PokerStars gooit VIP-schema voor 2016 om met introductie van VIP Steps

PokerStars gooit VIP-schema voor 2016 om met introductie van VIP Steps

Op TwoPlusTwo en de Engelse versie van de PokerStars-website heeft 's werelds grootste onlinepoker-aanbieder wijzigingen in haar VIP-programma aangekondigd. Het huidige VIP-programma wordt vervangen door een VIP Steps systeem op 1 januari 2016.

Het nieuwe VIP Steps systeem vervangt het traditionele VIP-programma waar PokerStars spelers aan gewend zijn geraakt de afgelopen jaren. Het nieuwe programma gebruikt de huidige VIP-levels, met het verschil dat je je Frequent Player Points (FPP's) pas aan het einde van de maand krijgt in plaats van real time terwijl je VIP Player Points (VPP's) verzamelt. Daarnaast krijg je als speler soms minder FPP's in het nieuwe systeem doordat ieder VIP-level (zoals Bronze Star, SuperNova en SuperNova Elite bijvoorbeeld) opgedeeld wordt in 20 verschillende Steps en je FPP's verliest van een step als je de volgende step niet haalt.

Voorbeeld 1
Als je als speler blanco aan het jaar begint, dan start je met het VIP-level 'Bronze Star'. Om het volgende VIP-level ('Chrome Star') te bereiken heb je 100 VPP's nodig. Onder het nieuwe VIP Steps programma is de weg naar een hoger VIP-level opgebroken in 20 steps. In dit voorbeeld hebben de meeste van de 20 steps een waarde van 5 FPP's, maar iedere vijfde step kent een waarde van 6 FPP's. Als je als speler dan ook 100 VPP's in een maand verdient, dan krijg je als speler in het nieuwe systeem 104 FPP's in tegenstelling tot de 100 FPP's die je in het oude systeem kreeg.

Bovenstaand voorbeeld klinkt als een positieve verandering voor de spelers want met hetzelfde volume van spelen, ontvang je binnen het nieuwe systeem meer FPP's. De grote maar bij het nieuwe systeem is echter dat je slechts 50% van de FPP's krijgt van een bepaalde step als je de volgende step niet haalt.

Voorbeeld 2
Als we uitgaan van hetzelfde scenario als in Voorbeeld 1 en je begint dus als speler blanco aan het jaar, en je verdient maar 9 VPP's in de eerste maand dan heb je de eerste step van 5 VPP's gehaald en krijg je daar dus 5 FPP's voor. De tweede step van 5 VPP's heb je echter niet gehaald (je hebt er maar 4 namelijk van de tweede step) en dus krijg je maar de helft van het aantal FPP's van die tweede step. In plaats van 9 FPP's krijg je dus maar 7 FPP's omdat de helft van de tweede portie FPP's niet uitbetaald wordt.

Deze inhoudingen op de FPP's als je een volgende VPP Step niet weet te bereiken worden alleen maar zwaarder naarmate je hogere VIP-levels hebt weten te bereiken.

Spelers op de speciale .co.uk site, de cliënt voor spelers uit het Verenigd Koninkrijk, krijgen op 1 oktober 2015 te maken met het nieuwe systeem. Dit is een soort publieke beta voor PokerStars want hoewel spelers de nieuwe steps in hun software zien, zullen de FPP reducties niet worden doorgevoerd dit jaar; de voorwaarden van het 2015 VIP programma worden gehonoreerd.

"PokerStars Dylan" van het PokerStars VIP Team gaf op 2+2 aan dat de lancering op de .co.uk site wellicht niet helemaal soepel zal verlopen: "There will be some bugs and issues with the VIP Steps progress bar that launches in beta form on September 1st. We will be striving to fix these as fast as possible, and we also have future plans to add more exciting features to the progress bar which we expect will improve player awareness of their rewards, especially among casual players."

Daarnaast werd er door PokerStars aangegeven dat het nieuwe systeem niet een manier is om spelers te korten op hun beloningen voor het spelen (effectief: rakeback), maar om spelers meer gemotiveerd te maken hogere steps te bereiken. De aanvankelijke reactie van spelers was als uiterst negatief te typeren, maar uiteindelijk leken veel spelers na zich erin verdiept te hebben een stuk gematigder te zijn.

Lees meer reacties op TwoPlusTwo.

DELEN
 • PokerStars verandert het VIP-programma naar een systeem met 20 steps per VIP-level

Comments

 • [user124442] [user124442]

  Zou het hele filter gewoon opheffen, en dan bannen als mensen het toch gebruiken. Meest effectief.

 • vincent13 vincent13

  Als ie gezopen heeft zeker

 • Garrincha7 Garrincha7

  Narya77 schreef

  Dat woordfilter werkt totaal niet als er maar één woord gecensureerd wordt. Nu lees je in je hoofd immers altijd gewoon *@#!^$, dus gevoelsmatig komt het op hetzelfde neer als wanneer er geen woordfilter zou zijn.

  Dus.

  Edit: en met *@#!^$ bedoel ik natuurlijk de k-ziekte.

  Volgens mij staat de nieuwe baas van PN.nl er ook iets anders in het gebruik van het woord Klaas Anker .

Lees 28 reactie(s) op dit artikel

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen