Pierre Neuville

Pierre Neuville

Pierre Neuville zegt dat hij voor 30 juni 2017 de top 50 van de Global Poker Index gaat halen, en wil $50.000 aan bets aannemen tegen mensen die willen inzetten op de propositie dat hij dat niet weet te halen.

In gesprek met PokerNews vertelde de 73-jarige Neuville, die vorig jaar de World Series of Poker Main Event finaletafel haalde, dat hij serieus was met deze weddenschap. Sterker nog, hij heeft een bankrekening geopend en dubbelt al het geld dat daarop binnenkomt (met een maximum van $50.000) als hij de top 50 niet haalt voor het einde van de WSOP 2017.

Neuville is zonder twijfel een van de meest fascinerende spelers in poker vandaag de dag. Ondanks zijn hoge leeftijd, lijkt hij meer gemotiveerd om het goed te doen in poker dan veel van zijn "collega's in de GPI Top 300 ranking. Neuville (nummer 119) is bijna twee decenia ouder dan de volgende op de lijst, zijnde Erik Seidel (nummer 8) en Govert Metaal (nummer 130), Dan Shak (nummer 132).

Na een zeer succesvol jaar, inclusief de WSOP Main Event finaletafel waar hij 7e werd voor $1,2 miljoen, staat Neuville op plaats 120 in de 120 van de Global Poker Index. Hij heeft nog behoorlijk wat resultaten nodig om de top 50 te halen, maar hij vindt zelf dat hij daar wel thuishoort. Naast zeer actief met poker, heeft Neuville overigens ook nog een ander project waar hij veel tijd en energie aan kwijt is. Met Dental Suite hoopt Neuville pokerspelers en anderen op het pokercircuit met serieuze gebitsproblemen te helpen. Neuville is een bezig baasje, zoveel is duidelijk.

"I read that Antonio Esfandiari loves prop betting more than the actual game of poker, and I watched all these other pros partake in prop bets, which is something I don't know anything about," zei Neuville tegen PokerNews.com collega Remko Rinkema. "I told myself that I wanted to try it as well."

"I told a friend of mine that I would reach the top 50 of the Global Poker Index rankings, and he said, 'Don’t be too optimistic. You were still only 142nd while you made the November Nine final table. It's too ambitious!'

"I said, 'Okay, let's bet," and we shook hands on it and bet €500 on it. I laughed and said, 'I just made the first prop bet of my entire life!'"

Na zijn eerste propbet gemaakt te hebben deelde Neuville het op social media. Hij kreeg direct heel wat berichten van mensen die interesse hadden om eveneens tegen hem te betten.

"I got a lot of messages from people saying things like, 'I'm hoping you will make the top 50 of the GPI, but I am betting because I don't think it's possible.' Some people didn't want to bet because they said it was 'stealing money,' but other wanted to bet small amounts like €10 and €25, and I decided to open a special bank account to organize this prop bet. It was going to be a mess without this account, and now that it's all set up I've made lots of bets on myself. If I don't make the top 50 of the GPI Top 300 list by June 30, 2017, I will double the amount of the people that have bet and I will send the money back. I'm willing to take up to $10,000 for a single bet, and a total of $50,000 in bets on myself."

Nadat hij vorige week een positie daalde op de GPI eindigde hij tweede in de $1.500 Six-Max No-Limit Hold'em niet veel later. Momenteel staat hij op plaats 119 maar nadat de lijst geüpdate wordt zal hij de top 90 bereiken waarschijnlijk.

Zijn grote November Nine score zal aanstaande juli zijn waarde verliezen waardoor hij weer zal dalen, dus Neuville dient nog heel veel te gaan spelen het komende jaar om zijn doel te bereiken.

"I made the challenge to myself, even without the bets, because I feel like I shouldn't have won the lifetime achievement award from the Global Poker Index," zei Neuville. "I feel like I'm only halfway there. Everybody had in mind that I was near the end, but I said, 'No, I'm just halfway there.' I've cashed in 100 live tournaments currently and I want to cash in another 100 tournaments. I focus on looking for progress, and it took me eight years to get those 100 cashes. Going forward, I want the next 100 to only take four years.

"The best thing of the prop bet is that it provides an additional stimulus. If I reach $50,000 for the prop bet, I will be a warrior at the table. You can't get me out of any tournament then!"

Belangrijk onderdeel van de bet is dat Neuville de top 50 van de GPI ranking dient te bereiken tussen nu en 30 juni 2017. Hij hoeft niet in de top 50 te staan op 30 juni, zodra hij op een moment in het komende jaar de top 50 weet te bereiken, wint hij de bet.

Neuville is van plan veel te gaan spelen het komende jaar, al zijn er zeker jongere spelers die een nog groter volume gaan draaien.

"I'll play all the EPT tournaments, and some WPT' in Europe," zei Neuville. "Maybe I'll make one trip to Macau because I've never been there, but I won't go all over the world. I get tired after each festival," zei Neuville. "I can't do it like the young ones anymore. I play about 50 percent of the time, and I need a lot of rest in my life as well."

DELEN
 • Pierre Neuville wil $50.000 betten dat hij de top 50 van de GPI kan halen voor 30 juni 2017.

Comments

 • [user124442] [user124442]

  Naast zeer actief met poker, heeft Neuville overigens ook nog een ander project waar hij veel tijd en energie aan kwijt is.

  pareltje indd.

 • Nutsinmyface Nutsinmyface

  Tenenkrommende zinnen in dit artikel, niet normaal. Niks loopt soepel.

 • B.B.B B.B.B

  Hij weet iets wat wij niet weten blijkbaar hahaha

Lees 13 reactie(s) op dit artikel

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen