tegen de zwakkere spelers. "Firstly, heads-up games were being adversely impacted by the minority of experienced players who targeted ‘weaker' opponents rather than take on all challengers. Secondly, new players who tried out the heads-up games found it intimidating and confusing."

Full Tilt Poker Room Manager Shyam Markus liet weten dat het geen makkelijke beslissing was en geeft zelfs toe dat het wellicht in de toekomst kan worden aangewezen als een fout:

"It wasn't a decision we reached lightly. All of the suggestions were discussed. Lots of ideas that weren't suggested were discussed. We had a full specification all written up for the direction we wanted to take the heads-up games. The problem was that nothing changed the fact that the more new players play heads-up, the less likely they are to continue playing. If we wanted to be serious about trying to fix a broken poker economy, we had to find all of the biggest issues and either really solve them, or remove them."

"It's not going to be a super popular decision, and it's absolutely possible we've made a mistake," gaat Markus verder. "But for now it's the decision we feel has the best chance of helping to turn around some of the biggest problems we face and return to growing the site."

Kersverse ambassadeur Marc Kennedy had uiteraard ook nog een reactie op de grote veranderingen: "There are obviously going to be people who don't like some or maybe even all of the changes, that is always going to be the case when you have a major shake-up. I think these are good changes and they are just one piece of the puzzle. There is some really cool stuff on the horizon."

Comments

 • OudeHaag OudeHaag

  Jeweetwelwie123 schreef

  Online poker is dood.

  Nee hoor je moet alleen (net zoals old time's) even iets meer investeren dan de standaard ABC fishWink

 • JhrGert JhrGert

  Mooi afgekeken van Unibet.

 • w1972vw w1972vw

  fyp

  Jeweetwelwie123 schreef

  Online poker gaat dood.

Lees 21 reactie(s) op dit artikel
Wat denk jij?

Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen