Tweet Tweet Bad Beat - Hoort PokerStars oprichter Isai Scheinberg in de Poker Hall of Fame?

Tweet Tweet Bad Beat - Hoort PokerStars oprichter Isai Scheinberg in de Poker Hall of Fame?

In de komkommertijd tussen de World Series of Poker en de European Poker Tour Barcelona is er tijd genoeg om te kijken naar de Poker Hall of Fame. De Poker Hall of Fame is een lijst die doorgaans alleen belangrijk gevonden wordt door de mensen die er in staan en de organisatie daarvan (hetzelfde gaat op voor de Nederlandse Poker Hall of Fame, maar daar later deze week meer over). Wat dat betreft is de HoF een soort GPI, leuk als je er in staat, maar meer ook niet. Toch is er ieder jaar wel een kleine discussie, en ook dit jaar is er controverse.

Deze week ontstond er een discussie over wie er dit jaar opgenomen zou moeten worden in de Poker Hall of Fame. Na de tweet van de WSOP reageerden namelijk Terrence Chan en Lee Jones met de suggestie eindelijk eens PokerStars-oprichter Isai Scheinberg op te nemen in de lijst.

Op 2+2 maakte Chan (zelf voormalig werknemer van PokerStars) een uitgebreide post met daarin de redenen waarom hij vindt dat Isai thuishoort in de lijst:

In my opinion, if the man who has done more to grow poker than any other individual in the world in the past 20 years (at least) is not in the Poker HOF, it is illegitimate.

You all know the story. Poker was a niche game before the “Moneymaker Boom”, and PokerStars was one of the largest driving forces in the Moneymaker boom. The growth in the main event field following Moneymaker’s win was unprecedented. PokerStars expanded into, and created, brand new markets where there were very few poker players. Prior to 2003 there was very little poker played in much of continental Europe, South America, Asia, and Australia. We have all benefitted from the company that this man built. Some people reading this made played online poker professionally, or made good money as serious semi-pros. Some made careers out of the poker industry in various ways (journalism, television, or working in b&m poker rooms). But millions of others simply found a way to play a game they found enjoyable; a place where they could play any time, anywhere (until 2011), across myriad stakes, on an enjoyable software platform run by an attentive and professional team.

Yes, I know there are political reasons why he “won’t”. Caesars does not want to bring attention to PokerStars. Doyle’s friends take precedent. And so on. (I don’t agree that it is the case, by the way, that animosity/conflict between Caesars/CIE and Stars/Amaya would preclude them from accepting Isai.)

But we know serious poker fans and poker players agree that he belongs. The original WSOP tweet got 4 favorites. My tweet calling for Isai to be nominated got 36 favorites. WSOP has 32 times more followers than I do. Nine times as many favourites for an account with 1/32nd the following. You might argue the “average poker fan” does not know who Isai Scheinberg is. That may or may not be true. But if that’s the case, it’s time to let them know.

I suspect here I’m preaching to the choir to some extent, so I’ll wrap it up here. It is well and good to tweet, post on 2+2, and so on, but us poker players often have a reputation of outrage without action. So if you agree with this post, click on the link, fill out the form, and nominate Isai. Let’s flood wsop.com with Isai nomination ballots, and see if they have the balls to once again ignore a man who has lined their own pockets with millions.

http://www.wsop.com/2015/POKERHALLOFFAME/

Terrenche Chan's suggestie om Isai Scheinberg op te nemen in de lijst werd niet unaniem met open armen door de pokerwereld verwelkomd. Haley Hintze schreef voor de site FlushDraw.net een uitgebreid stuk waarom ze het niet eens was met een nominatie voor Isai:

As one can see, Isai Scheinberg has done plenty of the important things that would be important HOF enshrinement markers, if one only considered that one side of the ledger. However, the ongoing presence of the alleged US-bank-laws violations against Scheinberg and the old PokerStars is way too much for any serious US-based HOF consideration — not only at this time, but for the foreseeable future, probably several decades.

What did Scheinberg do that would prevent him from serious consideration by the Poker HOF? Isn’t it true that online poker was subsequently acknowledged to be okay to play by US citizens, per a DOJ opinion. And isn’t it also true that online poker is all that PokerStars ever offered? Yes, and yes, but the charges against Scheinberg and his company had more to do with the intentionally mislabeling of deposits and withdrawals of US players, through a shady series of third-party payment processors.

It was all done, allegedly, with Scheinberg’s full knowledge and approval, and Scheinberg has chosen not to come to the US to contest the charges, evidence about which has surfaced in several ways in the years that have followed. Maybe Scheinberg got some bad, bad legal advice along the way but he has chosen to protect his massive fortune and not use some of that billionaire-style wealth to either battle the case in court, or to reach a settlement which would end the case against him, once and for all. His son Mark reached a settlement with US authorities over many of the same allegations, and that was without the junior Scheinberg even being charged in the Black Friday case — threatened with charges, perhaps, but not charged.

Hintze bekritiseert Scheinberg omdat die het debat niet zocht met de Amerikaanse overheid nadat het de UIEGA aannam. In plaats van een rechtszaak te beginnen om ervoor te zorgen dat geldstromen zonder problemen doorgelaten werden door de banken, gedoogde hij het gebruik van payment-processors die creatievere en minder legale manieren gebruikten om geldstorten en opnemen mogelijk te maken bij PokerStars. Hoewel het Amerikaanse Ministerie van Justitie een akkoord bereikte met PokerStars, zijn de aanklachten tegen Isai Scheinberg persoonlijk dan ook nog niet komen te vervallen. En een lid van de Poker Hall of Fame die Amerika niet eens in kan zonder opgepakt te worden, dat kan toch niet?

Wat vind jij?

Het topic van Terrenche Chan op 2+2 werd gekaapt door een discussie over David Sklansky. De 2+2 eigenaar zou volgens de bezoeker ook thuishoren in de lijst. Zijn boeken hebben duizenden spelers geholpen in het begin van hun carriere, vooral 'Theory of Poker' en 'Hold'em Poker for Advanced Players' waren immens populair in de tijd dat informatie over poker nog schaars was.

De toekomstig kampioen

Als je luistert naar de SoundBite met de chipleader van de November Nine Joe McKeehen dan hoor je een rustige jongen die onder de indruk is van alles wat er op dat moment gebeurd. Hij was heel vriendelijk en blij dat ik hem wat vragen wilde stellen op dat moment.

Als je McKeehen al langer volgt op twitter (@dude904) of het stukje op PokerCity leest, dan weet je dat hij behoorlijke swings in zijn gedrag heeft. Het ene moment is hij rustig en vriendelijk, dan weer kan hij uiterst grof uit de hoek komen en mensen beledigen.

Op twitter zagen we vorige week deze week een tweet langskomen van Douglas James MacKinnon (@djmacjr, een aanrader om te volgen):

De reacties waren verdeeld. De een vond het grappig, de ander kon er niet om lachen:

Wat vind jij?

Hastings maakt het alleen maar erger

Brian Hastings raakte betrokken in een kleine affaire op de helft van de WSOP toen bekend werd dat hij multi-accounte. We schreven er uitgebreid over in High Stakes Revealed. Als hij daarna zijn mond eventjes niet had open gedaan dan was het allang weer overgewaaid, maar Hastings besloot juist heel veel te zeggen. Hij twittert er op los sindsdien, maar geeft dan weer geen antwoorden. Vorige week hadden we het er nog over in Tweet Tweet Bad Beat, en ook deze week verdient hij weer een plaatsje.

Na een lange en verhitte discussie op Twitter tussen Abe "Limon" en Brian Hastings (hier te lezen) sprong Adam Schwartz van de 2+2 PokerCast ertussen:

Nou, daar hadden we het. Brian Hastings, die deze hele affaire zo'n beetje slechter afhandelt dan vooraf mogelijk geacht, zei dat er vragen gesteld mochten worden. Schwartz dook achter zijn typmachine en kwam met de volgende vijf vragen:

Tweet Tweet Bad Beat - Hoort PokerStars oprichter Isai Scheinberg in de Poker Hall of Fame? 101

Hastings had er echter geen zin in:

DELEN
  • Verdient Isai Scheinberg een nominatie voor de Poker Hall of Fame?

Comments

  • [user135168] [user135168]

    Een kat in het nauw maakt nou eenmaal rare sprongen.

  • Popie Popie

    Hastings, debieltje

  • GeorgeLuz GeorgeLuz

    Denk eens na voor je wat post dude.

Lees 5 reactie(s) op dit artikel

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen