Tweet Tweet Bad Beat - Qureshi werkt bij Airbnb, Rast fietst naar LA, en gebruikte Busquet steroïden?

Olivier Busquet, Brian Rast, Haseeb Qureshi

Er is weer genoeg gaande in pokerland, en dan voornamelijk buiten de pokertafel om. De EPT Grand Final staat op het punt van beginnen, maar voor nu gaat alle aandacht uit naar sidebets!

Brian Rast gaat (zonder training) van Vegas naar LA fietsen

We hebben allemaal uitgebreid mee kunnen kijken met de weddenschap tussen Bill Perkins en Dan Bilzerian, en de controverse daarna over het 'draften'.

Brian Rast bette op Bilzerian, en schreef achteraf een uitgebreid stuk op zijn facebook over waarom Bilzerian de bet gewoon gewonnen had:

Nu gaat Rast hetzelfde doen, ook 320 miles (515 kilometer) en ook in 48 uur, maar dan zonder drafting en ook een ligfiets is niet toegestaan. Daarnaast heeft hij ook (bijna) niet getraind, al was hij al in goede conditie. Brian Rast heeft een prachtige nieuwe website, maar daar is niks te vinden over de weddenschap die hij heeft afgesloten onlangs. Gelukkig is er op twitter en periscope wel het een en ander te vinden:

Tweet Tweet Bad Beat - Qureshi werkt bij Airbnb, Rast fietst naar LA, en gebruikte Busquet... 101

Hoe het precies met deze weddenschap staat weten we niet. Op het moment van schrijven, is de laatste update op Bill Perkins zijn Periscope te vinden waar Dan en hij Rast zien fietsen.

Had Busquet hulp?

We hadden al een artikel met video van het gevecht tussen Olivier Busquet en JC Alvorado, maar daar ontbrak aanvankelijk nog onderstaande video met het gehele gevecht in goede kwaliteit:

Op het door Busquet gewonnen gevecht kwamen heel veel reacties. Onder andere pokerpro en MMA-vechter Terrence Chan nam een video op waarin hij het gevecht besprak, en hij gaat een audio-documentaire uitbrengen als hij genoeg geld kan ontvangen aan donaties.

Op reddit en 2+2 had uiteraard iedereen eveneens een mening, waarbij de laatste tijd de discussie vooral draait rondom het vraagstuk of Busquet steroïden gebruikte om in deze vorm te komen. Zelf was Busquet er heel duidelijk over in ieder geval:

Haseeb Qureshi werkt nu voor Airbnb (en verdient $250.000 per jaar)

Kan je je Haseeb Qureshi nog herinneren? Ooit stond hij bovenaan de pokerwereld en speelde hij online de hoogste stakes als "DogIsHead" en "INTERNET POKERS", was hij coach bij CardRunners en werd hij gesponsord door Full Tilt Poker.

Aan dat allemaal kwam abrupt een einde toen hij betrokken raakte bij het José "Girah" Macedo schandaal. Een Portugese pokerspeler werd korte tijd gezien als een van 's werelds beste spelers/grootste opkomende talenten, mede door lovende verhalen van Dan Cates en Haseeb Quereshi. Uiteindelijk bleek Macedo een scammer, en Qureshi en Cates bleken ook niet helemaal onschuldig. Hoewel de waarheid nooit helemaal boven tafel is gekomen, werd door velen gedacht dat "Girah" helemaal bedacht was door Qureshi (en wellicht Cates) om te kunnen multi-accounten. De middelmatige midstakes speler Macedo had zijn kans schoon gezien en onschuldige mensen geld afhandig gemaakt in ieder geval. Het resulteerde erin dat CardRunners Qureshi ontsloeg.

Qureshi stopte daarna met pokeren, maar het zou niet de laatste keer zijn dat we van hem hoorden. Hij schreef nog eens een blog over zijn ontmoeting met Macedo, en kwam weer in opspraak toen hij een boek schreef en in het bijbehorende 2+2 topic de nodige verhalen (en personen) van vroeger opdoken.

Daarna werd het stil rondom Qureshi, maar vorige week dook hij plots op in het nieuws. Yahoo Finance schreef een artikel over hem, naar aanleiding van twee blogs die hij had geschreven op zijn eigen site HaseebQ.com. In de blogs (waarvan vooral deel 2 interessant is) doet hij uitgebreid uit de doeken hoe hij aan zijn baan bij Airbnb.com is gekomen en een stuk meer verdiend dan wat hem geboden werd toen hij begon met solliciteren.

Na de nodige gaten in zijn eerdere verhalen, is het logisch dat mensen zich afvragen wat er klopt van dit verhaal. Op 2+2 zijn er genoeg criticasters te vinden in ieder geval. Als het echter waar is wat hij schrijft, dan heeft Qureshi zich in korte tijd ontwikkelt tot een uiterst bekwaam programmeur, en de zaakjes weer goed voor elkaar. Als het dan ook nog waar is dat hij 1/3 van zijn inkomen weggeeft aan het goede doel, dan lijkt hij zijn leven toch echt gebeterd te hebben.

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen