Pepijn Le Heux: "De kansen zien er erg goed uit voor de pokerspelers"

Pepijn Le Heux: "De kansen zien er erg goed uit voor de pokerspelers"

Eind vorig jaar brachten we het nieuws dat de rechter had geoordeeld dat online poker gespeeld op PokerStars na de mirgratie naar het .eu-domein belasting vrij was. Freerk Post was degene die de zaak had aangespannen, en had dus gewonnen. De advocaat van Post, Jurjen van Daal van Taxwise advocaten & belastingadviseurs, gaf daarbij wel aan dat de Nederlandse belastingdienst nog wel de mogelijkheid had om beroep in cassatie in te stellen, hoewel ze de verwachting uitspraken dat de gang naar de Hoge Raad niet erg succesvol zou zijn.

Op 29 december 2015 werd bekend gemaakt dat de belastingdienst wél beroep in cassatie had ingesteld. De verwachting van Van Daal was dat het daaropvolgende proces minimaal een jaar zou gaan duren.

Tegelijk met Freerk Post hadden diverse door advocaat Pepijn Le Heux gerepresenteerde pokerspelers eveneens zaken lopen, gevoerd op dezelfde gronden als Post. Pepijn Le Heux won deze zaken, die u onderaan dit artikel kunt inzien.

Wij vroegen Le Heux voor een update om beter inzichtelijk te krijgen hoe de gang van zaken vanaf nu is. Daarnaast vragen we hem naar de beweegredenen voor de belastingdienst om het nooit op te geven bij rechtszaken, en vragen we hem om een advies voor pokerspelers die nog geen belasting opgeven op dit moment.


download de mp3 (28:51/27,7mb)

 • Le Heux is uiterst positief over de kansen van pokerspelers aangaande het niet te hoeven betalen van belastingen over op PokerStars sinds de migratie naar de .eu-client behaalde winsten (30 mei 2012). Hij schat de kans dat de rechter in het voordeel van pokerspelers oordeelt op meer dan 90%.
 • Over 888poker is nog geen duidelijkheid, Pepijn verwacht een uitspraak binnen enkele maanden.
 • Voordat de Hoge Raad uitspraak heeft gedaan, is er zeker een jaar verstreken.
 • Er zijn specifieke gevallen dat je als pokerspeler kan overwegen om geen aangifte te doen als je dit nu al niet doet, maar over het algemeen wordt aangeraden dit wel te doen. Overleg met een advocaat/jurist is aan te raden.
 • Het is niet altijd de belastingdienst die zelf kan bepalen of ze blijven beroep aantekenen, het is de staatssecretaris die hiertoe over is gegaan.

Uitspraak zaken Pepijn Le Heux:

Uitspraak zaak Jurjen van Daal/Taxwise) (Freerk Post)


Nog meer vragen? Le Heux staat diverse pokerspelers bij en heeft veel ervaring wat betreft de kansspelbelasting. Pepijn Le Heux is bereikbaar via [email protected], of bezoek zijn website LeHeux.com. Begin december 2015 was Pepijn Le Heux te zien in een video-interview op het IkBenKOA.com platform van Rolf Slotboom in het kader van de 'Maand van de rechtspraak':

Comments

 • MiniMe MiniMe

  Is idd 15 minuten werk om die brief op te stellen. Mijn motivering in de brief zou zijn dat de kans dat de cassatiezaak anders uitpakt bijzonder klein is en ze daarom worden verzocht zichzelf als sportief verliezer op te stellen ;-)

  Maar Draughter heeft ook wel een goed argument. Het levert meer op als het bij de BD staat geparkeerd. Dus laat het maar lekker staan ... Ik ga er nog eens een weekendje over slapen.

 • [user124442] [user124442]

  Een paar uurtjes vind ik al schromelijk overdreven hoeveel tijd je eraan kwijt zou zijn, beetje doortikken en je hebt in een halfuurtje een decent brief. Je stuurt het naar een overheidsinstantie hè, zij corrigeren je wel of lichten iets toe in hun antwoord mocht je een foute aanname sturen.

 • [user124442] [user124442]

  MiniMe schreef

  Pepijn, acht jij het nu reeds kansrijk om verzoek tot terugbetaling KSB in te dienen of moet daarvoor eerst de uitslag van het cassatieberoep worden afgewacht?

  Dit kan je toch altijd doen onder het mom niet geschoten is altijd mis? Wat heb je op een paar uurtjes na te verliezen?

Lees 9 reactie(s) op dit artikel

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen