Doug Polk vindt Jason Mercier een vis, en meer social media gevechten.

Doug Polk versus Jason Mercier

De week is nog niet eens voorbij, maar toch was er al heel wat te beleven op social media. Twitter was het slachtveld in dit geval, waar er drie stevige discussies gevoerd werden. Met de WSOP voor de deur zou dat kunnen leiden tot interessante confrontaties. Laten we hopen dat het in alle gevallen blijft bij verbale gevechten.

Doug Polk versus Jason Mercier

Doug Polk is nog niet al te lang geleden UpswingPoker.com begonnen, en streamt via die site cashgames en toernooien die hij speelt. Voor $25 per maand kan je meekijken met Polk en zijn partner in crime Ryan Fees en bespreken ze strategie en spelers. Polk heeft in zijn video Jason Mercier meerdere keren gelabeld als "Bad reg", wat zoveel betekent dat hij Mercier een slechte speler vindt die wel veel speelt.

Context ontbreekt een beetje, maar het is veilig om te stellen dat Polk het vooral had over Mercier's no-limit hold'em kwaliteiten aangezien Polk daar het beste over kan oordelen. Als je als Polk een van de beste no-limit hold'em (heads-up) cashgamers ter wereld bent, dan zijn veel spelers natuurlijk slecht.

Dit schoot echter in het verkeerde keelgat bij Mercier die in een 3-tweet rant van zich af beet:

En ook zijn vriend Mustapha Kanit deed nog een duit in het zakje:

Polk reageerde een paar uur later en bleef bij zijn woorden dat hij Jason niet zo goed vond:

Dat leverde natuurlijk weer een storm aan reacties op:

Old school versus new school

Als het een tijdje stil is, dan heeft Daniel Negreanu altijd wel een vraag van de dag of controversiële stelling om de boel weer even op te schudden. Waar die drang naar discussie (in 140 tekens) vandaan komt is niet helemaal duidelijk, maar Negreanu lijkt het wel te kunnen waarderen als hij het middelpunt is van een discussie. Zondag vond hij het nodig om de volgende stelling/mening de wereld in te gooien:

Online pokerspelers waren het daar niet mee eens, en lieten het niet na te benadrukken dat Negreanu geen geld meer kan verdienen online (de games niet verslaat), en onderstreepten nog eens dat PokerStars het met hoge rake op lage limieten er niet gemakkelijker op heeft gemaakt voor beginnende spelers:

WSOP versus Shane Hahn

Het WSOP twitter-account valt deze zomer eindelijk onder de verantwoordelijkheid van Kevin "Kevmath" Mathers. Mathers was de afgelopen jaren al de grote vraagbaak voor pokerspelers van over de gehele wereld, en krijgt de rol van levende FAQ ook officieel toebedeeld.

Maar tot de WSOP is begonnen volgende week, zijn er nog anderen die zich over het account ontfermen. Eentje daarvan is Seth Palansky en die veroorzaakte in 2012 al eens wat controverse rondom een retweet van iemand die Jon Aguiar bekritiseerde, en kwam eind vorige week nog eens in opspraak.

De Amerikaanse pokerspeler Shane Hahn was nogal kritisch op het strenge beleid van de WSOP om bedrijven die onofficiële WSOP-satellites organiseren aan te pakken. Het WSOP-account schermde eerst met veiligheid als reden voor het strikte beleid, maar werd al snel persoonlijk. In de meest controversiële tweet vroegen ze zich hardop af of Hahn uberhaupt wel een prof was, zoals die zelf beweert in zijn twitter-bio (I'm a professional poker player who likes to play league of legends a lot .... and chill).

Die tweet kon rekenen op nogal wat pokerspelers en pokermedia die vraagtekens plaatsten bij de professionaliteit van het doen uitgaan van zulke tweets:

DELEN
  • Doug Polk vindt Jason Mercier een vis, en meer social media gevechten.

Comments

  • hdkeisk hdkeisk

    fullflush had wel een punt laatst, wat een vervelende gozer die polk

  • Bacchus Bacchus

    @20:35

  • Favor1te Favor1te

    toernooi pro's zijn zwaar overrated

Lees 5 reactie(s) op dit artikel

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen