Unibet Open Londen - Nederlanders en Belgen missen de finaletafel

Unibet Open Londen - Nederlanders en Belgen missen de finaletafel

Dag 2 van de Unibet Open Londen 2016 zal niet de boeken ingaan als een van de meeste succesvolle voor het contingent Nederlandse pokerspelers. De populaire tour kende zijn drukste editie in Londen ooit, maar de Nederlanders en Belgen deden het er uiteindelijk maar matig.

De dag begon met nog genoeg kanshebbers. Achter enkele van de grotere stacks in de zaal wapperde een Nederlands of Belgisch vlaggetje.

Donnely Teunisse was de eerste die werd uitgeschakeld van de spelers die wij volgden. Hij begon al short, en kreeg een bad beat toen hij eindelijk allin kon met pocket azen. Zijn tegenstander had boer-tien suited en flopte top-two, om er op de turn ook nog eens een fullhouse van te maken.

Youri Westerhoek was de andere shorty, en volgde Teunisse uit de deur toen zijn zevens niet wisten te winnen van pocket negens. Antoine Vranken had ook al het geluk niet aan zijn zijde, hij kreeg het erin met pocket vrouwen tegen een aas-hoge flushdraw. De aas op de turn deed Vranken de das om.

Jasper Meijer was in de tussentijd ook bezig zijn chips te verspelen. Geheel zijn eigen fout was dat niet, een serie aan niet te voorkomen situaties zorgde ervoor dat hij al vroeg short raakte. In zijn laatste hand wist hij met zeven-acht suited niet van aas-tien te winnen, ondanks het floppen van een open-ended straight-draw.

De gebroeders Koops begonnen als de nummer 1 en 3 van het lijstje Nederlanders. Ondanks die goede uitgangspositie, zouden beide heren het geld bij lange na niet halen. Alexander was de eerste van de tweeling die ten onder ging. Een squeeze met boeren kostte eerst geld, om uiteindelijk zijn laatste chips te verliezen een open-ended niet verbeterde tegen top-pair.

Zijn broer Erik Koops was niet veel later aan de beurt. Eerst verloor hij een gigantische pot aan landgenoot Rachid Karidi waar hij het met een set tegen een overpair erin kreeg. Een pure twee-outer op de turn voor Karidi zorgde ervoor dat Alexander een groot deel van zijn chips verloor, en het bloed ging koken. Een mislukte float later was hij helemaal short, om uiteindelijk met aas-vrouw tegen aas-koning uitgeschakeld te worden.

Wim Anne Wesselink, die we kennen van toernooien in Nederland en hier zijn eerste toernooi in het buitenland speelde, wist het geld wel te halen. Hij verloor in de eerste hand van de dag al 50.000 toen hij met boeren van aas-vrouw verloor, en later doneerde hij nog eens 30.000 met koning-vrouw tegen negens. Toen hij net voor de bubble ook nog eens met een koning-boer hoge flush verloor van een aas-tien hoge flush, was hij een van de shortste spelers in het toernooi. Hij dubbelde nog op de bubble (aas-koning tegen een blind callende negen-twee), maar moest tekenen voor maar net meer dan een mincash toen hij met koning-negen tegen pocket vrouwen opliep.

Debutant Pieter Stokman moest het doen met de £1.650 die hij kreeg voor zijn 52e plaats. Hij sloop het geld in en callde daar allin met drie-vier suited en zat tegen vrouwen. Na de turn was hij al drawing dead.

Unibet Open regular Auke Attema deed het iets beter, maar met de £1.950 die hij kreeg voor zijn 36e plaats kon ook hij nog niet gaan rentenieren. Hij raakte short na een belangrijke pot verloren te hebben met pocket achten tegen pocket tienen, om uiteindelijk zijn move te maken met aas-vier. De initial-raiser callde met pocket zessen, en Attema verbeterde niet.

De Belgen deden het, op een enkele uitzondering na, niet veel beter eenmaal in het geld. Jan Kusters blufte veel weg toen zijn combo-draw miste, om uiteindelijk ten prooi te vallen aan voormalig voetballer Tony Cascarino. Een aas-boer tegen aas-koning hand was wat Kusters de das om deed. Zijn landgenoot Tom Dingenen volgde minuten later. Hij schoof met aas-twee, en verloor van koning-boer, maar was op dat moment dan ook al heel erg short.

Unibet Open Londen - Nederlanders en Belgen missen de finaletafel 101
Bjorn Picavet

De laatste Nederlander, Rachid Karidi (foto boven), zong het nog lang uit, maar uiteindelijk moest hij zijn meerdere erkennen in Nicolas Cardyn. Er was geen ontkomen aan voor Karidi met pocket vrouwen. Cardyn had koningen. Een derde speler zette al zijn punten in met pocket zessen, maar hij en Karidi wisten geen uitweg te vinden tegen de heren van de Fransman.

De laatste Belgische speler zou uiteindelijk eindigen als finaletafel-bubble. Bjorn Picavet speelde een agressief spel, maar uiteindelijk werd hij beetgenomen door een trappende buurman. Die flatte met pocket azen, en liet Picavet met pocket achten het squeeze werk doen. De twee eindigden allin voor de flop, en de sympathieke Bjorn kon bijna geen woorden genoeg vinden voor hoe mooi hij de play van zijn buurman vond. Een board vol blanks later nam Picavet afscheid op plaats 10, goed voor £4.605.

Daarmee was de finaletafel van 9 bereikt, die morgen om 12:00 van start gaat hier in Londen. De livestream en onze live-reporting begint een uur later, zodat we zonder spoilers verslag kunnen doen.

seatspelerlandchipcountbig blinds
1David ShallowVerenigd Koninkrijk2.384.00099
2Benjamin LeborVerenigd Koninkrijk581.00024
3Akos GergelyHongarije524.00022
4Nicolas CardynFrankrijk2.424.000101
5Bhavin KhatriVerenigd Koninkrijk1.575.00066
6Mate MecsHongarije568.00024
7Julien RouxelFrankrijk2.785.000116
8Nicolas LudwickiFrankrijk1.322.00055
9Jin HuiChina389.00016
positiespelerlandpay-out
10Bjorn PicavetBelgië£4.605
23Rachid KaridiNederland£2.540
29Tom DingenenBelgië£1.950
31Jan KustersBelgië£1.950
36Auke AttemaNederland£1.950
42Wim Anne WesselinkNederland£1.800
52Pieter StokmanNederland£1.650

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen