Interview: Emiel "thedeeprun" Plegt streamt lowstakes toernooien opzoek naar een $10.000 bankroll

Emiel "thedeeprun" Plegt

As je een half decennium geleden had gezegd dat in 2016 pokerspelers van alle limieten hun games zouden livestreamen met holecards up, dan had het merendeel je waarschijnlijk voor gek verklaart. Maar toch is het zo, surf naar het poker-kanaal op Twitch.tv en je kan de hele dag meekijken met spelers van alle niveaus. Van Doug Polk en Jason Somerville, tot anonieme grinders zonder microfoon.

Het aanbod Nederlandse streams is nog niet zo heel erg groot. Maar als je zoekt, kan je er toch tenminste eentje vinden. Emiel Plegt, geboren in Almelo maar tegenwoordig woonachtig in Nijmegen ("Vandaar mijn Twents accent"), heeft iedere maandag, dinsdag en woensdag vanaf 17:00 een stream op twitch.tv/thedeeprun. Met een gemoedelijk muziekje op de achtergrond speelt hij vanuit zijn studentenkamer online poker, op zoek naar een bankrollboost. Het doel is om van zijn $1.000 startkapitaal $10.000 te maken voor het einde van het jaar. Momenteel staat hij op $1.180.

Hoe ben je met poker in aanraking gekomen?
Ik zag het wel eens op tv, maar toen vond ik het nog niet zo heel erg interessant moet ik zeggen. Het feit dat ik geld kon verdienen van achter mijn computer sprak me wel erg aan. Toen ik 18 was heb toen maar eens wat gestort. Ik kwam er al snel achter dat ik ook veel geld kon verliezen vanaf achter mijn computer, dat idee sprak me uiteraard minder aan.

Het begin was niet al te goed?
Nee, het begin was zeker niet goed! Maar ondanks dat ik verloor, was ik wel hooked. Ik zocht op twitch naar poker, al had ik er eigenlijk een hard hoofd in iets te gaan vinden. Immers, hoe zou dat nou kunnen als iedereen je kaarten kon zien? Het kon dus wel, en van het kanaal van Jason Somerville heb ik echt mijn eerste dingetjes geleerd. De uitbreidingen van de basis zeg maar.

Interview: Emiel "thedeeprun" Plegt streamt lowstakes toernooien opzoek naar een .000... 101

Op een gegeven moment zat er al aardig wat geld in, maar gelukkig werd ik op een gegeven moment 3e in de Hot 4,40 op Stars voor iets minder dan $1.000. Daar heb ik toen minstens de helft weer van verloren helaas want bankrollmanagement was nog in geen enkele vorm aanwezig. Toch heb ik wel wat geld eruit gehaald en ben ik doorgegaan.

Toen werd ik een keer 2e in de Big 5,50 voor $2.300. Ook daar is weer een deel van verloren gegaan, maar toch heb ik er nog een aanzienlijk bedrag aan over gehouden. Al met al was ik voor ik serieus begon met pokeren, een paar honderd dollar rijker. Pas op dat moment ben ik echt begonnen met het bestuderen van poker en actief gaan leren om beter te worden. Dat was 1 februari van dit jaar.

Hoe kwam je erop om zelf te gaan streamen? Leer je er veel van?
Ik had al een paar keer eerder gestreamd, gewoon heel simpel zonder microfoon en volgens mij ook zonder webcam. In die tijd was mijn account "thedeeprun" geboren. Omdat ik sinds februari zoveel bezig was met poker, leek het me leuk om twitch er ook bij te pakken. Ik had al winst gemaakt, en met die winst kon ik een challenge gaan doen. Ik wou het wel goed aanpakken, en dus heb ik vooraf eerst veel tijd gestoken in de voorbereiding.

Ik leer er veel van ja, sowieso het feit dat je bij elke hand je argumentatie uitspreekt maakt dat je veel meer gaat nadenken over wat je nou precies doet. Ik ben absoluut geen pro, en het gaat nog lang niet altijd zo doordacht als ik zou willen, maar het streamen helpt zeker. Dan heb je natuurlijk ook nog de chat waar erg veel mensen die zelf ook pokeren met feedback komen. Eigenlijk is het dus ook een coaching sessie, maar dan met 50 potentiële coaches! Mijn grootste cash ooit, die tweede plaats in de Big 5,50, was ook live op Twitch trouwens.

Was dat extra spannend doordat er mensen meekeken?
Ik kan me eerlijk gezegd niet teveel meer van het moment herinneren. Volgens mij had ik iets van 20 kijkers, dat vond ik best wel bijzonder. Maar vooral het feit dat ik $2.300 won was gaaf natuurlijk. Ik vond het niet extra bijzonder spannend door een paar kijkers, ik vond het al spannend genoeg zonder ze!

Hoe kwam je op het idee voor de challenge?
Ik ben de challenge begonnen om twee redenen. Ten eerste wilde ik mezelf een ultieme uitdaging geven. Daarnaast maakt het de stream ook leuker om te kijken. Mensen volgen je en zijn natuurlijk uiteindelijk ook nieuwsgierig of je het gaat halen. Dat geeft me én meer vaste kijkers, én het geeft deze vaste kijkers meer plezier.

Om wat extra interactie met de kijkers te krijgen heb ik ervoor gekozen om een homegame te maken. Hierin worden gratis toernooien gehouden waarin ik telkens $10 van mijn bankroll stop. Spelers die misschien zelf niet in staat zijn om voor echt geld te spelen, of niet willen storten, hebben zo ook een kans om met een minibankroll van start te gaan. Iedereen is erg enthousiast over de homegames en ik vind ze ook altijd erg leuk om te spelen!

Wat is je setup?
Ik heb een game-pc met dubbele videokaart, een SSD, en een Intel I5 processor. Verder gebruik ik twee 24" monitoren van Philips. Als microfoon gebruik ik een Samson Meteor mic, niet een van de duurste maar hij doet het prima volgens mij. Mijn webcam is redelijk simpel, een Logitech die ik volgens mij ooit eens voor €25 heb gekocht bij de plaatselijke elektronicaboer. Mijn twitch ontwerp is gemaakt door mijn coach. Hij heeft me veel geholpen bij het voorbereiden van mijn stream.

Interview: Emiel "thedeeprun" Plegt streamt lowstakes toernooien opzoek naar een .000... 102


Hoe is het werken met je coach?
Ik ben bij hem terecht gekomen via twitch, via mijn eerste streams dus toen ik de challenge nog niet had. Hij hing wel eens rond in mijn chat en ik zag hem later voorbij komen in een andere stream. Toen heb ik hem een berichtje gestuurd en zo is het balletje gaan rollen. Het bevalt erg goed! ik heb veel geleerd in deze paar maanden, en leer nog steeds erg veel. Tevens helpt hij mij met het structureren van sessies, het maken van notities, reviews en nog meer.

Studeer je nog wel?
Helaas heb ik dit jaar moeten stoppen met mijn studie, dus op dit moment is dit wat ik nu doe. Ik wil volgend schooljaar zeker weer beginnen met een studie hoor, maar ik wil er wel bij blijven streamen. Dit is dus zeker niet slechts iets voor tussendoor, ik wil het blijven doen. Op dit moment wil ik er vol voor gaan en zoveel mogelijk groeien als zowel pokerspeler als streamer. Ik woon alleen op kamers dus kan me volledig focussen zonder dat ik mensen om me heen heb. En ik heb natuurlijk nog mijn band waar ik druk mee ben.

Een band? Vertel!
Ik speel al 6 jaar in mijn band. We zijn begonnen als broekies van 13 en 14 jaar, en ik was ook nog eens degeen met de minste ervaring op dat moment. Drie vrienden hebben mij aangespoord om bas te gaan spelen, zodat we een band konden vormen. We zijn wat covers gaan spelen, en na een jaar of 4 zijn we in onze regio ook redelijk bekend geworden. We zijn nu bezig met de overstap naar eigen werk, dat gaan we eind juni en begin juli opnemen. We maken rock muziek, maar dan gemengd met verschillende andere stijlen zoals punk, rap, pop en metal.


Benieuwd of Emiel zijn bankroll inderdaad van $1.000 tot $10.000 kan uitbouwen? Je kan zijn voortgang elke maandag, dinsdag en woensdag vanaf 17:00 volgen op twitch.tv/thedeeprun.


Comments

 • ZoKanHetDusOok ZoKanHetDusOok

  zucht, kom nou jongens

 • Jorisimo Jorisimo

  Lol ook een stream aanknallen tijdens het zuipen, seks, goede film enzenz dacht je het echt?

 • TraxX82 TraxX82

  ZoKanHetDusOok schreef

  Bacchus schreef

  Remav1c schreef

  Ja mooi. Heb die knul een paar maanden geleden al eens voorbij zien komen toen ik om half 3 's nachts ff niks te doen had. Ga ervoor, zou ik zeggen.

  Hint: er zijn leukere dingen om half 3 's nachts.

  Wie zegt dat die dat niet aan het doen was terwijl die naar de steam keek?

  Hij zelf.. Huh

Lees 7 reactie(s) op dit artikel

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen