Unibet Open Antwerpen 2015: Niels de Wijs smaakmaker tijdens eerste Belgische Unibet Open

Unibet Open Antwerpen 2015: Niels de Wijs smaakmaker tijdens eerste Belgische Unibet Open

De eerste Unibet Open in België ging van start in Antwerpen met Dag 1a van het Main Event. Ondanks de terreurdreiging ging het toernooi dus gewoon van start en in totaal kwamen 125 spelers naar De Shop in de Belgische havenstad voor een potje poker.

Uiteraard waren er heel wat Belgische bekendheden naar Antwerpen gekomen maar lang niet allemaal maakten ze de dag vol. De gebroeders De Meulder verlieten bijvoorbeeld binnen een minuut na elkaar het toernooi en ook Wim Neys zou het einde van de dag niet halen. Neys begon uiterst sterk maar verloor in het laatste level met aas-koning van azen en met negens van koningen en kon richting de rail.

Oanh Bui was al veel vroeger op de dag haar chips verloren. De Nederlandse schone had een flush en Niels de Wijs vertelde haar nog dat hij een hogere flush had. Toch callde ze de allin, om uiteindelijk inderdaad de nuts te zien te krijgen. De Wijs, die zich online voor €4 gekwalificeerd had, herhaalde dat kunstje nog een paar keer op Dag 1a. De eerste paar keer sprak hij de waarheid maar kreeg hij alsnog betaald toen zijn tegenstanders hem niet geloofden. Daarna leek hij even oprecht en foldde zijn tegenstander, maar liet hij een grote bluf zien na de river gecheck-raised te hebben. Een nieuw fenomeen geboren! Hij sloot de dag uiteindelijk af met 84.300.


Niet alleen Niels de Wijs had zijn praatje klaar, ook Bert Geens zorgde weer voor gezelligheid aan tafel op Dag 1

Marion Adriaans, nogal een Nederlandse dame die in actie kwam, zag de hele dag niks werken. Waar Bui vooral veel chips in een hand verloor, daar bloedde Adriaans juist langzaam dood. Uiteindelijk liep ze met koning-tien tegen azen aan. Ook Jasper Wetemans (koning-vrouw tegen achten), Charlotte Van Brabander (boer-acht tegen zessen) en Bastian Hagenbeuk (drieën tegen aas-vrouw) namen vroegtijdig afscheid.

Bekende spelers als Pieter de Korver (72.900), Bart Lybaert (49.200), Bert Geens (150.000) en Hans Sybrandi (141.000) haalden het einde van de dag wel. Matthias De Clercq voert ons lijstje aan na 10 levels spelen met 163.000, Niko Koop doet dat van alle overlevers met maar liefst 385.000.

Vrijdag staat Dag 1b op het programma en dat belooft een stuk drukker te worden dan de 125 spelers die op Dag 1a in actie kwamen. Een heel bataljon aan bekende spelers is al in Antwerpen gesignaleerd, waaronder een groep Belgische spelers die we al een tijdje niet meer live hebben zien spelen. Volg ook morgen de actie van het Unibet Open Main Event op PokerNews.nl!

Comments

  • LPC98 LPC98

    Go Bruut

Lees 1 reactie(s) op dit artikel

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen