Tweet Tweet Bad Beat - Donald Trump domineert de timeline

Tweet Tweet Bad Beat - Donald Trump domineert de timeline 0001

Op dinsdag 8 november dit jaar zullen de verkiezingen plaatsvinden voor de 58e president van Amerika. Je moet wel onder een steen geleefd hebben, wil je dit niet hebben meegekregen. Niet alleen gaat het om de positie van een van de machtigste mensen in de wereld, ook is het dit keer een stuk kleurrijker door zakenman Donald Trump die probeert de afgevaardigde kandidaat voor de republikeinen te worden. The Donald neemt namelijk geen blad voor de mond, en laat het ook niet na persoonlijk te worden in speeches en debatten.

Hoewel het voor veel Nederlanders een ver-van-mijn-bedshow zal zijn, kan je er niet omheen als je een bredere scoop hebt dan puur het nieuws uit de regio. De traditionele media schrijven zich een ongeluk aan de updates, en op het internet staat het helemaal bol van inzichten en meningen over de gang van zaken aan de andere kant van de oceaan.

Op PokerNews.nl hebben we doorgaans enkel aandacht voor politiek als het ons dierbare kaartspelletje betreft. We hebben talloze artikelen gepubliceerd over het nieuwe wetsvoorstel voor kansspelen op afstand, en de samenhangende belastingproblematiek hebben we eveneens uitgebreid onder de aandacht gebracht.

Tenzij er iets groots gebeurt op pokergebied, laten we de Amerikaanse politiek verder doorgaans voor wat het is. De Poker Players Alliance die weer eens een oproep doet, of een kleine staat die online poker overweegt, haalt bij ons de frontpage al niet eens. Vandaag dan toch, en dan gaat het nog niet eens over poker ook. Trump is namelijk die grote moedervlek die we niet meer kunnen negeren, volgens het uitstekende Last Week Tonight van John Oliver. Op YouTube zijn er genoeg andere vermakelijke video's te vinden (zoals het gedateerde Top 10 Crazy Donald Trump Moments en de Game of Thrones spoof Winter is Trumping), maar kijk ook eens een speech van Trump (een recente gehouden in Las Vegas is integraal hier te bekijken).

In PokerNews Boulevard zag je vandaag al dat de website The Street een beroep had gedaan op Phil Hellmuth om Donald Trump te typeren. Dat ze bij Hellmuth zijn uitgekomen bewijst dat alles met Trump in de titel scoort. De analogie van Trump als loose-aggressive pokerspeler is wellicht wat vergezocht, maar Hellmuth en de auteur wisten er nog wat leuks van te maken. Uiteraard wel in typische Hellmuth stijl:

"The first way is patience. The other way is you take it to the next level. You have to come over the top, raising the stakes."

Hellmuth is niet de enige die opgevoerd is door de traditionele media om hun licht te laten schijnen op de race. Niemand minder dan WSOP kampioen Jamie Gold blijkt een expert odds analyst volgens Fox News' Gretchen Carlson, want hij is een pokerkampioen. Hoe die twee met elkaar te maken hebben blijft vaag, maar dat doet er bij Fox natuurlijk niet toe. Gold heeft een buitenkansje voor je in de aanbieding, een weddenschap waar je niet bij kan verliezen:

Daarnaast worden we ook met de Amerikaanse presidentsverkiezingen geconfronteerd als we op Twitter kijken. Vooral de Amerikaanse pokerspelers discussiëren er lustig op los, maar ook de Canadese Daniel Negreanu doet uiteraard weer een duit in het zakje. Een klein overzicht:

Matt Glantz
Glantz, zelf aanhanger van Trump (met, opvallend, Bernie Sanders als tweede keuze) stelde diverse polls op. Met 552 votes was de stand als volgt in de eerste poll:

43%Donald Trump
32%Hillary Clinton
19%Ted Cruz
06%Bernie Sanders

Daarnaast vroeg Glantz zich af wie het beste een ziekenhuis zou kunnen runnen. Na 598 stemmen, was de uitslag als volgt:

57%Donald Trump
43%Hillary Clinton

Daniel Negreanu
Negreanu heeft een behoorlijke rant op zijn twitter-timeline momenteel. Hij is, zogezegd, niet de grootste Trump-fan:

Ook hij had een vraag voor zijn volgers. 7.891 mensen reageerden:

03%A Good Man
20%A Strong Leader
31%A Jerk
46%A Narcissist

Sorel Mizzi
Mizzi doet er alles aan om de aandacht van het laatste schandaal waarbij hij betrokken was te houden. Zijn twitter is drukker dan ooit tevoren, en zijn laatste poll kreeg 590 antwoorden:

54%No
46%Yes

O ja, Jennifer Harman krijgt $3 miljoen bijgeschreven van Negreanu als ze ooit president wordt, en Doyle Brunson wordt minister van Buitenlandse Zaken onder Trump.

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen