Terugblik op 2015 - Wat gebeurde er in de maand januari?

Terugblik op 2015 - Wat gebeurde er in de maand januari?

Het prachtige jaar 2015 zit er inmiddels bijna op en we maken ons op voor een belangrijk jaar voor het poker in Nederland. Voor het zover is gaan we bij PokerNews.nl eerst nog eens even terugkijken op de afgelopen twaalf maanden. Er gebeurde weer een hoop in het jaar 2015, maar natuurlijk kun je je niet alles meer herinneren. De komende dagen zetten we alle hoogte- en dieptepunten, opvallende zaken, gigantische weddenschappen én de belangrijkste toernooiresultaten nog een keer op een rijtje. Vandaag trappen we af met de maand januari!

PokerStars draait beslissing over hogere rake terug

Eind oktober van het vorig jaar kondigde 's werelds grootste online poker room PokerStars aan dat de rake per 1 januari verhoogd zou gaan worden. De spelers waren woedend, mede doordat er in dezelfde periode andere wijzigingen werden gedaan die ook in het nadeel waren van de spelers. Veel bekende namen uitten hun kritiek op het beleid van PokerStars sinds de overname van Amaya Gaming en schijnbaar heeft men geluisterd.

Vandaag heeft Eric Hollreiser, Head of Corporate Communications for PokerStars and Amaya Inc., namelijk naar buiten gebracht dat het verhogen van de rake niet door zal gaan. In het nieuwsbericht dat vandaag werd gepubliceerd lezen we het volgende:

On November 3, PokerStars increased cash game rake and tournament fees in various games; we also planned to implement several additional increases on January 1. After additional analysis and consideration, we have now returned the rake to pre-November 3 levels in most instances and have cancelled the planned additional increases. Spin & Go tournament fees and payout changes implemented on November 3 will remain in place.

Toch zal er de komende tijd wel wat veranderen voor spelers uit verschillende landen, iets wat voornamelijk voort komt uit belastingverplichtingen:

As you're likely aware, more countries are introducing taxation, increasing the impact on our business and the poker economy at large. We will continue to use a combination of rake increases and VIP Club reward reductions to address the increased taxation, but these changes will be made consistent with our past practice of sharing up to 50% of taxation with players.

For instance, within a few months we will reduce the VPP multipliers for some countries that are subject to gaming duty or VAT but that do not have their own software clients. We will deploy the change as soon as we are technically able, likely within the next two months. We are also developing the ability to charge different rake/fees for different players within shared liquidity.

Met de aanstaande legalisatie van online poker in Nederland gaan we er vanuit dat Hollreiser ook doelt op de Nederlandse spelers, maar dat zal ongetwijfeld naar buiten worden gebracht zodra dat allemaal rond is. Het volledige nieuwsbericht "2015 Rake Rollback" kun je hier lezen.

2015 PCA $100.000 High Roller - Steve O'Dwyer wint voor $1.872.580!

Steve O'Dwyer sloot het jaar 2014 af met een overwinning in de 2014 Asia Championship of Poker Super High Roller en het eerste wat hij in 2015 heeft gedaan is een Super High Roller op zijn naam schrijven. De Ierse high roller heeft afgelopen nacht namelijk de 2015 PokerStars Caribbean Adventure $100,000 Super High Roller gewonnen voor maar liefst $1.872.580 door in de beslissende heads-up Roger Sippl te verslaan.

Andrew Robl was de eerste speler die het strijdtoneel moest verlaten, doordat zijn {q-Hearts}{j-Hearts} geen stand hield tegen de {k-Clubs}{j-Clubs} van Bryn Kenney toen het er op {q-Clubs}{7-Clubs}{3-Diamonds}{5-Hearts} in ging. De {6-Clubs} op de river gaf Kenney zijn benodigde flush en Robl moest genoegen nemen met plaats zeven voor $313.700. Shortstack Sam Greenwood volgde al snel toen hij all-in ging met pocket zessen, die niet waren opgewassen tegen de pocket negens van Christoph Vogelsang.

Ondanks het uitschakelen van Greenwood verliep de finaletafel niet erg succesvol voor de Duitser, want hij werd kort daarna uitgeschakeld op plaats vijf. Zijn pocket tienen leken stand te houden tegen de aas-vrouw van Roger Sippl, maar de vrouw op de river gaf laatstgenoemde alsnog de beste hand. Voormalig chipleader Sorel Mizzi zou het uiteindelijk ook niet redden. Hij was inmiddels al short geraakt en ging eruit met een coinflip tegen Bryn Kenney; pocket tweeën tegen aas-boer.

Bryn Kenney was hierna zelf de meest ongelukkige in een coinflip tegen Steve O'Dwyer:

Roger Sippl made it 300,000 to go from the button and Bryn Kenney three-bet all in for 3.32 million from the small blind. Steve O'Dwyer was in the big blind and he moved all in over the top. Sippl quickly folded and the cards were turned up with Kenney's tournament life at risk.

O'Dwyer: {10-Diamonds}{10-Clubs}
Kenney: {k-Spades}{q-Spades}

The flop came down {4-Hearts}{2-Diamonds}{7-Hearts}, failing to help improve Kenney's hand. The {a-Spades} hit fourth street, meaning Kenney had six outs heading to the river. Unfortunately for Kenney, the {a-Hearts} finished the board and he was eliminated in third place. Kenney will take home $873,880 in prize money. O'Dwyer, on the other hand, holds a massive chip lead going into heads up play.

O'Dwyer mocht de heads-up beginnen met een 2,5:1-chiplead en deze gaf hij niet meer uit handen. Hij bleef gedurende de tweestrijd punten verzamelen en uiteindelijk maakte een prachtige call een einde aan het toernooi:

With the blinds at 80,000/160,000/20,000, Sippl opened his button to 450,000 with the {j-Spades}{10-Diamonds} and was called by O'Dwyer's {a-Hearts}{10-Clubs}. The flop came down {q-Hearts}{8-Diamonds}{8-Clubs}, and O'Dwyer check-called a continuation bet of 750,000. Both players checked the {2-Spades} on fourth street, allowing the {3-Spades} to complete the board on the river. O'Dwyer tapped the table for a third time and Sippl instantly moved all in for his last 2,995,000. This bet sent O'Dwyer into the tank for roughly four minutes while he pondered calling with merely ace high. In the end, O'Dwyer announced a call and Sippl was eliminated as the runner-up. He collected $1,344,420 for his impressive finish.

Na afloop van het toernooi spraken onze collega's van PokerNews.com met de winnaar:

De uitslag:

PlaatsSpelerPrijs
1Steve O'Dwyer$1.872.580
2Roger Sippl$1.344.420
3Bryn Kenney$873.880
4Sorel Mizzi$659.400
5Christoph Vogelsang$512.160
6Sam Greenwood$396.920
7Andrew Robl$313.700
8Scott Seiver$243.820

Rus "sss66666" wint $1.000.000 Spin & Go

Gedurende de hele maand december hield PokerStars een speciale $1 Million Spin & Go-promotie, maar nadat hij geen één keer viel is de actie ook in de maand januari nog in volle gang. Maandagmiddag was het eindelijk zover, toen drie intens gelukkige spelers konden zien dat zij de "uitverkorenen" waren die mochten strijden om een fantastische hoofdprijs van $1.000.000!

Samen met de Belg (!) "geldduvel" en de Bulgaar "Nonko999" was de Rus "sss66666" al verzekerd van minimaal een ton, want dat was het prachtige bedrag dat de nummer twee en drie wonnen. Een zenuwslopende Sit 'n Go volgde, waarbij de Bulgaar als eerste werd uitgeschakeld op plaats drie. De beslissende heads-up ging hierdoor tussen de Belg "geldduvel" en de Rus "sss66666", waarbij laatstgenoemde helaas aan het langste eind trok. Hij had hierdoor binnen 13 minuten en 26 seconden zijn $5 omgezet in een gigantische geldprijs van $1.000.000.

Terugblik op 2015 - Wat gebeurde er in de maand januari? 101

Dat is niets nieuws voor de Russische enclave, want tijdens het 2012 WCOOP Main Event behaalde de Rus Marat ‘maratik’ Sharafutdinov de overwinning voor meer dan één miljoen dollar na zijn wereldbekende uitspraak "I wont million". Hij had zich gekwalificeerd voor het toernooi voor slechts 40 Frequent Player Points en was aan het einde van de dag ook miljonair.

Kevin Schulz wint 2015 PokerStars Caribbean Adventure Main Event voor $1.491.580!

Vorig jaar duurde het op de laatste en beslissende dag maar liefst zestien uur om tot een winnaar te komen, mede door een lange heads-up tussen winnaar Dominik Panka en runner-up Mike McDonald. In 2015 is het allemaal net iets sneller gegaan want binnen zes uur werd er een winnaar gekroond. De Amerikaan Kevin Schulz schreef het toernooi uiteindelijk op zijn naam voor $1.491.580 door in de beslissende tweestrijd van Diego Ventura te winnen.

Na vijf handen lag de stack van Rami Boukai al in het midden met {3-Clubs}{3-Spades} tegen Hambitzer's {a-Clubs}{q-Spades}, maar het board {a-Hearts}{7-Hearts}{6-Spades}{5-Spades}{6-Clubs} zorgde direct voor zijn uitschakeling op plaats zes voor $285.740. Vanaf de laatste vijf wisselde de chipleader meerdere malen tussen Hambitzer, Schulz en Kornuth. Schulz nam echter definitief de touwtjes in handen toen hij Juan Martin Pastor uitschakelde op de vijfde plaats met {a-Hearts}{a-Diamonds} tegen {a-Clubs}{k-Diamonds}.

Bij de laatste vier dubbelde Ventura tegen Kornuth, waarna laatstgenoemde zelf weer keer twee ging tegen de Duitser Hambitzer:

Hand #78: Kornuth jammed 1.7 million in the small blind with {a-Diamonds}{7-Hearts} and was called by Hambitzer's {k-Clubs}{j-Spades}. The {k-Hearts}{7-Spades}{10-Clubs} flop left Kornuth wanting, and he got out of his seat. The {5-Spades} turn was a brick, and Kornuth needed an ace or seven. He got one on the {7-Diamonds} river.

De Duitser kon zich niet meer herstellen van deze hand en werd op onfortuinlijke wijze naar de rail gestuurd. Zijn aas-vrouw bleef niet staan tegen de vrouw-negen van Schulz die zowel op de flop als turn een negen wist te hitten. Het zat de Amerikaan op dat moment zeker niet tegen en dat bleek ook wel toen Kornuth zijn chips er met {a-Diamonds}{8-Diamonds} tegen {a-Hearts}{4-Spades} in had liggen. Tot de river ging alles goed voor Kornuth, maar de laatste kaart deed hem alsnog de das om: {a-Spades}{j-Diamonds}{5-Clubs}{3-Hearts}{2-Spades}.

Met een enorme chiplead mocht Schulz beginnen aan de heads-up tegen een dolgelukkige Ventura, maar kon niet voorkomen dat zijn tegenstander dubbelde met aas-negen tegen pocket drieën. Een mooie call met toppair maakte echter alsnog een einde aan de heads-up:

Hand #143: Schulz completed from the button with {k-Hearts}{3-Diamonds} and Ventura checked his option with {10-Diamonds}{4-Diamonds}. The flop came {q-Spades}{6-Diamonds}{4-Hearts} and Ventura check-called a 365,000 bet from Schulz.

The turn was the {k-Clubs} and Ventura checked to Schulz who bet 775,000. Ventura called. The river was the {6-Clubs} and Ventura checked to Schulz who made it 900,000 to go. Ventura moved all in for 3,105,000 total.

Schulz took two sips of his water and asked the dealer how much more it was. He spent another minute before quietly announcing a call. Ventura stood, knowing his four was probably no good and those fears were confirmed when Schulz tabled his hand. Schulz's rail mobbed him after making the great call that resulted in him becoming the winner of the 2015 PCA Main Event. Diego Ventura was eliminated in second place, a great finish for the young Peruvian.

Onze collega's van PokerNews.com spraken na afloop met Kevin Schulz, de gelukkige winnaar van bijna $1,5 miljoen:

De uitslag:

PlaatsSpelerPrijs
1Kevin Schulz$1.491.580
2Diego Ventura$907.080
3Chance Kornuth$641.140
4Niklas Hambitzer$482.820
5Juan Martin Pastor$380.720
6Rami Boukai$285.740
7Pratyush Buddiga$203.420
8Dylan Linde$140.900

Ilkin Garibli wint 2015 PokerStars Caribbean Adventure High Roller voor $1.105.040!

De 2015 PokerStars Caribbean Adventure is afgelopen nacht tot een einde gekomen, nadat de beslissing was gevallen in de $25.000 High Roller. Ondanks een deal voorafgaand aan de heads-up tussen Ilkin Garibli en Joe Kuether volgde er een lange strijd om de eer, de trofee en het SLYDE-horloge. Uiteindelijk was debutant Garibli de sterkste en hij verzekerde zich van $1.105.040!

In de eerste twee uur werd er geen enkele speler uitgeschakeld en uiteindelijk was het Bryn Kenney die als eerste naar de rail moest vertrekken. Hij verloor de cruciale coinflip met {a-Diamonds}{j-Spades} tegen {8-Hearts}{8-Spades} van Joe Kuether doordat er op de flop zowel een aas als acht tevoorschijn kwam. De Duitser Dominik Nitsche werd ook voor de officiële finaletafel uitgeschakeld, hij zag zijn {a-Spades}{q-Spades} gekraakt worden door de aas-boer van Garibli.

Lee Markholt leek op de bubble van de officiële finaletafel te dubbelen met pocket koningen tegen de pocket negens van Scott Seiver, maar hij zag zijn hand gekraakt worden op {9-Diamonds}{6-Clubs}{3-Clubs}{4-Spades}{7-Diamonds}. Voordat dit allemaal gebeurde had overigens Dan Heimiller veel chips ingeleverd, wat uiteindelijk resulteerde in een uitschakeling op plaats acht. In zijn laatste hand was Heimiller wel ongelukkig; zijn pocket koningen bleven niet staan tegen aas-acht van Faraz Jaka.

Jaka zat kort hierna zelf aan de verkeerde kant van de 'bad beat' toen zijn pocket vrouwen verloren van de aas-vrouw van Jean-Pascal Savard. Daarna ging hij met drie big blinds nog keer drie, maar hij kon geen comeback realiseren. Door zijn vroegtijdige uitschakeling was Jaka wel op tijd bij de huldiging van zijn kamergenoot Kevin Schulz die het Main Event op zijn naam schreef.

Na de dinnerbreak werd Nick Petrangelo uitgeschakeld op plaats zes, waarna Scott Seiver op zeer vervelende wijze al zijn chips verloor:

On a flop of {3-Diamonds}{7-Clubs}{8-Diamonds}, Seiver flopped middle set with {7-Diamonds}{7-Spades} against Garibli. Seiver check-raised all in on the flop and Garibli called, tabling {10-Diamonds}{10-Clubs} in the process. Seiver looked primed to score a key double up here, but a turn and river of {a-Diamonds} and the {k-Diamonds} gave Garibli a higher diamond flush to eliminate Seiver in fifth place for $398,340.

Jean-Pascal Savard eindigde vervolgens op de vierde plaat voor $508.080, een bedrag dat acht keer zo hoog is als zijn totale winnings voor dit toernooi. Niet veel later werd de heads-up bereikt toen Oleksii Khoroshenin met de beste hand onderuit ging:

Oleksii Khoroshenin raised to 250,000 from the button and it folded to Joe Kuether in the big blind. Kuether three-bet all in for 2.21 million and Khoroshenin called for his own tournament life of about 1.78 million.

Khoroshenin: {a-Hearts}{q-Spades}
Kuether: {a-Diamonds}{7-Hearts}

Khoroshenin was in a dominating position and looked poised to double heading to the community cards. The flop came down {9-Clubs}{8-Clubs}{6-Hearts}, however, giving Kuether a lot of hope with an open-ended straight draw. The {3-Diamonds} on the turn did nothing to help Kuether, but he drilled the winning straight on the river with the {10-Spades}. A distraught Khoroshenin took a quick leave from the tournament area while Kuether stacked his new chips.

Bij aanvang van de heads-up werd een deal gemaakt tussen Joe Kuether en Ilkin Garibli, waarbij ze zich verzekerden van respectievelijk $1.050.000 en $1.105.040. De twee zouden eerst all-in blijven gaan tot een winnaar, maar uiteindelijk besloten ze alsnog serieus te strijden om de eer en de trofee. Daardoor viel na ruim twee en een half uur pas de beslissing, toen Garibli met {k-Diamonds}{8-Spades} wist te winnen tegen {j-Spades}{j-Clubs} op {7-Hearts}{k-Hearts}{4-Spades}{a-Spades}{3-Hearts}.

De uitslag:

PlaatsSpelerPrijs
1Ilkin Garibli$1.105.040
2Joe Kuether$1.050.000
3Oleksii Khoroshenin$629.460
4Jean-Pascal Savard$508.080
5Scott Seiver$398.340
6Nick Petrangelo$301.500
7Faraz Jaka$221.440
8Dan Heimiller$162.700

Nederlander "CONCRETE1990" won $72.453,08 in Super Tuesday

Door de ontknoping bij de 2015 PokerStars Caribbean Adventure was het ons een beetje ontgaan dat woensdagochtend één van onze landgenoten zeer succesvol was geweest op de virtuele tafels. De Nederlander "CONCRETE1990" wist zich namelijk te verzekeren van ruim zeventigduizend dollar door als runner-up te eindigen in de $1.050 Super Tuesday op PokerStars!

De Nederlander had bij aanvang van de finaletafel niet de beste uitgangspositie, want als zevende in chips begon hij de jacht op de hoofdprijs van $101.080:

Seat 1CONCRETE1990175.750
Seat 2SHIPP ITT178.769
Seat 3Stella948506.237
Seat 4_JMCD_89165.169
Seat 5Artem205322.964
Seat 6prebz295.065
Seat 7XingsMaster373.579
Seat 8Michael "moneyinbag" Aron77.467
Seat 9Seth "SFisch4" Fischer565.000

"CONCRETE1990" ging de finaletafel echter voortvarend van start, want met {a-Clubs}{j-Hearts} wist hij te winnen van de {k-Spades}{4-Spades} van "moneybag" op {9-Clubs}{10-Clubs}{q-Spades}{3-Spades}{6-Clubs}. Hierdoor moest "moneybag" als negende ($8.831,20) het strijdtoneel verlaten, terwijl de Nederlander een belangrijke pot won. "XingsMaster" nam hierna de touwtjes in handen door te dubbelen tegen Seth Fischer en vervolgens "Stella948" uit te schakelen met aas-koning tegen pocket koningen.

Onze landgenoot dubbelde hierna tegen de chiplader met aas-vrouw tegen pocket negens, waarna "_JMCD_89" als zevende naar de rail vertrok voor $17.290. "SHIPP ITT" zag hierna zijn azen gekraakt worden door pocket vrouwen en zijn laatste drie big blinds leverde hij in bij "CONCRETE1990"met vrouw-vier tegen aas-vier. Nadat ook "Artem2005" het toernooi had moeten verlaten besloten de laatste vier spelers een deal maakten.

De Nederlander verzekerde zich hierdoor al van $72.453,08 met nog achtduizend dollar in het midden voor de uiteindelijke winnaar. Zijn uitgangspositie op de eerste prijs werd een stuk beter toen hij "prebz" uitschakelde en uiteindelijk kwam hij heads-up tegen "XingsMaster" met 1,1 miljoen tegen 1,4 miljoen. Na een behoorlijke rollercoaster tijdens de heads-up ging hij in de laatste hand ten onder met {4-Spades}{3-Spades} tegen {k-Diamonds}{5-Spades} op een {6-Spades}{2-Diamonds}{3-Hearts}{4-Diamonds}{10-Hearts}-board.

De Duitser "XingsMaster" pakte door zijn overwinning $8.000 extra, waarmee zijn totale prijzengeld uitkwam op $77.846,63. De Nederlandse runner-up kon echter zeer tevreden terugkijken op dit toernooi met een geldprijs van maar liefst $72.453,08!

De uitslag:

plaatsspelerlandprijs
1XingsMasterDuitsland$77.846,63
2CONCRETE1990Nederland$72.453,08
3Seth "SFisch04" FischerCanada$65.848,32
4prebzNoorwegen$55.437,97
5Artem2005Oekraïne$29.260
6SHIPP ITTCanada$22.610
7_JMCD_89Groot-Brittannië$17.290
8Stella948Australië$11.970
9Michael "moneyinbag" AronMexico$8.831,20

"Elmagico19A1" wint Warm-Up

Sunday Warm-Up

Datum:18 januari
Tijdstip:17:00
Buy-in:$215
Gegarandeerd:$500.000
Deelnemers:3.077
Prijzenpot:$615.400
ITM:450
Oorspronkelijke eerste prijs:$96.618,92

Een week geleden wist onze landgenoot "antifulltilt" de Sunday Warm-Up te choppen voor een prachtig geldbedrag. Deze week kwamen er 3.077 spelers op het toernooi af en na vele uren spelen mochten we nog steeds hopen op een nieuw succes toen "Elmagico19A1" als vijfde in chips de finaletafel haalde:

Terugblik op 2015 - Wat gebeurde er in de maand januari? 102

De Roemeen "politm69" eindigde vrij snel op plaats negen, waarna onze landgenoot verantwoordelijk was voor de exit van Steve "Illini213" Barshak op de achtste plaats. Zijn aas-vrouw bleef keurig staan tegen aas-zeven om kort daarna ook "r shetty" uit te schakelen op de zevende plaats voor $13.846,50. Nadat ook "Doctor2D" en "utvekklo2" naar de rail waren gestuurd werd er kort gesproken over een deal, maar de laatste vier kwamen er niet uit.

Dat bleek erg gunstig uit te vallen voor de Nederlander die "SHIPP ITT" uitschakelde met {a-Spades}{q-Clubs} tegen {j-Hearts}{j-Clubs}. Doordat "jambeyang" hierna afrekende met "kya0209" mocht "Elmagico19A1" heads-up spelen tegen de Brit. Dit gebeurde pas nadat de twee een mooie deal hadden gemaakt; $80.892,39 voor de Nederlander en $77.728,33 voor de Brit met nog $10.000 in het midden.

Binnen de kortste keren wist de Nederlander het toernooi in zijn voordeel te beslissen toen het op een {7-Hearts}{5-Spades}{9-Spades}-flop all-in ging met {8-}{x-} tegen {k-Hearts}{9-Clubs}. De turn {6-Clubs} gaf onze landgenoot een straat en de overwinning voor $90.892,39!

positiegebruikersnaamlandprijs
1Elmagico19A1Nederland$90.892,39
2jambeyangGroot-Brittannië$77.728,33
3kya0209Taiwan$51.078,20
4SHIPP ITTCanada$35.385,50
5utvekklo2Zweden$26.345,27
6Doctor2DDenemarken$20.000,50
7r shettyIndia$13.846,50
8Steve "Illini213" BarshakCosta Rica$7.692,50
9politm69Roemenië$4.923,20

Ruben van der Venne wint in Utrecht

Ruben van der Venne won gisteravond het Main Event van de Utrecht Poker Series voor €57.000 nadat hij three-way een deal smeedde met Mark Bonaerts en Menno Mensonides.

Volgens de live-reporters van PokerCity was het het op één na grootste toernooi ooit in Nederland. De mogelijkheid tot re-enteren op Dag 1b als je Dag 1a je chips verloren had, zal bijgedragen hebben aan dit hoge deelnemersaantal. In totaal werd er 420 keer een startstack uitgereikt in dit €770 Main Event, alleen het MCOP Main Event van 2007 was groter met 428 spelers. De prijzenpot kwam in Utrecht uit op €283.590.

Van der Venne begon als chipleader aan de 10-handed finaletafel. Dutch Open winnaar Stieven Razab-Sekh begon als een van de shortste en moest uiteindelijk als eerste vertrekken. Hij kreeg het er voor de flop in met aas-acht en leek te gaan dubbelen door de pocket drieën van Ruben Van der Venne nadat de flop een aas liet zien. De drie op de river gooide echter roet in het eten en Razab-Sekh moest genoegen nemen met de €4.253,85 die hij kreeg voor zijn tiende plaats.

Hoewel Van der Venne dus de eerste bust-out voor zijn rekening had genomen, was hij even later toch een van de shortere stacks toen hij twee spelers dubbelde. Eerst dubbelde hij met aas-koning Jasper de Vries die vrouw-acht had, daarna had hij weer aas-koning en dubbelde hij C. Kok die azen kon laten zien.

Michael Boensma was de volgende speler die het veld moest ruimen. Eenmaal short had hij geen geluk met koning-drie tegen Mark Bongaerts' vrouw-vier. Robert Auer ging niet veel later onderuit toen hij met aas-negen tegen De Vries zijn pocket negens aanliep. Daarna ging Johan van der Hoek richting de rail nadat een creatieve preflop limp-shove play met tien-negen niet correct uitpakte. Jasper, die in de voorgaande hand de button nog gelimpt had, ging daarna op weg naar de kassa. Hij haalde €13.328,73 op toen hij met aas-zeven niet kon winnen van de aas-boer van de herstellende Van der Venne.

Fatih Aydin kreeg vervolgens €16.164,63 voor zijn vijfde plaats toen hij met twee-paar tegen een hogere twee-paar aanliep. C. Kwok shovede daarna met vrouw-negen over Van der Venne heen die callde met koning-boer. Van der Venne hitte twee boeren en een koning en liet Kwok zo achter met en cheque van €19.284,12 en het toernooi was three-handed.

De drie overgebleven spelers besloten een deal te maken. Alle drie pakten ze ongeveer €41.000 met nog plus minus €16.000 voor de winnaar en €5.500 voor de runner-up in het midden. Menno Mensonides kreeg geen van beide extra's toen hij met boeren van de aas-tien van Van der Venne verloor. Heads-up schommelde de chiplead nog wat, maar uiteindelijk trok Ruben van der Venne aan het langste einde. In de laatste hand opende Van der Venne de button naar 240.000 en Mark Bongaerts maakte de call vanuit de grote blind. Bongaerts checkte naar Van der Venne toe op {k-Spades}{3-Clubs}{6-Diamonds} en zag een c-bet van 260.000 verschijnen. Bongaerts check-raisede naar 560.000 en Van der Venne maakte de call.

Bongaerts bette vervolgens 800.000 op de {10-Hearts}-turn en 3 miljoen allin in een 3,2 miljoen pot op de {7-Hearts}-river. Van der Venne maakte beide keren de call en liet {a-Hearts}{k-Hearts} zien voor top-pair en top-kicker. Mark Bongaerts toonde {10-Diamonds}{9-Hearts} voor second-pair en moest genoegen nemen met plaats twee.

positiespelerofficiële pay-outdeal
1Ruben van der Venne€72.315,45€57.000
2Mark Bongaerts€42.538,50€46.500
3Menno Mensonides€24.672,33€41.000
4C. Kwok€19.284,12 
5Fatih Aydin€16.164,63 
6Jasper de Vries€13.328,73 
7Johan van der Hoek€10.209,24 
8Robert Auer€7.656,93 
9Michael Boensma€5.671,80 
10Stieven Razab-Sekh€4.253,85 

* Met dank aan Holland Casino voor de foto, en PokerCity voor de details van het verloop van de finaletafel.

DELEN
  • Terugblik op 2015 - Wat gebeurde er in de maand januari?

Comments

  • Woutair Woutair

    gratz ruben

Lees 1 reactie(s) op dit artikel
Wat denk jij?

Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen