PokerNews Boulevard - Stars houdt grootste toernooi ooit & Full Tilt gaat betalen

PokerNews Boulevard - Stars houdt grootste toernooi ooit & Full Tilt gaat betalen

Iets gemist?

PokerStars houdt grootste toernooi ooit

Maandagavond om 20:05 uur ging de Common Cents Kick-Off van start op PokerStars, een toernooi met een buy-in van $0,01 en een gegarandeerde prijzenpot van maar liefst $100.000! Het toernooi had uiteindelijk een deelnemersaantal van 253.698 spelers, waarmee Stars haar eigen record van 225.000 spelers in één toernooi verbrak.

Door de hypersnelle structuur werd overigens voorkomen dat er tot diep in de nacht moest worden doorgespeeld, want binnen 6 uur en 38 minuten was er al een winnaar. De beste Nederlander, "ArianVLT", eindigde op de dertiende plaats en ontving hiervoor $376; toch geen slechte prijs voor een inleg van $0,01. Aan de finaletafel lag echter het gigantische bedrag van $10.000 klaar voor de winnaar. Uiteindelijk bleek de Oostenrijker "DaDumon" de sterkste door heads-up de Rus "Koshmarikuss" te verslaan, waardoor laatstgenoemde genoegen moest nemen met $7.165.

In de laatste hand lagen er maar liefst 143.329.764 chips in het midden en de Oostenrijker zag zijn {a-Clubs}{4-Diamonds} stand houden tegen de {k-Spades}{q-Clubs} van zijn opponent op {6-Diamonds}{7-Hearts}{8-Diamonds}{j-Hearts}{3-Spades}. De grote vraag is nu natuurlijk; waar ligt de grens van zulke toernooien en wanneer gaat PokerStars een poging wagen om ook dit eigen record weer te verbreken?

Sommige Amerikaanse Full Tilt spelers krijgen weer betaald

In 2011 ging Full Tilt door de Amerikaanse autoriteiten op zwart, een dag die voor altijd bekend zal staan als "Black Friday". Veel spelers uit de Verenigde Staten hebben echter nog steeds hun geld niet terug, en voor hen kwam er deze week goed nieuws. Binnen de komende weken zullen er weer uitbetalingen worden verricht aan een nieuwe groep spelers, zo vertelde directeur van Poker Players Alliance, John Pappas, aan PocketFives.

Zo'n tweeduizend spelers zullen betaald krijgen en het gaat hier om een totale som van ongeveer $5,7 miljoen. "I Just spoke my contact at the Department Of Justice Asset Forfeiture and Money Laundering Section (DOJ AFMLS) and learned that another batch is ready to be issued, but it could still be a few weeks till it hits player bank accounts. This next wave includes roughly 2,000 petitioners totalling $5.7M in funds. These are petitioners with disputed funds, those with missing info, and those who they consider 'new petitioners.'"

Het geld zal binnen 1-2 weken worden verstuurd naar de Garden City Group, het bedrijf dat door de DOJ is aangesteld om de betalingen te verrichten. Zodra het geld bij de GCC binnen is zullen spelers na verschillende tests hun geld ontvangen. Overigens is het nog niet bij iedereen feest, want er zijn nog zo'n 3.800 spelers die nog geen geld zullen ontvangen.

DELEN
  • PokerStars had maandagavond een toernooi met maar liefst 253.698 spelers; het grootste toernooi ooit!

Comments

  • TheGreenKidd TheGreenKidd

    Beste Nederlander in het grootste toernooi ooit gehouden.. die moet in de Nederlandse Poker Hall Of Fame!

    Poker Face

Lees 1 reactie(s) op dit artikel
Wat denk jij?

Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen