Interview met "TheBeeftank" die WCOOP-46 won voor $184.120!

Interview "TheBeeftank" die WCOOP-46 won voor $184.120!

We hebben al het nodige succes gekend als Nederlanders en Belgen tijdens deze WCOOP. Het kwam allemaal wat traag op gang, maar deze week kon je al luisteren naar een SoundBite met de Nederlandse WCOOP-winnaar Erik van den Berg, en een interview lezen met de Belgische serial-casher "Barrrii" die vierde staat in het WCOOP Leaderboard.

Van den Berg was echter niet de eerste Nederlandse WCOOP-overwinnaar, die eer ging naar de Nederlandse speler "TheBeeftank". Niels, zoals hij in het echt heet, is actief in de IT binnen de financiële sector en speelt puur recreatief poker. Hij won event 46, de WCOOP-editie van de Sunday Warm-Up. Aan het toernooi met een buy-in van $215, deden in totaal 6.282 spelers mee en Niels versloeg ze allemaal. Hij streek daar, na een deal 3-handed, $184.120,03 mee op. In het WCOOP-verslag van Dag 16 lees je alles over het verloop van het toernooi, en vandaag spraken wij met hem.


Gefeliciteerd!
Ja zeker! Dat was een mooie meevaller, laten we het zo maar noemen.

Hoe verliep het toernooi voor je?
Volgens mij ging het vanaf het begin wel redelijk goed. Ik had vrij snel mijn stack gedubbeld en daarna rustig uitgebouwd. Aan het einde van de eerste dag had ik wat mazzeltjes. Zo dubbelde ik onder andere met tien-vier tegen azen en nog zo iets. Ik eindigde Dag 1 als vierde in chips.

Ik werk gewoon fulltime, al speel ik wel redelijk veel voor een recreatieve speler. Ik heb tot 2010 wel heel veel gespeeld naast mijn studie. Daarna steeds minder omdat het werk meer op de voorgrond kwam. Op zondag alle toernooien spelen zit er niet echt meer in als je maandag vroeg naar kantoor moet. Maar af en toe pak ik iets mee en zorg ik dat ik ietsje later op kantoor kan komen op maandag.

Ik dacht dat ik misschien tot een uur of drie bezig zou zijn misschien, maar het was uiteindelijk een uurtje of vijf voor ik in mijn bed lag. Met drie uurtjes slapen naar kantoor dus, dat was even doorbijten.

Dat moet dan maar hè, als je daarna voor dat soort bedragen kan gaan spelen.
Je weet natuurlijk op dat moment nog niet dat het voor zo'n bedrag wordt. Ik had al iets van $1.200 op dat moment, en dat kon alleen maar meer worden. Met de uitgangspositie die ik had als vierde in chips, hoopte ik natuurlijk wel dat ik die finaletafel zou halen, maar verwachten deed ik het ook weer niet want er zaten nog 91 spelers in het toernooi.

Hoe was die maandag op kantoor?
Ik heb er eigenlijk helemaal niet over nagedacht. Ik had een hele drukke dag en pas aan het einde van de middag dacht ik eraan dat ik eigenlijk wel even een half uurtje eerder op de fiets moest springen om op tijd thuis te zijn. Verder ben ik er weinig mee bezig geweest die dag.

Toen het toernooi weer begon ging ik redelijk steady naar de finaletafel, waar ik als chipleader aan begon.

Kende je mensen aan de finaletafel?
Cyriel zijn naam kende ik van PokerNews, verder kende ik de spelers niet. Ik zag wel dat er eentje al stevig wat gewonnen had, met meer dan een miljoen op zijn naam. Sowieso waren alle spelers wel ok, maar er zaten geen echte bekenden voor mij aan de finaletafel.

Hoe verliep de finaletafel?
Super goed! Ik begon als chipleader en kon vanaf het begin al heel veel openen. Ik kon een paar blufjes maken, onder andere ook tegen Cyriel. Er is helemaal niks mis gegaan, alles viel de goede kant op.

Bij de laatste drie maakten we een dealtje. Ik wilde gewoon een ICM-deal maar een van de tegenstanders wilde een paar honderd dollar meer. Dat vond ik een beetje onzin. Meer uit principe trouwens, dan dat die $900 me nog wat uitmaakte op dat bedrag. Ik zei gewoon nee tegen dat voorstel, maar als hij zou blijven doorzeuren had ik natuurlijk altijd nog kunnen toegeven. Ik had niet het idee dat ik nou onder druk stond met die kleine stacks die zij hadden. Hij ging vrij snel akkoord daarna. Met die $20.000 extra had ik bijna hetzelfde als de eerste prijs, dus dat was lekker.

Heads-up kwam mijn tegenstander op een gegeven moment redelijk terug. Ik begon met een 8 tegen 1 voorsprong en dacht toch al een beetje dat de buit binnen was, maar toen werd het toch nog even moeilijk. Hij kwam terug tot net geen gelijke stacks maar door veel druk te zetten ben ik toch weer uitgelopen naar een 6 tegen 1 chiplead. Een mazzeltje op het einde met koning-vrouw tegen aas-vijf maakte er uiteindelijk een einde aan. Met die koning op de turn zat ik wel te juichen ja. Die laatste $20.000 is toch wel erg lekker!

Hoe reageerde je omgeving?
Ik heb het redelijk stil gehouden. Mijn vriendin zat naast me op de bank dus die vond het super mooi dat het gelukt was. Verder kreeg ik wat berichtjes van fanatiek pokerende vrienden die in Azië zitten en het berichtje op PokerNews hadden gelezen. Maar verder heb ik het under-the-radar gehouden.

Heb je al een idee wat je gaat doen met het geld?
Nee, niet echt. Misschien wat studieschuld aflossen. Een mooi avondje stappen kan er ook wel vanaf denk ik!

Ik denk niet dat ik nog meer ga spelen deze WCOOP. Heel misschien dat ik zondag een qualifier doe voor het Main Event, maar ik denk het eigenlijk niet eens. Misschien ga ik even bij de MCOP kijken dit jaar, maar ik heb nog geen concrete plannen gemaakt. Ik wil ook wel een keertje naar Vegas en dat komt wel een beetje dichterbij nu natuurlijk. Misschien dat ik dat volgende zomer ga doen.


DELEN
 • "TheBeeftank" won $184.120 online deze week, en wij interviewden hem!

Comments

 • Heinzel Heinzel

  TheBeeftank schreef

  ControllerE schreef

  Fijn dat zo'n speler een mooi bedrag kan winnen. Goed voor het poker.

  Nou dat weet ik niet hoor. Ik ga niet alles terug doneren Smile

  Big Grin

  Garrincha7 schreef

  GG, leuk en nuchter interview.

 • smerdis smerdis

  Mooi man.. Sleep ze maar binnen!

 • Garrincha7 Garrincha7

  GG, leuk en nuchter interview.

Lees 6 reactie(s) op dit artikel

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen