Merci Pierre! Reisverslag van een trip naar Las Vegas om nooit te vergeten (deel 1)

Merci Pierre! Reisverslag van een trip naar de November Nine om nooit te vergeten (deel 1)

Van 5 november tot en met 12 november was ik in Las Vegas om daar aanwezig te zijn bij de finaletafel van het World Series of Poker Main Event. Mijn doel was om Pierre Neuville een hart onder de riem te steken terwijl hij kaartte voor miljoenen, en daarnaast de stad en omgeving van Las Vegas te tonen aan mijn oom en zusje die voor het eerst "Sin City" bezochten.

De WSOP in Las Vegas en EPT Barcelona

Zoals je in mijn uitgebreide reisverslag al kon lezen, had ik er afgelopen zomer toch wel ernstig rekening mee gehouden dat ik aan het einde van de World Series of Poker nog een dag of wat vrij zou hebben. Ik diende te reporten vanaf het Main Event zolang er Nederlanders of Vlamingen inzaten, en dat bleek uiteindelijk tot aan het bittere einde. De afgelopen twee jaar had weliswaar hetzelfde plaats gevonden met Michiel Brummelhuis en Jorryt van Hoof die de finaletafel haalden, maar dat zou toch zeker niet drie keer op rij gebeuren?

Wel dus, en het was niemand minder dan Pierre Neuville die mij tot het einde bezighield. Nota bene niet eens een Vlaming. Ik kan met de hand op mijn hart zeggen dat ik dat geen moment spijtig vond. Toen 's avonds laat de finaletafel bereikt werd, deed ik een laatste interview met Neuville en in zijn eerste zin, terwijl de internationale pers meeluisterde, bedankte hij mij voor mijn steun. Hoewel ik dat wat te veel eer vond voor mijn enthousiasme aan de rail, stond ik te glunderen en glimlachte ik van oor tot oor.

Merci Pierre! Reisverslag van een trip naar Las Vegas om nooit te vergeten (deel 1) 101
Ik interview Pierre Neuville na het behalen van de November Nine (foto: Steven Bensimon)

Nadat alle chips waren ingepakt verdween Neuville achter de coulissen, op weg naar de kamer waar de financiën geregeld werden voor het behalen van de November Nine. Ik raakte Neuville uit het oog en vertrouwde erop hem spoedig alweer tegen te komen ergens op een pokertoernooi in de wereld.

Ik slenterde vermoeid naar mijn hotelkamer toe, om vervolgens 3 uur later weer op te staan om te beginnen aan mijn rondreis door Amerika met mijn vriendin. Na al prachtige dingen gezien te hebben, kwamen we aan in Los Angeles. We checkten in in ons hostel en op de kamer maakte ik even snel verbinding met de wifi om mijn mail te checken, voor we zouden gaan eten bij een vooraf gereserveerd restaurant. Naast heel veel mailtjes zat er ook een Facebook-bericht tussen van Pierre.

Pierre bood me in het bericht aan om mijn vlucht naar Vegas te betalen in november, een suite in het Rio, en wat zakgeld zodat ik zonder zorgen aanwezig kon zijn bij zijn November Nine!

Mijn mond viel bijna letterlijk open van verbazing. Nou heb ik al weleens eerder in mijn leven een fooi gekregen, maar dit was toch wel van een andere orde. Ik stond perplex, iets dat ook mijn vriendin niet ontging.

In Barcelona voor de EPT aangekomen liep ik Pierre tegen het lijf. Hij stond op van tafel en schudde me de hand, met daarin verstopt de beloofde vroege kerstbonus. Andermaal stond ik verbijsterd.

Mijn oom van 77

Mijn oom is 77 jaar oud en wil eigenlijk al zijn hele leven naar Amerika. Naast het feit dat hij niet al te dol is op vliegen is vooral mijn tante geen groot fan van het land. Wat ooit voor mijn oom een droom was, werd met de jaren grijzer en minder realistisch. Alleen op vakantie zat er niet in, en mijn tante leek absoluut geen interesse te hebben in een reis naar de States. Dan liever wandelen in Frankrijk, en op wintersport in Oostenrijk.

Als mijn oom de afgelopen jaren op verjaardagen wel eens hintte naar het avontuur naar Amerika waar hij van droomde, antwoordde ik steevast dat hij maar eens langs moest komen als ik in Vegas was. Echt realistisch was dat echter niet moet ik bekennen. Het is immers snikheet in de zomer in Vegas (niet al te handig voor mijn oom op leeftijd), en daarnaast moet ik altijd bijna fulltime werken als ik in Vegas ben. En als je Vegas niet kent, dan is het verre van de ideale vakantiebestemming.

Merci Pierre! Reisverslag van een trip naar Las Vegas om nooit te vergeten (deel 1) 102
Samen met mijn zusje en oom in het vliegtuig.

Aan precies zo'n gesprekje dacht ik toen ik in het vliegtuig terug uit Barcelona zat. Niet alleen had ik geld gekregen, ook had Pierre toegezegd mijn suite te betalen. Daarnaast zou de temperatuur een stuk aangenamer zijn, en hoefde ik maximaal drie avonden te werken! En dan waren de vliegtickets naar Vegas ook nog maar eens €540.

Ik stuurde mijn oom een mail met daarin de vraag of hij interesse had om mee te gaan. Eerlijk gezegd had ik verwacht dat hij een beetje terug zou krabbelen. De lange vliegreis bleef immers bestaan en op zijn leeftijd is het gemakkelijker rustig aan te doen dan op avontuur te gaan. Een half uur later belde hij me op met de vraag wat ik van hem nodig had qua details van zijn paspoort. Hij kon niet wachten om te boeken! Een week of wat later besloot mijn zusje ook mee te gaan en dus staat een reis met zijn drieën op het programma. Als ik Pierre laat weten dat mijn oom van 77 en zusje meegaan, biedt hij meteen aan een tweede kamer te regelen.

De dag van vertrek (5 november) kwam dichter en dichterbij, en mijn oom had meer en meer vragen. Nog nooit eerder zou hij zo ver van huis zijn, nog nooit eerder zou hij zo lang in een vliegtuig gaan zitten. Ik ging langs om te eten en alle onduidelijkheid weg te nemen. Hij had al een boekje over Vegas en de omgeving gekocht, mijn tante had alles wat Sin City noemde de afgelopen weken uit de krant geknipt. Een lange lijst met vragen lag op tafel. Vragen als 'Mag ik mijn tablet mee in het vliegtuig' tot 'Kan ik daar pinnen met mijn pinpas' kwamen voorbij.

Op 5 november spraken we af bij de incheckbalie. Zenuwachtig schuifelde mijn oom heen en weer terwijl ik het inchecken regelde en onze koffers overhandigde aan de grondstewardess. Mijn tante was zo mogelijk nog zenuwachtiger. Mijn zusje, wel al eens in New York geweest maar nog nooit op een andere plek in Amerika, was alleen maar enthousiast.

Merci Pierre!

Volgende week schrijf ik over het verloop van de vliegreis, mijn verblijf in Vegas, het railen van de finaletafel, en onze toeristische activiteiten. Maar nu al wil ik Pierre Neuville nogmaals bedanken voor een van de mooiste cadeaus die ik ooit heb gekregen. Door zijn (bijna gouden)handdruk heb ik een fantastische trip met mijn oom en zusje meegemaakt die we alle drie nooit meer zullen vergeten.DELEN
 • Lees het reisverslag van Frank Op de Woerd in Las Vegas voor de November Nine (deel 1)

Comments

 • elroyce elroyce

  Baas Pierre. Thumbs Up

 • Webjoker Webjoker

  goedhandje schreef

  wat een baas

  benieuwd naar het vervolg

  Dinsdag het vervolg.

 • goedhandje goedhandje

  wat een baas

  benieuwd naar het vervolg

Lees 38 reactie(s) op dit artikel

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen