Richard Bakker wint het Open Nederlands Kampioenschap Poker kickoff event!

Richard Bakker wint het Open Nederlands Kampioenschap Poker kickoff event!

Vrijdag 8 januari was het tijd voor de kickoff van het Open Nederlands Kampioenschap Poker, de opvolger van het vorig jaar gestarte NAKP. In totaal kwamen er 194 spelers af op de openingsavond van de toernooiserie waar geen geld gewonnen kon worden. Het ging puur om de eer en gezelligheid, en gezellig was het! Het bier vloeide rijkelijk en de bitterballen bleven aangevoerd worden.

Gezelligheid was belangrijk, maar als je denkt dat de spelers er met de pet naar gooiden dan kon je er niet verder naast zitten. Er werd vol overgave gepokerd en bad beats werden net zo ervaren als tijdens de Big One for One Drop tijdens de World Series of Poker in Las Vegas.

Naast een heleboel enthousiaste amateurs en liefhebbers waren er enkele bekende spelers die meededen. Rolf Slotboom was aanwezig om mee te spelen en aandacht te vragen voor het platform Ik ben KOA en de door dat platform gecreëerde petitie. ONKP ambassadeur Floris van der Ven was naar Ermelo gekomen om te vertellen over het bestaan als fulltime professionele speler, en Marcel Lüske was van de partij als publiekstrekker. De bekendste pokerspeler van Nederland zat lang in het toernooi en speelde de rol van entertainer en geoefende prof, en ondertussen legde hij de spelers aan tafel ook nog uit hoe ze moesten delen. De rail bij zijn tafel was continu twee rijen dik, en toen hij uiteindelijk werd uitgeschakeld was hij de rest van de avond zoet met het vertellen van pokerverhalen aan de rail.

Tobias van der Meer, de winnaar van het eerste seizoen vorig jaar, was ook van de partij maar hij wist net als de drie bekende spelers het niet te schoppen tot de finaletafel. De volgende tien spelers waren rond 1 uur 's nachts allemaal wel een plek in de halve finale gegarandeerd, maar alleen de winnaar zou zich direct plaatsen voor de finale op 2 juli.

seatspelerplaatschipcount
1Natasja GeurtseNijverdal217.000
2Kevin LunekPutten142.200
3Ruben BasemansAlmere44.600
4Perryn van der GootBunschoten77.600
5Mario WelbergenZeewolde73.200
6Erwin BrussenZwolle42.000
7Zita OosterhofLelystad31.000
8Michel FooLelystad48.500
9Richard BakkerErmelo50.000
10Wouter de GraafSpakenburg117.500

Met de blinden inmiddels al stevig ging het vliegensvlug. De spelers vielen links en rechts af, het spel wachtte op niemand. Het spel werd wel even onderbroken toen er een spectaculaire hand plaatsvond.

Natasja Geurtse, een van de twee dames die aan de finaletafel had plaatsgenomen, kreeg het namelijk met {a-Spades}{6-Hearts} allin tegen de {k-Clubs}{q-Clubs} van Mario Welbergen. De flop kwam {q-Spades}{j-Spades}{10-Spades} en terwijl Welbergen een pair hitte, pikte Geurtse een royal flush draw op. De {9-Hearts} op de turn gaf Welbergen weliswaar een straat maar veranderde niets aan de draw van Geurtse.

"Zou het dan gebeuren?" vroeg de speaker zich hardop af met een glimlach, "Gaan we hier een royal flush zien in Ermelo?" En jawel! De river was de {k-Spades} waardoor Geurtse haar royal flush maakte. Ze schreeuwde het uit en de rail ging los. Het betekende voor Welbergen zo'n beetje het einde. Hij was short en werd niet veel later uitgeschakeld.

Ook Geurtse zelf, ondanks het verdubbelen met haar royal, zou het niet halen. Ze eindigde op plaats 4 en nog een paar handen later was het toernooi heads-up. Het was Kevin Lunek tegen Richard Bakker met het voordeel in chips voor die laatste.

De mano a mano-strijd duurde niet lang. Bakker raisede vanaf de button en was commited tegen de shove van Lunek. Lunek had met aas-tien de beste hand maar met acht-vier wist Bakker een straat te maken op de river en het was gedaan.

Richard Bakker verzekerde zich zodoende van een plaats in de finale op 2 juli. De 9 andere finalisten zullen nog moeten proberen hun plek zeker te stellen in een van de halve finales.

Naast deze kickoff zijn er nog 94 locaties bevestigd waar voorrondes voor het Open Nederlands Kampioenschap Poker gehouden gaan worden, maar daar komen er nog veel meer bij. Ook zin om een gezellige avond pokeren? Kijk op onkpoker.nl voor de adressen en data van de voorronden.

Morgen staat de finale van het Nederlands Team Kampioenschap Poker op het programma. Om 13:00 gaat dat toernooi van start en ook daar zijn we als PokerNews.nl zijnde bij. Volg morgen vanaf 13:00 het toernooi op PokerNews.nl!

positiespelerplaatsticket voor de
1Richard BakkerErmelofinale
2Kevin LunekPuttenhalve finale
3Wouter de GraafSpakenburghalve finale
4Natasja GeurtseNijverdalhalve finale
5Mario WelbergenZeewoldehalve finale
6Zita OosterhofLelystadhalve finale
7Perryn van der GootBunschotenhalve finale
8Michel FooLelystadhalve finale
9Ruben BasemansAlmerehalve finale
10Erwin BrussenZwollehalve finale

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen