Tweet Tweet Bad Beat - Pokerspelers reageren op de PokerStars wijzigingen

Tweet Tweet Bad Beat - Pokerspelers reageren op de PokerStars wijzigingen

We hadden gister in PokerNews Boulevard al aandacht voor het onderwerp, maar vandaag kijken we nog eens naar de reacties van diverse pokerspelers op het nieuws dat PokerStars ingrijpende veranderingen aan het beleid gaat doorvoeren in 2016.

Via pokerforum 2+2 kwamen de aanstaande veranderingen aan het licht. Niet doordat PokerStars een persbericht had uitgegeven, maar doordat de Russische PokerStars website pokerstarsru.com de veranderingen al online had staan terwijl andere PokerStars sites er nog geen melding van maakten. Die pagina is inmiddels verwijderd maar kort daarop kwam PokerStars met een blog waarin de veranderingen bevestigd werden.

Belangrijk daarbij is dat er twee verschillende grote veranderingen gaan plaatsvinden. Het enige dat die twee met elkaar te maken hebben is dat PokerStars van mening is dat ze beiden ten goede komen aan beginnende/recreatieve spelers. Verder is er geen lineair verband tussen deze twee, het is niet alsof de één niet doorgevoerd zou kunnen worden zonder de ander.

 1. PokerStars gaat ingrijpende veranderingen doorvoeren wat betreft VIP-levels. Zo verdwijnt SuperNova Elite, krijgen spelers geen FPP's (StarsCoins) vanaf $5/$10 meer, en meer. Deze wijzigingen gaan 1 januari 2016 van kracht.
 2. Gebruik van third-party software (zoals Holdem Manager en PokerTracker, maar ook seating-scripts) zal aan banden worden gelegd. Deze wijzigingen gaan medio 2016 van start.

Het nieuws werd over het algemeen niet positief ontvangen door de spelers:

PokerStars spreekbuis Daniel Negreanu leek aanvankelijk niet helemaal door te hebben wat er gecommuniceerd was. Hoewel de blog enkel vage termen gebruikte voor het inperken van third party software, was hij onder de indruk dat de aankondiging expliciet over het bannen van scripts en huds ging.

Negreanu's aanvankelijke reactie wekte ergernis bij nog meer mensen. Dani Stern werd er zelfs zo boos van dat hij een uitgebreide post maakte op 2+2 en op twitter meerdere berichten de wereld in stuurde om zijn visie te geven:

Terwijl er door diverse mensen (terecht) op werd gewezen dat de pokermedia niet altijd even onafhankelijke berichtgeving verzorgd, vond Stern naast 2+2 ook een platform in de podcast van Joe Ingram. In de anderhalf uur durende podcast zette hij nogmaals uitgebreid uiteen waarom zijn bloed kookte:

Het benoemen van het probleem was de eerste fase. Sommige mensen dachten meteen in oplossingen:

Daniel Negreanu had al snel door dat hij er aanvankelijk naast zat, en gaf aan er allemaal eens goed naar te gaan kijken. Het zat hem in ieder geval echt niet lekker:

Comments

 • TonySttt TonySttt

  't maakt niet zoveel uit wat ik geloof of niet. Ik bedoel te zeggen dat hij met tig legitieme redenen op de proppen kan komen waarom niet in het openbaar te reageren. Het verbaasde me dat jij daar zo vel tegen van leer ging. Iedereen kent toch het aloude 'wiens brood men eet'. Waarom zou dat voor Lex anders zijn?

 • -ej- -ej-

  TonySttt schreef

  -ej- schreef

  want? Hij heeft op alles en iedereen wat aan te merken en nu is het stil. Ik heb inderdaad niet veel met dat soort mensen maar haten? Nee, kan prive een prima gast zijn.

  Ach ej, niets menselijks is jou vreemd toch? Misschien is ie van mening geweest dat het verstandiger is om z'n kritiek intern aanhangig te maken ipv dingen te roepen voor de bühne.

  haha geloof je dat zelf. Gewoon ja en amen voor dat contract.

 • TonySttt TonySttt

  -ej- schreef

  want? Hij heeft op alles en iedereen wat aan te merken en nu is het stil. Ik heb inderdaad niet veel met dat soort mensen maar haten? Nee, kan prive een prima gast zijn.

  Ach ej, niets menselijks is jou vreemd toch? Misschien is ie van mening geweest dat het verstandiger is om z'n kritiek intern aanhangig te maken ipv dingen te roepen voor de bühne.

Lees 23 reactie(s) op dit artikel

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen

AANBEVOLEN

Volg de discussie over deze materie op het PokerNews forum Volg de discussie over deze materie op het PokerNews forum