Unibet Open Antwerpen 2015: Mateusz Moolhuizen vergaart grote stack op Dag 1b

Unibet Open Antwerpen 2015: Mateusz Moolhuizen vergaart grote stack op Dag 1b

Dag 1b van het Unibet Open Antwerpen Main Event trok in totaal 196 spelers naar de Belgische havenstad. Samen met de 125 van Dag 1a bracht dat het totaal op 321 deelnemers. De eerste prijs is daarmee op €71.260 uitgekomen, toch niet gek voor drie dagen pokeren.

Van heinde en ver kwamen spelers naar Antwerpen, maar de meeste kwamen toch wel uit Nederland en België. Achter de naam van Kevin Vandersmissen wapperde ook een Belgische vlag maar hij was toch echt uit Mexico over komen vliegen voor het toernooi. Hij had zich vergist in de dag en was een dag te laat, maar uiteindelijk was hij ruim op tijd voor het toernooi. Lang zou hij echter niet in het Main Event zitten want al in het derde level kon hij de rail opzoeken. Davy de Cooman check-callde twee straten met een dubbele gutshot en riverde een straat. Vandersmissen raisede De Cooman's kleine donkbet en callde ook de driebet shove die volgde met zijn twee paar en kon dus al vroeg richting de rail.

Niet alleen Vandersmissen moest al gauw het toernooi aanschouwen vanaf de zijlijn, ook November Niner Pierre Neuville moest een passieve rol aannemen na enkele uren spelen. Neuville kreeg het er een stuk beter in dan zijn jonge collega toen hij met pocket azen van aas-koning verloor. Krisztian Arvai riverde een flush en Neuville kon inpakken. Dat hij het kunstje nog niet helemaal verleerd was liet hij later op de dag zien toen hij zich kwalificeerde voor de High Roller in de live satellite.

Ook Hugo Borst haalde het einde van de dag niet. Na een hele drukke periode zag hij uit na 10 uur "ontspanningstherapie" aan de pokertafel. Hij maakte de 10 levels uiteindelijk niet vol, hij sneuvelde voor de dinnerbreak toen hij helemaal afgezakt was naar vier big blinds. Zijn laatste chips werden in beslag genomen door Johan Verhagen die sterk begon en de hele dag ruim boven gemiddeld bleef spelen.

Marcel Lüske was hier in Antwerpen weer geheel in zijn element. Zijn omgekeerde zonnebril had hij thuisgelaten maar verder was de legende in volle glorie aanwezig. Keurig in pak praatte hij de gehele dag door met iedereen aan tafel. Het was gezellig, en bovendien een vruchtbare dag want hij sloot af met 101.000.

Mateusz Moolhuizen deed het van het Nederlands contingent nog het beste. Hij sloot de dag af met 274.900 na onder andere een flush te maken tegen koningen en met koningen van tienen te winnen.

David Janssen (202.400), Tobias Peters (147.600) en Dennis Kleinleugemors (143.000) deden het ook lang niet slecht. Tamaico Boers (22.400), Pascal Vos (27.400) en Raoul Refos (40.000) hebben morgen meer werk aan de winkel als om 12:00 het toernooi vervolgt met blinden 1.200/2.400.

Morgen wordt er gespeeld naar het geld (36 spelers komen in het geld) en daarna wordt er getracht de finaletafel te bereiken. PokerNews.nl is weer present als er precies 100 spelers beginnen aan Dag 2.


Marcel Lüske

Comments

 • Ajax4Life222 Ajax4Life222

  Webjoker schreef

  Popie schreef

  Niet alleen Vandersmissen moest al gouw het toernooi.

  Frank toch, gouw? Foei!

  Oeps foutje, ik bedoelde Gouw (Midden-Aarde).

  ROFL

 • MaximNL MaximNL

  Webjoker schreef

  Popie schreef

  Niet alleen Vandersmissen moest al gouw het toernooi.

  Frank toch, gouw? Foei!

  Oeps foutje, ik bedoelde Gouw (Midden-Aarde).

  Je edit is niet helemaal goed gegaan.

 • Webjoker Webjoker

  Popie schreef

  Niet alleen Vandersmissen moest al gouw het toernooi.

  Frank toch, gouw? Foei!

  Oeps foutje, ik bedoelde Gouw (Midden-Aarde).

Lees 4 reactie(s) op dit artikel

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen